SOS International

Nu er det tid: På med vinterdækkene

Del

Det er vådt og mørkt udenfor, og nu er kulden også på vej. SOS Dansk Autohjælp opfordrer blister til at skifte til vinterdæk nu.

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Vintersæsonens glatte veje kan komme, før man forventer det. Allerede når temperaturen dykker under syv grader, mister sommerdækkene en del af deres køre- og bremseevne.

- Mange tror, at det er tids nok at skifte til vinterdæk, når vi får sne og nattefrost. Men vi anbefaler, at man skifter nu, siger vagtcentralchef Anette Bjørn Juncher, SOS Dansk Autohjælp.

Kør sikkert med de korrekte dæk

Gode dæk, der svarer til sæsonen, mindsker risikoen for uheld. Vinterdæk er lavet af blødere gummi, der sikrer bedre vejgreb og bremseevne.

- Det er ikke kun i sne og slud, at vinterdæk giver god mening – vinterdæk giver også bedre vejgreb og bremseevne på våde og kolde vejbaner, som vi ser lige nu, siger Anette Bjørn Juncher.

Genbruger man vinterdæk fra sidste år, er det vigtigt at tjekke kvaliteten. Gummiet må ikke være mørnet, og dækmønsteret må ikke være for slidt. SOS Dansk Autohjælp anbefaler et dækmønster på minimum tre millimeter.

Spar penge på det korrekte dæktryk
Efter monteringen af vinterdæk, er det en god ide at kontrollere dæktrykket. Er dæktrykket for højt eller lavt går det ud over bilens styre- og bremseevne. Samtidig er der en økonomisk gevinst i at køre med det korrekte dæktryk: Man kan lægge op til 10 procent oveni bilens forbrug af brændstof, hvis dæktrykket er for lavt.

Oplysninger om det korrekte dæktryk til bilmærke og model findes oftest i enten instruktionsbogen eller ved fordøren i førersiden af bilen.

Husk at efterspænde hjulene
Når man har skiftet fra sommerdæk til vinterdæk, er det en god tommelfingerregel at efterspænde hjulene efter 100-200 kilometers kørsel.

Nøgleord

Kontakter

Anette Bjørn JuncherVagtcentralchefSOS Dansk Autohjælp

Tlf:5118 6085

Billeder

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash
Download

Links

SOS International

SOS International er en af de førende assistanceorganisationer i Norden. Fra alarmcentraler i Danmark, Sverige, Norge og Finland yder SOS International akut assistance overalt i verden, nat og dag, hele året rundt.

SOS International tilbyder en bred vifte af løsninger i form af verdensomspændende læge- og rejseassistance og vejhjælp. 

SOS International har et omfattende netværk af kvalificerede leverandører og partnere over hele verden, samt fem strategiske partnerkontorer i højvolumenområder. Med cirka 1.200 ansatte, repræsenterer SOS International 30 nationaliteter, og til sammen taler vores medarbejdere flere end 37 forskellige sprog.

SOS International blev etableret i 1961 og ejes af 11 af de største forsikringsselskaber i Norden. 

Følg pressemeddelelser fra SOS International

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra SOS International

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye