Haderslev Kommune

Nyt mærke skal vise, at virksomheder i Haderslev Kommune tager socialt ansvar

Del

Hvert år kårer Haderslev Kommune Årets mentor og Årets sociale virksomhed. Som noget nyt kan virksomheder i kommunen også søge om at få det nye Haderslev-mærke, som gives til virksomheder, der tager et socialt ansvar.

Den 6. december kårer Haderslev Kommune Årets mentor og Årets sociale virksomhed. Det har man gjort siden 2006, men som noget nyt uddeles et nyt Haderslev-mærke ved samme event.

”Rigtig mange virksomheder i Haderslev Kommune tager et socialt ansvar. Det vil vi gerne anerkende. Uddelingen af priser til Årets mentor og Årets sociale virksomhed er en festdag, men mange flere virksomheder end prismodtagerne fortjener en anerkendelse af det sociale ansvar, de tager”, siger Jon Krongaard, der er formand for Beskæftigelses- og Borgerserviceudvalget i Haderslev Kommune, og fortsætter:

”Derfor har vi lavet et nyt mærke, som vi giver til flere virksomheder, som alle tager et socialt ansvar, og som de kan bruge på deres hjemmeside, mailsignatur, visitkort, indgangsparti eller hvor de har lyst, for at vise, at de tager et samfundsansvar.”

Initiativet til Haderslev-mærket kommer fra Dansk Handicaporganisations lokalafdeling i Haderslev, hvor formanden, Jane Krogh Christensen glæder sig over, at virksomhederne i Haderslev nu kan vise deres sociale ansvar frem.

”Mennesker med handicap har, som alle andre, brug for at kunne drømme om et specifikt arbejde i en virksomhed. Samfundet er mange steder desværre ikke ordentligt indrettet, således mennesker med handicap også kan begå sig. Det hjælper mærkningen med at skabe synlighed om”, siger Jane Krogh Christensen og tilføjer: 

”Mange og specielt den yngre generation kigger i dag efter, om en virksomhed har social kapital, så jeg tror også på, at det er en god måde at tiltrække arbejdskraft på."

På Haderslev Kommunes hjemmeside kan man læse mere om, hvordan man søger mærket.

  • Det uddeles til virksomheder, som opfylder mindst to af de fire kriterier for socialt ansvar:
    ansætter personer med handicap, flygtninge eller unge og voksne borgere, der er i en udsat position
  • etablerer virksomhedspraktikker, en læreplads eller fritidsjob til unge
  • gør en særlig indsats for at forebygge sygefravær og sikre sygemeldte medarbejderes tilknytning og hurtig tilbagevenden til arbejdspladsen
  • spiller positivt ind på beskæftigelse og uddannelse gennem fælles sag eller målsætning.

”Jeg håber, at vi modtager rigtig mange ansøgninger. Jeg ved, virksomhederne gør et stort socialt arbejde sammen med vores medarbejdere på beskæftigelsesområdet, og det fortjener de i den grad at blive hyldet for og er noget, vi gerne vil vise frem”, siger Jon Krongaard.

Mærket afsløres ved uddelingen den 6. december i Rådhussalen på Rådhuset på Haderslev Havn.

Ansøgningsfristen er den 19. november 2023, som også er fristen for at indstille kandidater til Årets sociale virksomhed og Årets mentor.

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Spildevandsledninger i Bevtoft undersøges for regnvand8.2.2024 09:29:52 CET | Pressemeddelelse

Lige nu er Provas i gang med at undersøge de offentlige spildevandsledninger i Bevtoft. Det sker med tv-inspektion, hvor man kigger efter utætte ledninger og dræn- og regnvandstilslutninger, der ikke er tilladte. Det sker, fordi Provas og Haderslev Kommune har konstateret ekstraordinært meget grund- og regnvand i de offentlige spildevandsledninger, som betyder, at der i perioder udledes spildevand fortyndet med regnvand via veje og grønne arealer videre ud i Gels Å.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye