Udenrigsministeriet

Stærkere dansk Afrikafokus: Digital transformation i Sydafrika på dagsordenen

Del

Pretoria, Sydafrika - Udenrigsministeriet har Afrika øverst på dagsordenen, og den danske ambassade i Sydafrika er klar til at levere konkret handling. Et spændende initiativ tager form, der har til formål at styrke partnerskabet mellem Danmark og Sydafrika på digitaliseringsområdet.

Kontinentet, der er i rivende udvikling, er for Danmark et nyt centrum for muligheder og partnerskaber. Men i takt med mulighederne opstår også udfordringer, og det kræver dybere engagement og fælles løsninger at håndtere dem. I denne sammenhæng markerer Danish Digitalisation Days i Pretoria, Sydafrika, en betydningsfuld lejlighed for danske teknologivirksomheder til at træde ind i rampelyset og bidrage til Sydafrikas digitale transformation.

Sydafrika har som mål at intensivere samarbejdet med den private sektor for at forbedre digital infrastruktur, udvide offentlig adgang og realisere det digitale samfund. Dette engagement falder som hånd i handske med Danmarks anerkendte ekspertise inden for digitalisering og den danske tilgang til offentlig-private partnerskaber.

’’Dette partnerskab handler om at forbinde danske teknologivirksomheder med Sydafrikas digitale infrastrukturbehov. Vi ønsker at skabe konkrete løsninger, der vil gavne begge lande,’’ fortæller ambassadør Elsebeth Krone Søndergaard.

Digitalisering er en altafgørende faktor for Sydafrikas økonomiske vækst og fremtidige investeringer. I 2050 ønsker Sydafrika at være på niveau med de bedste nationer i verden, hvad angår digitalisering. Dog er der stadig udfordringer, herunder forbedring af offentlig adgang til det digitale landskab og sikring af tilstrækkelig finansiering til digitaliseringsindsatsen. Danmark er ikke ukendt med rollen som digital frontløber og tilbyder effektive og omkostningseffektive digitale løsninger. Mange af Danmarks digitale offentlige platforme er resultatet af tæt samarbejde mellem danske teknologivirksomheder og det offentlige siden 1980.


Med Digitaliseringsdagene som katalysator er Danmark nu klar til at styrke allerede betydningsfulde teknologipartnerskaber og bidrage til Sydafrikas digitale fremtid. For yderligere information om eventet og muligheden for deltagelse, henvises til den danske ambassade i Sydafrika.

Kontaktoplysninger:
Pressekoordinator
Den danske ambassade i Sydafrika
Ida Cronfeld
idacro@um.dk

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Danmark vil styrke båndet til vestafrikanske kystlande12.6.2024 11:41:47 CEST | Pressemeddelelse

De to vestafrikanske kystlande Senegal og Elfenbenskysten er nøgleaktører i den bredere vestafrikanske region. Begge lande er ledet af demokratisk valgte regeringer, bidrager til regional stabilitet og udvikling og har i de seneste år oplevet stigende vækst. Samtidig udfordrer ustabilitet i Sahellandene, klimaforandringer, migration og manglende jobmuligheder for den unge generation begge lande. Lige nu besøger minister for udviklingssamarbejde og global klimapolitik, Dan Jørgensen, Senegal og Elfenbenskysten.

Danmark støtter uddannelse af ukrainske kvinder til traditionelle mandefag11.6.2024 09:43:20 CEST | Pressemeddelelse

På en konference for Ukraines genopbygning med en række af verdens statsledere i Berlin i dag annoncerer regeringen ny støtte til blandet andet efteruddannelse i Mykolaiv. Indbyggere skal efteruddannes inden for fag, efterspurgt på det lokale arbejdsmarked og drivende for den ukrainske økonomi. Pakken indeholder også støtte til at øge adgang til vand- og elforsyning. Det danske bidrag er en del af regeringens fjerde genopbygningspakke til Ukraine til en værdi af i alt 250 millioner kroner.

Udenrigsministeren rejser til New York for at få Danmark valgt til FN’s Sikkerhedsråd5.6.2024 15:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Torsdag den 6. juni er udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen i New York for at sikre Danmark en plads i FN’s Sikkerhedsråd 2025-2026. Der er udsigt til fredsvalg, men Danmark skal fortsat have 128 stemmer for at blive valgt ind. Lykkes det, får Danmark mulighed for at præge internationale beslutninger om fred og sikkerhed i verdens mest magtfulde organ. Det gælder blandt andet krigen i Ukraine, konflikten i Mellemøsten samt en række af de kriser og fredsbevarende operationer i blandt andet Afrika, som FN bidrager til. ”Som medlem af Sikkerhedsrådet vil Danmark få en plads ved det mest magtfulde udenrigspolitiske bord i verden. Så der er meget på spil. Det er en lang diplomatisk kampagne, der kulminerer med afstemningen i morgen, og jeg håber, vi får chancen for at spille en aktiv rolle i Sikkerhedsrådet de kommende år,” siger udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen. FN’s Sikkerhedsråd har 15 medlemmer. Af dem har fem permanente pladser, mens ti vælges af FN’s Generalforsamling. De perman

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye