Cyklistforbundet

Lonni får børn i specialklassen op på cykelsadlen

Del

Lærer på Lærkeskolen i Stenløse løber med Alle Børn Cykler Prisen 2023.

Lonni Pia Tyrrell i forgrunden med Jane Kofod fra Cyklistforbundet, Rasmus Emil Lindhede samt børn og lærere på skolen
Lonni Pia Tyrrell i forgrunden med Jane Kofod fra Cyklistforbundet, Rasmus Emil Lindhede samt børn og lærere på skolen

Lonni Pia Tyrrell er lærer i en specialklasse på Lærkeskolen i Stenløse, og onsdag middag blev hun behageligt overrasket, da Cyklistforbundets vicedirektør, Jane Kofod, dukkede op i klassen med diplom, blomster og præmie. Cyklistforbundet, Novo Nordisk Danmark og Alle Børn Cykler Alliancen har nemlig givet Lonni Pia Tyrrell Alle Børn Cykler Prisen 2023.

Prisen går hvert år til en lærer, der bakker stærkt op om, at eleverne skal cykle. Det kan fx være ved kontinuerligt at opfordre sin elever til at cykle til skole og i fritiden, være en rollemodel og selv cykle meget, bruge cyklen meget aktivt i undervisningen, have hjulpet bestemte elever i gang med at cykle eller have skubbet til sine kolleger, så de er kommet i gang med at bruge cyklen mere på skolen. Jane Kofod gav ikke kun blomster men også mundtlige roser til Lonni Pia Tyrrell ved prisuddelingen:

"I år har vi fået hele 110 nomineringer til prisen. Fem lærere blev shortlistet som kandidat til prisen. Og prisen – den tog du. Jeg ved, at du cykler med hjælp fra dine kollegaer, men du har en kæmpe aktie i børnenes cykelsuccesser – og derfor er netop du blevet nomineret – og har vundet prisen. Cykling i hverdagen er med til at sikre sundhed og trivsel, og børn cykler, når vi voksne hjælper dem til det. Derfor er det helt fantastisk, at du giver cykelglæde og cykelsikkerhed videre til dine elever," sagde Jane Kofod ved prisuddelingen, inden hun videregav præmien, som var et gavekort på 5000 kroner til Sinatur Hotel & Konference og et medlemskab af Cyklistforbundet.

Skoler og forældre landet over har kunnet nominere lærere til prisen. I Stenløse er det Rasmus Emil Lindhede, som er far til en dreng i Lonnis klasse, der har indsendt nomineringen af Lonni Pia Tyrrell. Klassen deltog i Alle Børn Cykler kampagnen fra Cyklistforbundet. Nomineringen lød blandt andet:

"Lonni fortjener prisen, fordi hun giver selvtillid, frihed og højere selvværd til en gruppe børn, der ikke altid har det let. Vores søn går i specialklassen på Lærkeskolen i Stenløse. Ligesom de andre børn i klassen har han udfordringer med læring og på nogle punkter også med det sociale. Men ikke med cyklingen. Der stråler han. Det gør han fordi Lonni – med hjælp fra de andre undervisere – har fokuseret målrettet på at gøre børnene sikre og komfortable på cyklen."

Det er en jury, som blandt de indkomne nomineringer udpeger en vinder. I den sidder blandt andet landechef i Novo Nordisk Danmark, Jeppe Theisen.

”Alle voksne, som er med til at give børn cykelglæde, gør en forskel. Lonnis indsats skiller sig ud, fordi hun sikrer, at netop børn, som har udfordringer på andre områder, kommer ud at cykle. Cykling giver børnene en positiv oplevelse, og det er godt for både deres sundhed og deres selvtillid. Målet er, at alle børn cykler, og derfor er det vigtigt, at hylde Lonnis indsats med Alle Børn Cykler Prisen," siger han.

Om Alle Børn Cykler Prisen

Alle Børn Cykler Prisen er en del af Cyklistforbundets store landsdækkende skolekampagne Alle Børn Cykler, som kører hvert år i september. Som en del af kampagnen opfordrer Cyklistforbundet skoler, kollegaer og forældre til en nominere en lærer, der gør en særlig indsats for at få børn op på cyklen. I år har Cyklistforbundet fået hele 110 nomineringer til prisen. Fem lærere blev shortlistet som kandidater til prisen. Lonni Pia Tyrrell, der bor i Jægerspris blev udvalgt til at vinde prisen.

Den samlede jury bag prisen: 

  1. Kenneth Ørhberg Krag, direktør Cyklistforbundet
  2. Jeppe Theisen, landechef i Novo Nordisk Danmark
  3. Claus Hjortdal, formand, Skolelederforeningen
  4. Casper Larsen, hovedbestyrelsesmedlem, Skole og Forældre
  5. Camilla Hersom, vicedirektør, Danske Regioner
  6. Frederikke Didriksen, næstformand, Danske Skoleelever

Hele nomineringen fra Rasmus Emil Lindhede:

Lonni fortjener prisen, fordi hun giver selvtillid, frihed og højere selvværd til en gruppe børn, der ikke altid har det let. Vores søn går i specialklassen på Lærkeskolen i Stenløse. Ligesom de andre børn i klassen har han udfordringer med læring og på nogle punkter også med det sociale. Men ikke med cyklingen. Der stråler han. Det gør han fordi Lonni – med hjælp fra de andre undervisere – har fokuseret målrettet på at gøre børnene sikre og komfortable på cyklen.

De har øvet trafikregler, tegngivning osv. til et punkt, hvor han er det menneske, jeg kender, som er mest konsekvent og korrekt med at signalere til de andre trafikanter. Derudover bruger de cyklerne på ekskursioner og ture i klassen, og kører jævnligt over 15 km på en tur. Når de når frem, bliver succesen behørigt fejret, hvilket giver positive associationer til det at cykle og mod på selv at kaste sig ud i længere ture. Resultatet er, at cyklen nu er vores søns fristed og et sted hvor han kan føle, at han er med helt fremme. Endelig har han nu også fået en cykelven fra klassen, som han cykler fast med til og fra skole hver dag. Det er noget at være fælles om, når det sociale ellers kan være svært.

 I min bog er det Lonni – og hendes kolleger - der har en kæmpe aktie i hans og de andres cykelsucceser.

Læs mere om Alle Børn Cykler Alliancen og prisen:
https://www.alleboerncykleralliancen.dk/aktuelt/alle-born-cykler-prisen/

Kontakter

Billeder

Lonni Pia Tyrrell i forgrunden med Jane Kofod fra Cyklistforbundet, Rasmus Emil Lindhede samt børn og lærere på skolen
Lonni Pia Tyrrell i forgrunden med Jane Kofod fra Cyklistforbundet, Rasmus Emil Lindhede samt børn og lærere på skolen
Download
Fra venstre: Jane Kofod, Lonnie Pia Tyrrell og Rasmus Lindhede.
Fra venstre: Jane Kofod, Lonnie Pia Tyrrell og Rasmus Lindhede.
Download

Links

Følg pressemeddelelser fra Cyklistforbundet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Cyklistforbundet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye