Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

Dansk hjælp til genopbygning af Ukraines energisystemer

Del

Ukraines energiforsyning er under hårdt pres af både angreb og de kommende vintre. Derfor har klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard på Danmarks vegne i dag doneret 30 millioner kroner til genopbygningen og overrakt et nødkatalog med energiindsatser til Ukraines energiminister German Galuschenko.

Vinteren er på vej i Europa. I Ukraine har det store konsekvenser for en energiforsyning, der i forvejen er under angreb. Derfor mødtes klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard i dag med Ukraines energiminister German Galuschenko.

Øverst på dagsordenen var det dansk-ukrainske samarbejde om genopretningen af energisystemerne, hvilket Danmark nu også støtter med yderligere 30 millioner kroner med forbehold for endelig godkendelse.

Som forberedelse til næste vinter fik den ukrainske energiminister også et efterspurgt nødkatalog, der indeholder Klima-, Energi- og Forsyningsministeriets anbefalinger.

Jeg er glad for, at jeg i dag kan tilføje en donation på 30 millioner kroner til genopbygningsindsatsen og overrække et nyt nødkatalog, som kan hjælpe Ukraine med forberedelserne til næste vinter. Genopbygningen af Ukraines energiforsyning er essentiel hjælp til den ukrainske befolkning og stiller Ukraine stærkere over for de russiske angreb - og der kan Danmark med vores energisamarbejde hjælpe med viden og erfaring,” siger klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard.

Energy Community’s Ukraine Energy Support Fund, som den danske donation går til, både indkøber og koordinerer donationer af energiinfrastruktur til Ukraine.

For nylig annoncerede ministeren for udviklingssamarbejde og global klimapolitik en genopretningspakke, hvoraf 52,2 millioner kroner går til Energy Community’s Ukraine Energy Support Fund. Det er den, der nu lægges 30 millioner kroner oveni.

Fakta om nødkataloget

  • Nødkataloget er udviklet af Energistyrelsen i tæt samarbejde med ukrainske konsulenter.
  • Formålet med kataloget er at hjælpe lokale, regionale og nationale interessenter, udviklere, firmaer, donorer mfl. til at prioritere, udvælge og beskrive relevante el-produktionsteknologier. I kataloget er der udvalgt otte teknologier.
  • Det skal derfor både bidrage til at skabe rammevilkår for teknologivalg, tiltrække investeringer samt donorassistance i kommende vintersæsoner.

Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

I Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet arbejder vi for målet om at reducere udledningen af drivhusgasser med 70 procent i Danmark i 2030 og for et visionært, grønt lederskab både i Danmark og ude i verden.

Følg pressemeddelelser fra Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum