Flere internationale medarbejdere i Randers og Norddjurs

Del

I dag arbejder godt 3.300 internationale medarbejdere i Randers og Norddjurs kommuner. Det er godt 1.600 flere end for ti år siden. Det viser en ny analyse fra Dansk Industri. DI Randers-Norddjurs glæder sig over stigningen og håber, at den positive udvikling fortsætter. Der er nemlig brug for flere medarbejdere til at besætte de lokale virksomheders ledige stillinger.

For ti år siden udgjorde de internationale medarbejdere 3 procent af arbejdsstyrken i Randers. I dag ligger tallet på 6 procent. I Norddjurs er man gået fra 5 procent i 2012 til 10 procent i dag. Det er omkring 2.100 medarbejdere i Randers og 1.200 i Norddjurs med jobs i f.eks. landbruget, forskellige typer af servicefag og transport.

Det viser en ny analyse fra Dansk Industri, der kortlægger andelen af internationale medarbejdere i landets 98 kommuner fordelt på branche og nationalitet. 

- Virksomhederne har akut brug for flere medarbejdere. Samtidig er ledigheden i Danmark historisk lav. Det efterlader os med et stort problem, for hvem skal så føre den grønne omstilling ud i livet? Internationale medarbejdere er en vigtig del af løsningen, fordi de er med til at øge arbejdsstyrken og give værdi til det danske samfund. Så vi har al mulig grund til at være glade for, at flere finder jobs i Randers og Norddjurs, siger bestyrelsesleder for DI Randers-Norddjurs Per Hastrup

Den største gruppe af internationale medarbejdere i Randers og Norddjurs kommer fra Polen og Litauen. Knap halvdelen af de ansatte inden for områdets landbrug, skovbrug og fiskeri er internationale medarbejdere. Også hotel- og restaurationsbranchen, transport og servicefag har mange internationale medarbejdere på lønningslisten.

- Tallene viser, at de internationale medarbejdere finder jobs i en bred vifte af brancher, og at der er stor brug for dem, blandt andet i landbruget og på hoteller og restauranter. Og der er ingen tvivl om, at de bidrager med stor værdi. Faktisk blev den samlede værditilvækst fra de internationale medarbejdere opgjort til 262 mia. kr. i 2022, siger Per Hastrup.

I Randers står internationale medarbejdere for ca. 40 procent af fremgangen i beskæftigelsen siden 2012. Og i Norddjurs kommer medarbejdertilvæksten udelukkende fra, at flere internationale medarbejdere har fået job i kommunen.

- Det er utrolig vigtigt for det lokale erhvervsliv, at vi kan tiltrække og fastholde international arbejdskraft til virksomhederne. Selvom vi allerede har en flot tilgang af denne gruppe, skal vi gøre endnu mere. Derfor har jeg også en opfordring til kommunerne om konstant at hjælpe med tiltag, der hjælper virksomhederne. Det kan de blandt andet gøre ved at få ordnet papirarbejdet hurtigt og effektivt, når en ny medarbejder kommer til Danmark, samle relevant information på engelsk og sørge for en god modtagelse af både medarbejderen og den medfølgende familie, afslutter han.

Antallet af internationale medarbejdere i hele Danmark er fordoblet i løbet af de seneste ti år fra 140.000 i 2012 til 290.000 i 2022. Stigningen er fortsat ind i 2023, hvor vi for flere måneder siden har rundet 300.000 internationale medarbejdere.

Kontakter

Bestyrelsesleder for DI Randers-Norddjurs Per Hastrup, telefon 40 16 83 32
Regional konsulent for DI Randers-Norddjurs Gordon Trier Holm, telefon 29 49 46 06

Links

For yderligere information om DI Randers-Norddjurs: Konsulent Gordon Trier Holm Mail: gth@di.dk Tlf. 3377 3986 Mobil: 2949 4606 Sekretær Nadia Bartoft Lind Mail: nabl@di.dk Tlf. 3377 3309

Følg pressemeddelelser fra DI Randers-Norddjurs

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Randers-Norddjurs

Passioneret ny-udlært industritekniker fejret med pris30.5.2023 12:45:00 CEST | Pressemeddelelse

Han er ekstrem passioneret for faget industriteknik, spåntagning og automatisering. Og han er en, der gerne deler ud af din viden og erfaring i forhold til andre lærlinge og til kolleger i det hele taget. Det er nogle af stikordene for industritekniker Stefan Ydeman Jensen hos Nymark & Fogh Teknik ApS i Grenaa, som tog sin uddannelse samme sted. Også den del er gået så godt og med topkarakter, at han nu modtager Lærlingeprisen 2023 for DI Randers-Norddjurs.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye