Beskæftigelsesministeriet

Nyt videncenter om seniorer på arbejdsmarkedet

Del

Videnscenter for Fastholdelse af Seniorer på Arbejdsmarkedet er nu oprettet. Formålet med centeret er, gennem opbygning og formidling af viden, at bidrage til at gøre det muligt og attraktivt for seniorer at blive på arbejdsmarkedet.

Det nye Videnscenter skal indsamle viden og forskningsresultater om seniorers arbejdsliv og hermed skubbe på en kulturændring, så flere arbejdspladser ønsker at fastholde og ansatte seniorer.

Analyser indikerer, at seniorer oplever at blive frasorteret på grund af deres alder, og vi ved fra undersøgelser, at det er sværere for seniorer at få et job igen, hvis de først bliver ledige. I Sverige arbejder 77 procent af de 55-64-årige, mens det tilsvarende tal i Danmark kun er 71 procent. Det kan vi gøre bedre og videnscenteret er et vigtigt bidrag hertil.  

Videnscenteret er vedtaget af et flertal af Folketinget bestående af regeringen, SF, LA, RV og DF.

Videnscenteret oprettes som en selvstændig enhed under VIVE, der har ansvaret for kvalitetssikring af centerets forskningsresultater og driften af centeret. En styregruppe bestående af FH, DA, Ældre Sagen og Faglige Seniorer har ansvaret for den strategiske retning for centeret og for at udarbejde et arbejdsprogram.

Derudover vil der blive nedsat et advisory board bestående af en bred vifte af organisationer, der hver på sin måde har interesse og viden om seniorers arbejdsliv, og som kan bidrage med deres perspektiver og erfaringer. Advisory board udpeges, når centeret går i gang med arbejdet.

Der er afsat 2 mio. kr. til centeret i 2023, 10 mio. kr. i 2024 og 15 mio. kr. i årene 2025 og 2026.

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen:

- Seniorer er med deres erfaring og viden en stor ressource for vores arbejdsmarked. Men mange seniorer føler sig desværre diskrimineret på grund af deres alder. Derfor har vi brug for en kulturændring, hvor både virksomheder og medarbejdere får øjnene op for seniorernes ressourcer. Det ser jeg frem til, at vores nye Videnscenter for Fastholdelse af Seniorer på Arbejdsmarkedet vil bidrage med. 

 Ældreminister Mette Kierkgaard:

Arbejdsmarkedet skal være mere aldersvenligt. Mange år på bagen betyder mange års erfaring. Ældre er vidt forskellige, og derfor kan de også bidrage med vidt forskellige ting på vores arbejdsmarked. Det skal arbejdspladserne huske – både når de ansætter – men også, når de skal holde på de medarbejdere, de allerede har. Det gode arbejdsliv, hvor seniorer trives, og hvor erfaring bliver værdsat, er en af vejene ind i et godt og aktivt ældreliv. Derfor er oprettelsen af videnscenteret et vigtigt skridt i retningen mod at forstå og imødekomme de evner og behov, mange seniorer på arbejdsmarkedet har.

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensens kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for februar 202422.4.2024 08:10:49 CEST | Pressemeddelelse

I februar 2024 var der 3.014.700 lønmodtagere i job. Det er 5.300 flere end måneden før svarende til en stigning på 0,2 procent. Siden februar 2023 er der dermed samlet set kommet 34.200 nye beskæftigede til. Ser man på den private sektor, er der kommet 3.800 flere lønmodtagere fra januar 2024 til februar 2024. I samme periode er der kommet 1.600 flere offentligt ansatte. Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger: - Beskæftigelsen ramte med hele 3.014.700 i februar endnu en rekord. Det er utrolig positivt, at vores virksomheder og den offentlige sektor fortsat har brug for flere medarbejdere, og at flere hermed bidrager til fællesskabet og forsørger sig selv. - Vi har fortsat en stærk økonomi med et robust arbejdsmarked, som vi kan være stolte af. Dertil kommer at antallet af kontanthjælpsmodtagere er faldet og nu er på et rekordlavt niveau.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye