Gudstjeneste for fred i Københavns Domkirke
Søndag 19. november arrangerer Folkekirkens Mellemkirkelige Råd, Danske Kirkers Råd, Københavns Domkirke, Vor Frue Kirke, og Folkekirkens Nødhjælp lystænding og gudstjeneste for fred.
Den eskalerende ufred i verden og det meningsløse tab af menneskeliv skaber behov for at samles og bede for fred.
Derfor arrangerer Folkekirkens Nødhjælp, Folkekirkens Mellemkirkelige Råd, Danske Kirkers Råd og Vor Frue Kirke en gudstjeneste med bøn for fred i verden, med nadver og fælles lystænding.
“Vi fyldes alle med gru over terror og krig og menneskelige lidelser. Vi er fælles om smerten og om håbet om fred. Men det kan være svært selv at finde ord, derfor samles vi i bøn for fred i verden,” siger Birgitte Qvist-Sørensen, generalsekretær, Folkekirkens Nødhjælp.
Ved gudstjenesten vil Steffen Ringgaard Andresen, sognepræst ved Vor Frue Kirke, prædike. Vor Frue Kirkes Kantori medvirker med salmer, der udtrykker smerte og håb. Der vil være fælles bøn for ofre i Ukraine, Armenien, Israel og Palæstina, men først og fremmest for fred i verden.
Øvrige medvirkende fra det økumeniske fællesskab er blandt andre Vasyl Tikhovych, præst for den ukrainske menighed i Danmark, Father Stepanos Hovhannisyan, præst for den armeniske menighed i København, Søster Maria Lioba, Den katolske Kirke i Danmark og Birgitte Qvist-Sørensen, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp.
TID OG STED
Gudstjeneste med bøn for fred
Søndag den 19. november klokken 17:00
i Vor Frue Kirke, København
Inden gudstjenesten vil der være mulighed for at tænde et lys ved Vor Frue Kirkes indgang. Kirken åbnes klokken 16:30.
Alle er velkomne!
FOTO: Peter Skov Friis (foto ikke til download)
Kontakter
Poul KjarPressechef
Tlf:+45 41865975pkja@dca.dkAnne Mette FuttrupPresserådgiver
Tlf:50602093amf@dca.dkOm Folkekirkens Nødhjælp
Folkekirkens Nødhjælp støtter verdens fattigste i deres kamp for et værdigt liv og hjælper mennesker i nød. Vi giver akut nødhjælp i katastroferamte områder og langsigtet udviklingshjælp i fattige egne for at skabe en mere ligeværdig og bæredygtig verden.
Følg pressemeddelelser fra Folkekirkens Nødhjælp
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Folkekirkens Nødhjælp
De nye vidundere er rædselsfulde: Folkekirkens Nødhjælp kræver handling på COP2920.11.2024 14:03:24 CET | Pressemeddelelse
De fleste kender de syv vidundere ’The 7 Wonders of the World’, som f.eks. den Kinesiske Mur, Colosseum og Taj Mahal. De er alle eksempler på menneskers evne til at drømme stort og skabe skønhed i verden. Men desværre er vores aftryk på verden med tiden blevet mere skadelig end gavnlig. Derfor har Folkekirkens Nødhjælp udgivet en alternativ liste, ’The 7 Blunders of the World’. Den indeholder eksempler på nogle af de største menneskeskabte rædsler, der er med til at ødelægge klimaet og hverdagen for millioner af mennesker verden over. Målet er at få verdens ledere til at tage ansvar og handle nu.
Folkekirkens Nødhjælp: Nu skal klimaregningen betales10.11.2024 07:00:00 CET | Pressemeddelelse
Når verdens ledere samles til årets klimatopmøde, COP29, mandag d. 11. november, skal de forhandle om, hvor pengene til at håndtere klimaforandringerne skal komme fra. Ved tidligere topmøder er verdens lande blevet enige om en række beslutninger: Verden skal bevæge sig væk fra fossile brændsler, tredoble den vedvarende energi, sikre, at alle lande bliver klimatilpasset og investere penge i fonden for tab og skade. Mattias Söderberg, klimarådgiver i Folkekirkens Nødhjælp, siger: "Der er mange gode intentioner. Men i virkeligheden er det ret simpelt. Vi står overfor en klimakrise, og hvis den skal håndteres, er der en regning, der skal betales. Hvis ikke vi finder pengene, kan vi ikke betale for klimakampen." Mattias Söderberg fortsætter: "Dette års COP bliver afgørende for, om vi kan levere på alle de gode intentioner, og for hvor ambitiøse mål vi kan sætte i fremtiden. Vi har ikke råd til at fejle." Mattias Söderberg understreger, at klimafinansiering ikke kun handler om penge, men ogs
Libanon: Minerydningen ligger stille, mens de humanitære behov eksploderer10.10.2024 13:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Med eskaleringen af krigen i Libanon mellem Hizbollah og Israel følger en ny humanitær katastrofe med 1,2 millioner på flugt. Folkekirkens Nødhjælp har på nuværende tidspunkt uddelt over 30.000 måltider mad. ”Vores arbejde i Libanon handler lige nu om akut nødhjælp. Tæpper, vand, varme måltider. Vi har siden den seneste krig mellem Hizbollah og Israel i 2006 ryddet landet for miner og ueksploderet ammunition. Nu eksploderer de humanitære behov, og minerydningen ligger stille,” siger generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp, Jonas Nøddekær, og fortsætter: ”Flertallet af vores ansatte, og ikke mindst vores 60 mineryddere, er selv drevet på flugt fra den sydlige del af landet, hvor mange af dem bor. Dem hjælper vi med beskyttelse, samtidig med at minerydderne hjælper med at pakke og fragte nødhjælp til de 1,2 millioner mennesker på flugt.” Folkekirkens Nødhjælps indsatser er koncentreret i hovedstaden Beirut og i Saida-distriktet længere mod syd. Hjælpen er rettet både mod libanesere, palæ
Musiker JJ Paulo skaber ny version af næsten 100 år gammel klassiker8.10.2024 15:09:45 CEST | Pressemeddelelse
”Glemmer du, så husker jeg,” synger musiker JJ Paulo i ny version af Liva Weels klassiker. Det nye nummer er krydret med afrobeats og skal minde danskerne om nogle af verdens største humanitære kriser lige nu.
Ny, uafhængig analyse af finanslovsforslaget for 2025 og dansk udviklingsbistand: Afrikas år8.10.2024 13:55:43 CEST | Pressemeddelelse
Den danske regering har udnævnt det 21. århundrede til at være ”Afrikas århundrede”. Det er i hvert fald titlen på den Afrikastrategi, regeringen fremlagde kort før, finanslovsforslaget for 2025 blev præsenteret. Timbuktu Fonden præsenterer årets analyse, der ser på, om finanslovsforslaget nu også gør 2025 til Afrikas år.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum