VINDERNE AF ÅRETS RET MED FISK & SKALDYR OG ÅRETS RET MED GRIS ER NU FUNDET
Der har været tæt løb blandt de i alt 8 nominerede restauranter.
Nu er vinderne af dette års Årets Ret med Gris og Årets Ret med Fisk & Skaldyr fundet.
Landbrug & Fødevarer har for 3. år i træk gennemført og afholdt konkurrencen, Årets Ret med Fisk & Skaldyr, med støtte fra Danmarks Fiskeriforening.
Dette års vinder blev Falsled Kro, som vandt prisen på baggrund af en ret bestående af fynsk sorthummer-wellington med rødvinssauce ala Michaud og hummerbisque (indbagt hummer med trøffelfars på pighvar, koralpandekage og butterdej).
I motivationen blev retten beskrevet som
- En ret der repræsenterer håndværk på højt niveau og en knivskarp forståelse af havets råvarer der nærmest bringer havet med ind på tallerkenen. Retten emmer af personlighed og tager en klassisk ingrediens og giver den endnu mere liv. Retten præsterer særligt godt på smag, æstetik og omtanke for råvaren. Det er en ret, der understreger restaurantens DNA og begejstrer gæsten med flotte detaljer og styr på historien.
Til store klapsalver fra salen modtog køkkenchef Simon Juel Petersen og team præmien, bestående af en check på 20.000 kr., som blev overrakt af Jan Hansen, bestyrelsesmedlem i Danmarks Fiskeriforening.
Foruden Årets Ret med Fisk & Skaldyr blev vinderen af Årets Ret med Gris 2023 fundet. Blandt de i alt fem nominerede var det Svinkløv Badehotel, med kokken Oliver Bendi i spidsen, der løb med sejren i den 11. udgave af prisen.
Oliver Bendi vinder årets Ret med Gris med sin ret bestående af glaseret tværreb af sortbroget frilandsgris med sensommerkål, østers og med sprøde svær.
Svinkløv Badehotel løb med sejren, og var ifølge juryens motivation den sande vinder:
- I en uhyre tæt konkurrence leverer denne ret lige det ekstra, der hiver guldet hjem. Retten brillierer med stor kærlighed til råvaren og smagen af gris. Grisen forkæles med smage og teksturer, der løfter retten, men aldrig lader gæsten glemme at det handler om grisen.
Dybe nuancer - men med plads til ferske, salte og syrlige noter, som skaber en helhed der minder gæsten om, hvor fantastisk gris kan være, når den er omgivet af gode venner.
Selv fortalte Oliver Bendi, kok på Svinkløv Badehotel, hvor glad han er for prisen:
- Jeg er sindssygt stolt af den pris her, også fordi at feltet, som vi har været nomineret i, generelt har bestået af absurd dygtige håndværkere. Så jeg er mega stolt.”
Jesper Strandskov, bestyrelsesformand i Norma & Frode S. Jacobsens Fond, overrakte en præmiecheck på 30.000 kr. til den glade vinder. Årets Ret med Gris afholdes af Landbrug & Fødevarer og støttes af Norma og Frode S. Jacobsens Fond.
Kontakter
Landbrug & Fødevarer pressetelefon
Tlf:33394520presse@lf.dkBilleder
Om Landbrug & Fødevarer
Landbrug & Fødevarer varetager fælles opgaver og erhvervsmæssige interesser for danske landmænd og fødevarevirksomheder
Følg pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
L&F: En god dag for vandmiljøet og de lokale initiativer8.5.2024 15:40:36 CEST | Pressemeddelelse
Landbrug & Fødevarer hilser den nye såkaldte akutpakke for vandmiljøet velkommen. Med aftalen bliver antallet af lokale kystvandråd fordoblet til otte og der tænkes i lokale løsninger. Samtidig bliver der tilført flere midler til kommunernes indsatser og til ansættelse af flere udtagningskonsulenter.
L&F: Ny klimafremskrivning er positivt nyt, men ændrer ikke på fødevareerhvervets klimaambitioner30.4.2024 12:10:20 CEST | Pressemeddelelse
I dag har Klimaministeriet fremlagt nye tal for Danmarks klimafremskrivning. Tallene viser, at landbrugets og skovbrugets udledninger er mindre end tidligere antaget, og derfor er reduktionsmålene for 2030 rykket tættere på. De nye tal er positive, men ændrer ikke på erhvervets ambitioner.
Danskerne købte økologi for 15,5 milliarder kroner i supermarkederne i 202326.4.2024 08:51:58 CEST | Pressemeddelelse
Der blev i 2023 solgt økologiske fødevarer for i alt 15,5 milliarder kr. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. Det er en uændret omsætning i forhold til 2022, mens der er tale om et fald på 4 pct. i mængde. Men Landbrug & Fødevarer og Coop er fortrøstningsfulde for fremtiden
Landbrug & Fødevarer om grøn fond: Afgørende midler til landbrugets grønne omstilling15.4.2024 09:33:10 CEST | Pressemeddelelse
Et stort flertal i Folketinget har netop præsenteret en grøn fond, som blandt andet skal bidrage til, at landbrug- og fødevaresektoren kan udvikle teknologier, der er nødvendige for at nå de fastsatte klimamål.
L&F: Dansk succes ved Bocuse d’Or Europe er en sejr for gastronomi- og fødevareerhvervet20.3.2024 18:56:44 CET | Pressemeddelelse
Det danske kokkehold har her til aften vundet guld ved Bocuse d’Or Europe. En sejr, der også kan betragtes som en succes for vores fødevareerhverv og dansk gastronomi.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum