Bonzer

Køberrådgiver om nye ejendomsvurderinger: Her er de mulige udfordringer for købere – og gode råd til at imødegå dem

Del

De nye ejendomsvurderinger har fyldt meget i mediebilledet, siden de blev offentliggjort d. 11. september. Men hvad betyder ejendomsvurderingerne for kommende købere egentlig? Det giver køberrådgiveren Bomae sine bud på her.

Køberrådgiver om nye ejendomsvurderinger: Her er de mulige udfordringer for købere – og gode råd til at imødegå dem
Køberrådgiver om nye ejendomsvurderinger: Her er de mulige udfordringer for købere – og gode råd til at imødegå dem

De verserende ejendomsvurderinger har givet anledning til stor debat og bekymring blandt boligejere. Men hvordan forholder det sig egentlig for kommende boligejere, der gerne vil købe helårshus inden for den nærmeste fremtid?

Det har Jovica Stanković, finansiel rådgiver og partner hos køberrådgiveren Bomae, givet svar på. 

Hvilke bekymringer har kommende købere i forhold til de nye vurderinger?

Bekymringer vedrører primært økonomiske konsekvenser i forbindelse med ejendomsovertagelse og potentielle senere salg, især for lejligheder og store villaer i Københavnsområdet, hvor prisstigninger forventes. 

Det er usikkert, hvordan vurderingerne vil påvirke ejerens økonomi ved senere salg, og det anbefales at investere i en fremtidssikret ejendom for at undgå at skulle sælge i et usikkert marked. Dog er der en tendens til faldende skatter i områder som Midtsjælland, hvilket kan have en positiv indvirkning på boligkøb.


Hvad bør jeg som kommende køber gøre mig af overvejelser allerede nu?

Tidshorisonten for købet er afgørende, da en tidshorisont på mindre end 4-5 år kræver nøje undersøgelser af området, priserne og gensalgsforholdene, hvilket øger risikoen.

Skatter, renter og inflation bør ikke nødvendigvis afholde dig fra at købe en bolig; i stedet bør du vurdere din økonomiske situation i forhold til boligens prisfastsættelse og andre omstændigheder.

Husk også, at rådgivningen kan variere fra område til område, og de nye ejendomsskatter bør ikke nødvendigvis ses som en negativ faktor, da det i flere områder viser sig at blive billigere at sidde i ejendommene.


Hvordan påvirker de nye ejendomsvurderinger min købsproces?

På nuværende tidspunkt er boligmarkedet i Københavnsområdet præget af hektisk aktivitet, da mange boligkøbere stræber efter at overtage ejendomme inden udgangen af 2023. 

Den høje efterspørgsel har direkte indvirkning på priserne og fører til hurtige salg samt tilfælde, hvor ejendomme tiltrækker flere købere.

I modsætning hertil, i områder som Midtsjælland, har køberne ikke samme tidsmæssige pres. Her har det mindre betydning, om man overtager ejendommen i det nuværende år eller først i 2024.

Så afhængig af hvor man bor og hvor man ønsker at købe bolig, vil det helt sikkert kunne påvirke ens købsproces.


Hvilken betydning har de nye vurderinger for min mulighed for køb af bolig?

Dette afhænger af, hvad og hvor der købes bolig, og her tænkes der ind i en højere- eller lavere ejendomsskat. 

Ved en højere ejendomsskat vil det øge de faste udgifter på boligen, som vil presse købers rådighedsbeløb. Alt efter hvor meget det påvirker rådighedsbeløbet, og hvordan økonomien i forvejen er vurderet, kan det have en indflydelse på, hvilke lånetyper køber kan vælge imellem. Det kan være en konsekvens, hvis de faste udgifter presser rådighedsbeløbet tilstrækkeligt. 

Ved en lavere ejendomsskat giver det i modsætning lavere faste udgifter, som dermed kan øge købers rådighedsbeløb, hvorfor køber vil opleve at have flere penge til rådighed. Dette kan samtidig føre til flere valg af lånetyper.


Er der eventuelle skattemæssige fordele eller ulemper, jeg skal være opmærksom på ved køb af ejendomme baseret på de nye vurderinger?

Fordelen ved at overtage sin nye bolig i indeværende år ville være den skatterabat, som man kan opnå, såfremt ens ejendomsskat står til at stige. Hvis den derimod står til at falde, vil det ikke have en negativ påvirkning, hvad end overtagelsen ligger i 2023 eller 2024.


Hvordan kan en køberrådgiver hjælpe mig med at navigere i de ændringer, de nye ejendomsvurderinger medfører?

En køberrådgiver kan hjælpe dig med at forstå forventningerne til den kommende ejendomsvurdering og dens potentielle indvirkning på de nye ejendomsskatter, da disse regler varierer fra område til område.

Derudover kan en køberrådgiver vurdere købsprisen for den ejendom, du overvejer, især hvis overtagelsen planlægges efter den 1. januar 2024, hvilket sikrer, at du træffer velinformerede beslutninger om dit ejendomskøb.


Er der særlige områder eller typer ejendomme, der er mere påvirket af de nye vurderinger end andre?

Det er særligt lejligheder i København som generelt set får en væsentligt højere ejendomsskat. Det er klart hér, de største stigninger ser ud til at komme. Derudover er det ligeledes villaer i og rundt om København, som vil blive hårdt påvirket.

------------------

Sidder du tilbage med spørgsmål, som ikke er blevet besvaret til fulde omkring de nye ejendomsvurderinger? Så er du mere end velkommen til at kontakte Bomae – vi står altid klar til at hjælpe dig med rådgivning omkring boligkøb.

Nøgleord

Kontakter

Om Bomae

Bomaes køberrådgivere guider boligkøbere hele vejen igennem købsprocessen. Vi har som de eneste Køberrådgiver i Danmark, alt samlet ét sted. Vi forhandler med både ejendomsmægler og bank samt sørger for gennemgang af alle relevante dokumenter ved vores juridiske rådgivere.

Du får forhandlet den bedste pris på finansiering og din kommende bolig, uanset hvor i landet du befinder dig. Her undgår du faldgruberne og sikrer dig de bedste vilkår og betingelser.

Følg pressemeddelelser fra Bonzer

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Bonzer

I morgen løftes sløret for de første studentereksamener: Kan skabe yderligere pres og bekymring blandt elever - og særligt blandt pigerne13.5.2024 07:20:00 CEST | Pressemeddelelse

I morgen d. 14. maj offentliggøres første del af de gymnasiale afgangseksamener, og dermed får eleverne at vide, hvad de skal forberede sig til. Samtidig viser de nyeste tal, at eleverne fortsat kæmper med oplevelser af pres og bekymring, når det kommer til karakterer – der skal vi ruste eleverne bedre, mener eksamenseksperten Nicklas Kany.

Udiagnosticerede mentale lidelser er en skjult krise i Danmark: Disse signaler skal du være opmærksom på29.4.2024 07:30:00 CEST | Pressemeddelelse

I Danmark lider mange mennesker i stilhed med mentale lidelser, som aldrig bliver diagnosticeret. Disse udiagnosticerede tilstande spænder fra milde til moderate former for stress, angst, depression, OCD, ADHD og spiseforstyrrelser. Skjulte lidelser har stor betydning på både personligt og samfundsmæssigt plan, og derfor er det vigtigt at være ekstra opmærksom, hvis man oplever symptomer på mentale lidelser, mener ekspert.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye