Næstved Bibliotek og Borgerservice

Frøbytte og foredrag med Sebastian Mernild

Del

Onsdag den 6. december kl. 18.00-21.00 inviterer Næstved Bibliotek til indvielse af Næstveds nye (frøbytte)Fællesskab og et foredrag med Sebastian Mernild, som er en af verdens førende klimaforskere.

Billede af Sebastian Mernild
Sebastian Mernild er en af verdens førende klimaforskere Foto: StrongMind

Hvad er Næstveds nye Fællesskab? Kort fortalt er det et fysisk skab på Næstved Bibliotek, hvor borgere i Næstved Kommune kan bytte plantefrø med hinanden. Fællesskabet er skabt af den frivillige gruppe ”Sammen Om Verdensmål” med hjælp fra Næstved Bibliotek og Borgerservice. Fællesskabet rummer desuden information om FN’s 17 Verdensmål.

Den 6. december kl. 18.00 inviteres alle interesserede og nysgerrige til indvielse af Fællesskabet. Der vil blive serveret lidt lækkert at spise samt noget godt at drikke. Samtidig kan du få en spændende snak om vores arbejde med verdensmålene i Næstved. Og hvis du skulle få lyst til at deltage fremadrettet, er det også en mulighed. 

Hvad går frøbytte ud på?

Frøbytte handler om at engagere sig i lokalsamfundet, dele frø med andre og samtidig dele ud af viden og idéer. Frøbytte er en måde at udveksle et overskud af frø som en venlig gestus. Det er både bæredygtigt, billigt og lærerigt at bytte frø.

Du er meget velkommen til at tage frø med til Fællesskabet, og du må naturligvis også gerne tage frø med hjem. I skabet er der et antal tomme frøposer samt ark med skabeloner til frøposer, som du selv kan lave.

Foredrag med klimaforsker Sebastian Mernild

Efter indvielsen af Fællesskabet kommer Sebastian Mernild og deler ud af sin omfattende viden om de menneskeskabte klimaforandringer – og hvilke tiltag, vi skal gribe til, for at vende udviklingen. Mernild vil give os en indflyvning til de klimaforandringer, vi har set over tid, men også de forandringer vi kan forvente at se i årtierne, der kommer.

Sebastian Mernild er en af verdens førende klimaforskere. Han er både professor i klimaforandringer og glaciologi, Dr. Scient og hovedforfatter på FN's klimarapport.

Program onsdag den 6. december

Kl. 18.00-18.45: Indvielse af Fællesskabet

19.00-21.00: Foredrag med Sebastian Mernild

Indvielsen af Fællesskabet foregår i indgangspartiet til Næstved Bibliotek og Borgerservice i stueetagen. Foredraget afholdes på Lille Scene. Bestil din gratis billet på www.naesbib.dk. Når du tilmelder dig arrangementet, er du både tilmeldt indvielsen og foredraget.

Kontakter

Billeder

Billede af Sebastian Mernild
Sebastian Mernild er en af verdens førende klimaforskere
Download

Næstved Bibliotek og Borgerservice

- består af Næstved Bibliotek, Fensmark Bibliotek, Fuglebjerg Bibliotek, Glumsø Bibliotek og Korskilde Bibliotek. Sammen driver vi et moderne biblioteks- og borgerservicetilbud for alle borgere i Næstved Kommune med det erklærede formål, at borgerne opnår indsigt og udsyn til at navigere i eget liv.

Følg pressemeddelelser fra Næstved Bibliotek og Borgerservice

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Næstved Bibliotek og Borgerservice

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye