Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

Presseinvitation: Europas CCUS-spillere samles i Aalborg

Del

Danmark er vært for EU-Kommissionens konference om CO2-fangst, anvendelse og lagring – også kaldet CCUS-Forum. Konferencens formål er at sætte fart på udviklingen af et europæisk CCUS-marked og infrastruktur.

CO2-fangst, anvendelse og lagring er i højsædet, når politikere, organisationer og virksomheder mødes til konference i Aalborg den 27. og 28. november. Det er kun tredje gang, at EU-Kommissionen samler både nationer og den europæiske CCUS-branche i de samme lokaler – og denne gang er det Danmark, der er vært.

EU-kommissær for Energi Kadri Simson deltager i konferencen med repræsentanter fra den europæiske CCS-branche, nationale og internationale beslutningstagere, H.K.H. Kronprinsen og klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard. I løbet af konferencen vil EU-Kommissionen bl.a. give et indblik i kommende strategiske CCUS overvejelser.

450 aktører og myndigheder fra hele CCUS branchen vil drøfte alt fra nationale strategier og standarder til infrastruktur og lagermuligheder. Derudover er der arrangeret site-visits, bl.a. hvor et pilotanlæg til CO2-fangst vil blive indviet.

Pressen er velkommen til at deltage i nedenstående program. Tilmelding skal ske senest fredag d. 24. november kl. 08.00 hos pressekontakt@kefm.dk

Adresse: Nordkraft, Kjellerups Torv, 9000 Aalborg

Program: 

Mandag d. 27. november

  • 08.30 – 09.30: Velkomstkaffe og registrering.
  • 09.30: Konferencen åbner med velkomsttale fra borgmester Lasse Frimand Jensen.
  • 09.35: Klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard holder tale.
  • 09.45: Energikommissær Kadri Simson deler Kommissionens strategiske CCUS-overvejelser.
  • 10.35: Energikommissær Kadri Simson, H.K.H Kronprinsen, klimaminister Lars Aagaard og Aalborgs borgmester Lasse Frimand Jensen tager i samlet flok på site-visits. Der vil være transport til pressen. 
  • 10.45: Første stop er Aalborg Portland, hvor et nyt pilotanlæg til CO2-fangst bliver indviet.
  • 11.45: Afgang til næste site-visit.
  • 11.55: Port of Aalborg præsenterer bl.a. et PtX-testanlæg og Danmarks første storskala CO2-modtageanlæg.

Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

I Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet arbejder vi for målet om at reducere udledningen af drivhusgasser med 70 procent i Danmark i 2030 og for et visionært, grønt lederskab både i Danmark og ude i verden.

Følg pressemeddelelser fra Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

Forbrug og produktion skal følges ad: Køreplan for energieffektivitet er landet11.6.2024 11:04:08 CEST | Pressemeddelelse

Energieffektive løsninger kan reducere det fossile energiforbrug, understøtte forsyningssikkerheden og sænke energiomkostningerne for forbrugere og virksomheder. I dag har regeringen præsenteret en køreplan for energieffektivitet, der bl.a. viser vejen til, hvordan Danmark vil opfylde EU’s energisparekrav, og giver et overblik over den kommende proces for implementering af bygningsdirektivet. Køreplanen skal også brede dagsordenen ud over sektorer og bidrage til, at vi bruger energien smartere og med omtanke.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye