Energistyrelsen

Danske husejere er flittige til at energiforbedre

Del

Nye tal fra Energistyrelsens Energibarometer viser, at hele 40 procent af danske husejere har energiforbedret boligen det seneste år. Udviklingen gavner klimaet og resulterer i lavere el- og varmeregninger for den enkelte. Netop nu kan husejere få tilskud til forbedringer gennem Energirenoveringspuljen og Varmepumpepuljen, som hver især er på mere end 100 millioner kroner i 2023. 

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Der bliver udskiftet vinduer, efterisoleret lofter og skrottet olie- og gasfyr i stor stil på de danske villaveje. Således har hele fire ud af ti danske husejere energiforbedret boligen i det seneste år, viser nye tal fra Energistyrelsens Energibarometer.

”Det er meget positivt, at så mange boligejere har lavet energiforbedringer i deres bolig. Da energipriserne steg kraftigt sidste år, kunne mange pludselig mærke det på husholdningsbudgettet. Det fik mange til aktivt at investere i at sænke boligens energiforbrug, og samtidig var der et ønske om at gøre noget godt for klimaet og støtte op om den grønne omstilling,” siger Matilde Grøn Bjørneboe, som er Energistyrelsens ekspert i energispareråd og danskernes energivaner. 

Der kan være mange penge at spare for den enkelte ved at energirenovere hjemmet. Beregninger fra sparenergi.dk viser eksempelvis, at en familie i et typisk hus med fjernvarme, der går fra 100mm til 400mm isolering på loftet, kan opnå en besparelse på næsten 3.000 kroner hvert år. En tilsvarende husstand kan spare omkring 4.000 kroner ved at skifte 40 m2 termoruder til energiruder med energimærke A.  

Energistyrelsens beregninger viser også, at en familie i et hus på 130 m2 med naturgasfyr og et gennemsnitlig varmeforbrug sparer 11.000 kroner på varmeregningen ved at skifte til en varmepumpe.

Få tilskud til din energirenovering

Danskere, som ønsker at energiforbedre deres bolig, kan lige nu få tilskud gennem Varmepumpepuljen og Energirenoveringspuljen. Begge tilskudspuljer åbnede i efteråret. Der er fortsat mange millioner kroner tilbage i begge puljer, som vil forblive åbne for ansøgninger, indtil alle midlerne er opbrugt. Dog senest den 1. december 2023.

”Både konvertering af varmetype og energirenovering er rigtig gode løsninger, der giver varige besparelser måned efter måned. Og lige nu kan man ovenikøbet søge tilskud, så det er det helt rigtige tidspunkt at begynde at gøre drømmen om et grønnere hus til virkelighed,” siger Matilde Grøn Bjørneboe.

Hvis man får godkendt sin ansøgning om tilskud, har man hele to år til at gennemføre sit energiforbedrende projekt, og der kan være mange penge at spare.

Fakta om Energirenoveringspuljen

Energirenoveringspuljen har til formål at fremme energibesparende forbedringer gennem et økonomisk tilskud til danske boligejere, virksomheder og foreninger, der enten ønsker at isolere deres hus, udskifte vinduer, etablere eller skifte ventilationsanlæg eller etablere vandbåret rumvarme.

Der er afsat 101,2 mio. kroner til Energirenoveringspuljen i 2023. Det er Energistyrelsen, der administrerer Energirenoveringspuljen. Læs mere på www.SparEnergi.dk/Energirenoveringspuljen.

Fakta om Varmepumpepuljen

Varmepumpepuljen har til formål at bidrage til omstillingen af varmeforsyningen i helårsboliger. Dette gøres ved at tilskynde konverteringer fra blandt andre olie- og gasfyr til varmepumper uden for områder, der er besluttet udlagt eller potentielt bliver udlagt til fjernvarme.

Der er afsat 236,1 millioner kroner til Varmepumpepuljen i 2023. Det er Energistyrelsen, der administrerer Varmepumpepuljen. Læs mere på www.SparEnergi.dk/Varmepumpepuljen.

Kontakter

Energistyrelsen

I Energistyrelsen gør vi en forskel hver dag. I Danmark og i lande verden over. Vores vision om at opnå et klimaneutralt samfund i vækst og balance er den største opgave, vi skal være med til at løse. Vi ved, at vi skal tænke ambitiøst, og vi ved, at vi skal tænke nyt. Vores mål er en klog, grøn omstilling, hvor Danmark går foran, og danske erfaringer anvendes globalt. Hvor grønne løsninger, sikker og effektiv forsyning og økonomi tænkes sammen.

Følg pressemeddelelser fra Energistyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Energistyrelsen

Kom til konference om lokal inddragelse og opbakning til opsætning af vedvarende energi på land14.5.2024 13:38:26 CEST | Nyhed

Skal en firedobling af el-produktionen fra vedvarende energi på land inden 2030 lykkes, er det afgørende, at der er lokal opbakning til vedvarende energi i lokalområdet. Derfor inviterer VE-rejseholdet til konference om lokal inddragelse og opbakning til vedvarende energi i det åbne land. Konferencen vil danne ramme for drøftelser om den nyeste viden og erfaringer på området på tværs af kommuner, branche og institutioner.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye