Antallet af internationale medarbejdere stiger markant på Lolland-Falster

Del

I dag arbejder godt 3.300 internationale medarbejdere på Lolland-Falster. Det er godt 2.200 flere end for ti år siden. Det viser en ny analyse fra Dansk Industri. DI Lolland-Falster glæder sig over stigningen og håber, at den positive udvikling fortsætter. Der er nemlig brug for flere medarbejdere til at besætte de lokale virksomheders ledige stillinger.

For ti år siden udgjorde de internationale medarbejdere 4 procent af arbejdsstyrken i Lolland Kommune. I dag ligger tallet på 15 procent. I Guldborgsund er tallet steget fra 4 til 8 procent. I alt er det 2.200 medarbejdere med jobs i f.eks. bygge- og anlægsvirksomheder, industrien, restauranter og rengøringsvirksomheder.

Det viser en ny analyse fra Dansk Industri, der kortlægger andelen af internationale medarbejdere i landets 98 kommuner fordelt på branche og nationalitet. 

- Det er positivt, at vi har kunnet tiltrække så mange internationale medarbejdere til Lolland-Falster de seneste år, dog særligt i Lolland Kommune. Og der er hårdt brug for dem, for ledigheden i Danmark er historisk lav, og virksomhederne råber højt efter flere medarbejdere, siger bestyrelsesleder for DI Lolland-Falster Jakob Søndergaard Nielsen.

En tredjedel af de internationale i området kommer fra Polen, hvilket udgør langt den største gruppe.

I bygge- og anlægsvirksomhederne på Lolland-Falster er mere end hver tredje ansatte en international medarbejder. I servicefag, landbruget samt hotel- og restaurationsbranchen er det hver fjerde.

- Opførelsen af Femern-Bælt-forbindelsen har naturligt skabt en stor efterspørgsel på medarbejdere i bygge- og anlægsbranchen her i området, hvor der opstår et behov for særlige kompetencer. Derfor håber vi også, at flere nytilflyttede medarbejdere på projektet vil slå sig permanent ned på Lolland-Falster, siger Jakob Søndergaard Nielsen.

I både Lolland og Guldborgsund kommuner kommer medarbejdertilvæksten udelukkende fra, at flere udenlandske medarbejdere har fået job i området.

- Internationale medarbejdere tilførte 262 milliarder kr. til det danske samfund i 2022. Og vi har hårdt brug for arbejdskraften også i fremtiden. Derfor er jeg meget glad for, at Lolland Kommune har oprettet den første internationale folkeskole i Danmark. Det kan ganske enkelt være afgørende for, om internationale medarbejdere takker ja til jobs her, siger Jakob Søndergaard Nielsen og tilføjer:

- Vi skal arbejde målrettet på at få endnu flere udlændinge hertil for at arbejde. Kommunerne på Lolland-Falster kan blandt andet hjælpe virksomhederne ved at sørge for en enkel proces, når en medarbejder har fået job i området og ved at sikre en god modtagelse af hele familien.

Antallet af internationale medarbejdere i hele Danmark er fordoblet i løbet af de seneste ti år fra 140.000 i 2012 til 290.000 i 2022. Stigningen er fortsat ind i 2023, hvor vi for flere måneder siden har rundet 300.000 internationale medarbejdere.

Kontakter

Bestyrelsesleder for DI Lolland-Falster Jakob Søndergaard Nielsen, telefon 30 47 00 67
Regional konsulent for DI Lolland-Falster Lars Magnus Lund Christensen, telefon 41 27 28 38

Links

For yderligere information om DI Lolland-Falster: Chefkonsulent Lars Magnus Lund Christensen Mail: lmlc@di.dk Tlf. 3377 3087 Mobil: 4127 2838 Koordinator Susanne Munk Jørgensen Mail: sul@di.dk Tlf.: 3377 3924

Følg pressemeddelelser fra DI Lolland-Falster

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Lolland-Falster

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye