Danmarks Idrætsforbund

Gode fællesskaber og attraktive idrætsmiljøer i Holstebro: Lokale foreninger skal bidrage til at løfte børne- og ungeidrætten i Danmark

Del

Danmarks Idrætsforbund har fundet de første foreninger, der skal tegne ’Fremtidens Idræt for Børn og Unge’ i det historiske partnerskab med A.P. Møller Fonden. Foreningerne er sat sammen til lokale klynger, og i Holstebro skal Tvis Idræt og Mejdal-Halgård GIK samarbejde om at få flere børn og unge aktive i foreningerne og lave nye attraktive idrætstilbud.

Glade håndboldbørn fra Mejdal-Halgård GIK
Glade håndboldbørn fra Mejdal-Halgård GIK

Med flere end 800.000 medlemmer under 18 år er Danmarks Idrætsforbund (DIF) den største børne- og ungeorganisation i Danmark.

For at skabe endnu bedre idrætsmiljøer for børn og unge har DIF med støtte fra A.P. Møller Fonden startet ’Fremtidens Idræt for Børn og Unge’, og nu er man klar til at ansætte de første børne- og ungeansvarlige, der skal hjælpe foreninger til at styrke arbejdet med børn og unge. Blandt andet i Holstebro, hvor Mejdal-Halgård GIK og Tvis Idræt er udvalgt til at være såkaldte spydspidsforeninger i projektet.

”Vi har egentlig ret stolte over, at vi i et lille lokalsamfund kan have så bredt et udbud af idrætter og være så godt repræsenteret på tværs af aldersgrupper. Men vi oplever også, at mange af vores børn er de samme på tværs af aktiviteter, og at de frivillige også er Tordenskjolds soldater. Vi håber, at vi kan få nye idéer og ikke mindst tid til at føre vores egne ud i livet, når vi får de ekstra resurser,” siger Annika Yding fra Tvis Idræt.

Fortsat uforløst potentiale
De første foreninger er udvalgt i Midtjylland og Sjælland, og i DIF er der store forventninger til arbejdet.

”Vi er gået efter foreninger fra forskellige idrætter og af forskellig størrelse, så det spejler hele vores idrætsbillede, men fælles for foreningerne er, at de har resurser og overskud til at udvikle sig og varetage en ansættelse. Vi glæder os til at se, hvordan man kan løfte udviklingsarbejdet i flerstrengede foreninger, og hvordan en børne- og ungeansvarlig kan arbejde på tværs af afdelinger. Der er mange foreninger som TVIS og Mejdal-Halgård rundt om i landet, og derfor håber vi også på., at det kommende udviklingsarbejde i disse to foreninger vil skabe læring og erfaringer, som andre foreninger i landet vil kunne gøre brug af.” siger Martin Bro, der er faglig leder for de kommende børne- og ungeansvarlige.

Netop et generelt løft af børne- og ungeområdet er noget, som man har særligt fokus på i Tvis Idræt:

”Som et lille lokalmiljø er vi meget sårbare, hvis et par spillere stopper eller en frivillig ikke kan finde tiden længere. Vi håber, at vi med et tættere samarbejde med Mejdal-Halgård kan gøre os mindre sårbare og måske også kan udvide med fælles aktiviteter,” siger Annika Yding.

Fakta om spydspidsarbejdet:

 • I 2023 og 2024 udpeges et antal foreninger til at være spydspidsforeninger, hvor der skal udvikles og opsamles viden om de succesfulde børne- og ungemiljøer
 • Foreningerne sættes sammen af 2-3 foreninger lokalt, der skal samarbejde om udviklingen
 • I Region Midtjylland bliver der mellem 5-7 klynger
 • Hver foreningsklynge får tildelt en børne- og ungeansvarlig, der skal stå for at drive udviklingsarbejdet og sørge for erfaringsdeling
 • I Holstebro er det Mejdal-Halgård GIK og Tvis Idræt

Fakta om Fremtidens Idræt for Børn og Unge:

 • A.P. Møller Fonden har bevilget 85 mio. kr. til projektet ’Fremtidens idræt for børn og unge’, der er udviklet af og drives af Danmarks Idrætsforbund.
 • ‘Fremtidens idræt for børn og unge’ er et ambitiøst og omfattende projekt, som løber over de næste fem år.
 • Danmarks Idrætsforbund er paraplyorganisation for 62 danske specialforbund.
 • Under Danmarks Idrætsforbund er der i runde tal 6.000 børne- og ungdomsforeninger og 800.000 medlemmer under 18 år. 
 • Projektindsatserne er mange under følgende overskrifter: øge kapaciteten, trænerløfte og trivsel, involvering og rekruttering samt synlighed og videndeling.  
 • Se mere om programmet: www.dif.dk/bornogunge

Nøgleord

Kontakter

DIF blev stiftet tilbage i 1896 og er interesseorganisation for foreningsidrætten i Danmark. Gennem årene er der kommet flere og flere specialforbund til, så DIF-familien i dag består af 62 forbund, ca. 8.700 idrætsforeninger og godt 2 millioner medlemmer. DIF er samtidig national olympisk komité i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

Nyt foreningssamarbejde i Brønderslev: Lokale foreninger skal bidrage til at løfte børne- og ungeidrætten i Danmark13.6.2024 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse

DIF fortsætter med at finde spydspidsforeninger, der skal tegne ’Fremtidens Idræt for Børn og Unge’ i det historiske partnerskab med A.P. Møller Fonden. Foreningerne er sat sammen til lokale klynger, og i Brønderslev skal Klokkerholm Idrætsforening, Øster Brønderslev Idrætsforening og Brønderslev Skytteforening samarbejde om at udvikle deres børne- og ungemiljøer.

Nyt foreningssamarbejde i Aalborg: Lokale foreninger skal bidrage til at løfte børne- og ungeidrætten i Danmark13.6.2024 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse

DIF fortsætter med at finde spydspidsforeninger, der skal tegne ’Fremtidens Idræt for Børn og Unge’ i det historiske partnerskab med A.P. Møller Fonden. Foreningerne er sat sammen til lokale klynger, og i Aalborg skal Aalborg Svømmeklub, Aalborg Idrætsgymnastik og Bowlingklubben Stenhuset samarbejde om at udvikle deres børne- og ungemiljøer.

Ishockeyturnering for veteraner skaber fælllesskab, bekæmper udfordringer og ensomhed12.6.2024 10:26:26 CEST | Pressemeddelelse

DIF Soldaterprojekt og Danmark Ishockey Union afholder en social ishockeyturnering for alle danske veteran-ishockeyhold, som finder sted den 15. og 16. juni i Ørestad Skøjtehal. Turneringen er en unik begivenhed, der ikke blot byder på actionfyldt sport, men også på en vigtig mulighed for veteranerne til at overvinde personlige udfordringer og tage et betydningsfuldt skridt mod et mere selvstændigt og meningsfuldt liv.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye