Ombold

Succesfuld randrusiansk fodboldaktivitet for socialt udsatte inviterer til fodboldstævne

Del

Onsdag den 22. november lægger Arena Randers rammer til fodbold, fællesskab og forandring, når Dronninglund Boldklub, SAMForeningen, Randers Kommune og OMBOLD inviterer til fodboldstævne for mennesker i udsatte positioner.

Spillere siger tak for kampen
Spillere siger tak for kampen OMBOLD

Op mod 12 hold forventes at deltage i stævnet, og det betyder, at Arena Randers vil lægge (kunst)græs til omkring 80 udsatte fodboldspillere, der skal have et afbræk fra dagligdagen med fodbold og fællesskab.  

Fællesnævnerne for spillerne er, at de kæmper (eller har kæmpet) med misbrug, hjemløshed eller psykisk sårbarhed, og derfor har de brug for at være en del af et fællesskab, hvor der bliver taget højde for, hvem de er.

Mellem kampene kan det være muligt at fange spillere, trænere, socialfaglige medarbejdere og OMBOLD-medarbejdere til evt. interviews eller spørgsmål.

En succesfuld OMBOLD-træning i Randers

I Randers samarbejder Dronningborg Boldklub, SAMForeningen, Randers Kommune, DBU Jylland og OMBOLD om at inkludere socialt udsatte mennesker på tilpassede/ordinære hold eller som frivillige i Dronningborg Boldklub.

SAMForeningen havde i forvejen en fodboldtræning for byens udsatte mennesker i Tøjhushaven og har ved flere lejlighed deltaget i OMBOLDs landsdækkende mesterskaber for mennesker i udsatte positioner. Det er den indsats, som der er blevet bygget videre på i samarbejdet, der går under navnet ’Inklusion i fodbold Danmark’.

Der er stadig OMBOLD-træning i Tøjhushaven, men spillerne er ved flere lejligheder inviteret til sociale arrangementer i Dronninglund Boldklub, og nogle spillere har også trænet med på de ordinære hold i klubben. Tilbage i maj nåede inklusionsprojektet endnu en milepæl, da tre spillere fra OMBOLD-træningen fik debut på Dronninglunds serie 5-hold. Det er i sig selv en stor succes, da mennesker i udsatte positioner ofte står uden for det traditionelle foreningsliv, og dermed ikke får gavn af de postive mentale og fysiske gevinster, der er ved at være en del af fællesskabet i foreningslivet. 

Et trygt positivt fællesskab 

Samarbejdsprojektet har været i gang siden marts, men selvom projektet har ambitiøse inklusionsmål, så er det vigtigt for alle parter at bibeholde OMBOLD-træningen i Tøjhushaven, ligesom det også er planen, at holdet fra Tøjhushaven skal deltage i OMBOLD-stævner, hvor spillerne mødes i et positivt fællesskab med ligesindede fra hele landet.    

De vante omgivelser skaber tryghed for spillerne, og netop trygheden er væsentlig for, at spillerne kan have træningen som fast holdepunkt i deres hverdag.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Spillere siger tak for kampen
Spillere siger tak for kampen
Download

Links

Ombold

NGO’en OMBOLD er et forandringsskabende og inkluderende fodboldfællesskab for socialt udsatte og mennesker ramt af hjemløshed, som danner grobund for positiv udvikling i forhold til fysisk og mental sundhed, nye venskaber og øget livskvalitet.

Under mottoet ‘Fodbold, Fællesskab og Forandring’ har OMBOLD siden 2003 engageret og aktiveret mere end 20.000 voksne, som ikke naturligt opsøger eller er en del af almindelige idrætsforeninger, via vores åbne lokale træninger, stævner og AsfaltLigaen.

OMBOLD-logo

Følg pressemeddelelser fra Ombold

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Ombold

Udsatte skal dyrke mere idræt: OMBOLD vil nå flere udsatte gennem nye idrætsinitiativer15.4.2024 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse

OMBOLD har siden 2003 brugt fodbold og det fællesskab, der følger med, til at skabe positive livsforandringer for mennesker i udsatte positioner. Gennem et 3-årigt pilotprojekt, støttet af Den A.P Møllerske Støttefond med 6 millioner kroner, vil OMBOLD overføre erfaringerne fra fodbolden til floorball, badminton og gang/løb, så flere udsatte mennesker kan blive en del af idrætsfællesskaber.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye