25 år med spirende forskertalenter

Del

I år fejrer det landsdækkende talentprogram Projekt Forskerspirer 25-årsjubilæum. Siden sin start i 1998 har danske gymnasieelever fået lov til at udfolde deres vilde idéer og store talenter. Også i år har mange dygtige gymnasieelever afleveret flotte projekter. Dem fejrer vi den 7. december.

Glade forskerspirer-vindere 2022 i festsalen på Frue Plads, Københavns Universitet
Fejring af vinderne af forskerspirer-konkurrencen 2022 i festsalen på Frue Plads, Københavns Universitet Foto: Nikolai Linares

Torsdag den 7. december kl. 13-15 inviterer Københavns Universitet til fejring af vinderne af Forskerspirer-konkurrencen 2023. Prorektor for uddannelse Kristian Cedervall Lauta er vært. Uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund overrækker præmier. Pressen er velkommen.

Tid og sted

Torsdag den 7. december 2023 kl. 13-15

Festsalen på Københavns Universitet, Frue Plads 4.

Program

  • Velkomst ved prorektor Kristian Cedervall Lauta
  • Præsentation af de 12 nominerede projekter
  • Tale ved uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund
  • Præmieoverrækkelse: Årets Forskerspirer 2023 og Årets Koordinator
     

Pressen er velkommen og kan tilmelde sig hos pressekontakt Rikke Bøyesen på e-mail rb@adm.ku.dk, telefon 28 75 04 13.

Om Projekt Forskerspirer

De sidste 25 år har Uddannelses- og Forskningsministeriet, der har ansvar for universiteterne, sammen med Børne- og Undervisningsministeriet, der har ansvar for gymnasieuddannelserne, bygget bro og investeret i talentudvikling blandt danske gymnasieelever. Det er sket gennem Projekt Forskerspirer.

Projekt Forskerspirer er kort fortalt historien om, hvor langt man kan drive det, hvis man som helt almindelig gymnasieelev får en forskningsidé og bliver matchet op med en etableret forsker, der kan hjælpe spiren på vej. Siden projektets start har flere tusinde nysgerrige og flittige gymnasieelever deltaget i den årlige Forskerspirer-konkurrence.

Nøgleord

Kontakter

Rikke Bøyesen
Uddannelser & Studerende
Københavns Universitet
Mobil: 28 75 04 13
E-mail: rb@adm.ku.dk

Følg pressemeddelelser fra Københavns Universitet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Universitet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye