Kulturværftet & Toldkammeret

Major Ball på Kulturværftet i Helsingør

Del

Legendariske og ikoniske personligheder fra den amerikanske og europæiske ballroom-scene gæster denne lørdag Kulturværftet, og House of Kenzo (US), Skyshaker (US) og Lucid Moonlight (US) er at finde på scenen til efterfest, når det første såkaldt Major Ball finder sted på dansk grund senere på ugen – lørdag den 18. november. 

House of Kenzo er at finde til Black Ether Ball lørdag den 18. november på Kulturværftet i Helsingør.
House of Kenzo er at finde til Black Ether Ball lørdag den 18. november på Kulturværftet i Helsingør. House of Kenzo Kulturværftet

Maji Miyake-Mugler, CLICK og Black Ether er værter for The Black Ether Ball lørdag den 18. november. Et event, hvor deltagere fra ind- og udland konkurrerer om dommernes gunst i over 18 kategorier som ”Sex Siren”, ”Fashion Killer” og ”Vogue Femme”, inden begivenheden kulminerer i et rave gæstet af internationale djs og kunstnere.

Ballroom-scenen har sine rødder i 80’ernes New York og blev skabt af sorte og latinamerikanske transkønnede kvinder og drag queens, som et sikkert sted, hvor de var beskyttet mod de fordomme, den racisme og diskrimination, de oplevede i det åbne samfund. Scenen fungerer som et rum, hvor deltagere dyster i en lang række kategorier igennem hvilke de udtrykker deres individualitet og forvandler smerte til styrke gennem kunstneriske præstationer.

Hvordan foregår et ball?

Et ball er en lang affære, der strækker sig over mange timer, hvor ”houses” (hold) og deltagere konkurrerer på en centralt placeret catwalk. Kategorier spænder over ‘Face’, ‘Nails’, ‘Hands’, ‘Arms’, ‘Realness’, ‘Sexsiren’ mv. Kategorier, der hver især er inspireret af den overordnede tematik, som i denne omgang leger med kunstig intelligens, teknologi og arofuturisme.

Et ball har en festlig vibe, hvor publikum bakker op om de gående deltagere og er med til at skabe festen. En fest, der i dette tilfælde ender ud i et lille rave til de tidlige morgentimer.  

Om ”Houses”

Hvert konkurrerende "house" ledes af en erfaren "house mother" eller "house father," der agerer som mentorer og støttefigurer. Medlemmer, kendt som "children" eller "house members," dyster som en enhed i ballroom-konkurrencer og deler en stærk forbindelse. Disse huse er både konkurrerende, støttende og skabende af et rum for selvudfoldelse og udtryk. Hvert house har unikke kendetegn, og konkurrencer fremmer en dynamisk atmosfære, der fejrer kreativitet og individualitet. Udover konkurrencer tilbyder huse dagligdagsstøtte, hvilket bidrager til et inkluderende fællesskab og følelsen af tilhørsforhold.

Om eventet

Lørdag 18. november 2023

Sted: Kulturværftet, Helsingør

The Ball: kl. 17.00-24.00

Afterparty og rave: kl. 24.00-04.00

Pris: 205 kr. (inkl retur transport mellem københavn og helsingør)

Læs mere om eventet på https://kuto.dk/arrangementer/the-black-ether-ball/                                                                 eller på Facebook: https://www.facebook.com/events/1420011038791432

Kontakter

Billeder

Links

Følg pressemeddelelser fra Kulturværftet & Toldkammeret

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Kulturværftet & Toldkammeret

Korallerne Kommer: Kom til temadage om klimaet på Kulturværftet3.4.2024 13:54:45 CEST | Pressemeddelelse

Fra den 12.-21. april zoomer Kulturværftet ekstra ind på klimaet og de forandringer, som er en stadig større del af vores virkelighed i dag. Det sker, når Kulturværftet i samarbejde med Institut for Biologi, Københavns Universitet, og Visual Science inviterer indenfor i udstillingen Breathing Coral, der på nært hold viser klimaforandringernes påvirkning af det undersøiske liv. Dagene byder endvidere på workshop og en række walkouts med forskere fra Marinbiologisk Laboratorium.

Ny podcast: Unge lægger arm med sårbarhed og sabbatår i kulturfællesskabet i Toldkammeret7.2.2024 12:00:00 CET | Pressemeddelelse

Toldkammeret har de seneste år skærpet indsatsen for at engagere de lokale unge kulturbrugere i kulturhuset. Derfor har fællesskabet Dagligstuen set dagens lys – et fællesskab baseret på kulturaktiviteter drevet af unge og for unge. Ønsket er at koble kulturhuset med de unges kulturaktivisme og skabe et vibrerende miljø for ungdomslivet. Seneste kreative initiativ er en podcast kaldet Dagligstuens Podcast.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye