Udenrigsministeriet

Ny samarbejdsaftale mellem Danmark og Georgien

Del

Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen har i dag indgået en ny samarbejdsaftale med Georgiens udenrigsminister Ilia Darchiashvili. Samarbejdsaftalen styrker båndet til Georgien, hvor Danmark tidligere på året åbnede en ny ambassade.

Lars Løkke Rasmussen modtog i dag Georgiens udenrigsminister, som er på besøg i Danmark. Efter deres møde underskrev de to ministre en ny samarbejdsaftale for at markere det styrkede bilaterale forhold mellem Danmark og Georgien.

Aftalen understreger det fortsatte fokus på vigtige prioriteter som god regeringsførelse, demokrati og menneskerettigheder. Samtidig er den et skridt mod styrket bilateralt samarbejde inden for en række områder som bl.a. grøn omstilling, sikkerhed og kultur. Endelig forpligter de to lande sig til at styrke den bilaterale dialog med regelmæssige konsultationer på højt niveau.

Som led i regeringens Udenrigs- og Sikkerhedspolitiske Strategi øger Danmark sin støtte til udsatte frontlinjestater i EU’s østlige nærområde. Georgien er et af de lande, der har ansøgt om EU-medlemskab, og hvor Danmark er engageret i at understøtte reformindsatsen. Det er ikke mindst kommet til udtryk med åbningen af en ny ambassade i Tbilisi i maj måned.

For yderligere information, kontakt pressevagten@um.dk

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Nye værktøjer skal rejse milliarder til klima og udvikling18.4.2024 07:19:04 CEST | Pressemeddelelse

Verdens udviklingslande mangler enorme beløb til klimaindsatser, fattigdomsbekæmpelse og udvikling af deres samfund. For at skaffe penge nok skal der tages helt nye metoder i brug for at tiltrække mange flere og større investeringer. Danmark er blandt de første lande, der bidrager til to nye finansieringsværktøjer, som vil rejse milliarder til klima og udvikling til gavn for verdens fattige.

Danmark sender støtte til Etiopien til hjælp mod væbnet konflikt, tørke, oversvømmelser og risiko for hungersnød16.4.2024 15:39:21 CEST | Pressemeddelelse

Etiopien er voldsomt præget af væbnede interne konflikter og tørke og oversvømmelse forårsaget af blandt andet klimaforandringer. Landet står i dag med store problemer med fordrivelse, kritisk fødevaremangel og massive humanitære behov. 20 millioner mennesker har behov for nødhjælp. Derfor støtter Danmark nu Etiopien med 100 millioner kroner.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye