Nyt banebrydende virtual reality-spil til blinde
Tre kandidatstuderende fra Aalborg Universitet har udviklet VR-spillet ”Hot Potato”, hvor blinde, med et par VR-briller, et sæt hovedtelefoner og en controller, kan få fornemmelsen af at befinde sig i en anden verden.
Virtual Reality er nu også for de blinde. Tre kandidatstuderende fra Aalborg Universitet har udviklet et virtual reality-spil til blinde i samarbejde med Søren Jensen, som er blind.
”Jeg har aldrig prøvet noget lignende! Jeg kommer ind i en verden, hvor jeg har fuld kontrol”, siger Søren Jensen, som ellers føler sig forbigået i udviklingen af digitale spil.
De tre specialestuderende, Johannes Sivesgaard fra uddannelsen oplevelsesdesign, og Gustav Tang Dalsgaard og Maja Østergaard fra uddannelsen i produkt- og designpsykologi, har udviklet spillet, som de kalder ’Hot Potato VR’.
Spillet er ifølge de tre kandidatstuderende nytænkende og unikt, fordi det trækker på alle andre elementer ved VR, end det visuelle. Her er der særligt fokus på 3D-lyd, hvor den blinde, ved hjælp af lydstimuli, kan bevæge sig i den rigtige retning. Derudover kan den blinde høre forskellige ting, alt efter, hvilken retning hovedet drejes.
I Danmark er der cirka 30.000 med et synshandicap. De tre kandidatstuderende, hvis fokus har været at øge blindes livskvalitet, ser mange muligheder i VR.
”Vi har jo bevist at blinde, ved hjælp af lyd og vibrationer, kan navigere og interagere med et objekt. Det kan bruges fremadrettet både i forhold til underholdning og læring”, siger kandidatstuderende Maja Østergaard.
Spillet kræver bevægelse og interaktion, hvilket er unikt og imponerende for Søren Jensen, da han hidtil kun har siddet stille, når han har spillet digitale spil. Han anede slet ikke, at den virtuelle verden fandtes.
”Spillet giver mig en utrolig realistisk og rummelig fornemmelse. Det er banebrydende”, fortæller Søren Jensen.
Kontakter
Jakob ElkjærAAU
Tlf:30549640jakobel@adm.aau.dkBilleder
Links
Følg pressemeddelelser fra Aalborg Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Aalborg Universitet
To nye prodekaner ved SSH-fakultetet på Aalborg Universitet22.1.2025 10:21:03 CET | Pressemeddelelse
Vi har brug for en ny sammensætning af dekanatet, så vi fortsat står stærkt til at håndtere politiske, økonomiske og demografiske ændringer omkring os, siger dekan Rasmus Antoft om den nylige besættelse af to nye prodekanstillinger.
Ny forskning: Ingen beviser for at mårhunden skader den danske fauna21.1.2025 09:31:40 CET | Pressemeddelelse
Igennem næsten et årti har mårhunden været betragtet og behandlet som et skadedyr i den danske natur. Nu viser forskning, at mårhunden er langt bedre end sit rygte.
Ny uddannelse i statskundskab på Aalborg Universitet7.1.2025 07:00:00 CET | Pressemeddelelse
Godkendelse af en ny uddannelse statskundskab er en blåstempling af det faglige miljø omkring studiet, siger dekan Rasmus Antoft. Det er en styrkelse af universitetet og dermed en styrkelse af det omgivende samfund.
Dansk samarbejde skal udvikle ukrainsk universitet30.12.2024 09:17:08 CET | Pressemeddelelse
I genopbygningen af Ukraine har Danmark påtaget sig et særligt ansvar for Mykolaiv ved Sortehavet, og nu etablerer Aalborg Universitet et samarbejde med Admiral Makarov National University of Shipbuilding (NUoS). Forskningsprojekter, udveksling af studerende og inspiration fra AAU’s arbejde med problembaseret læring skal være med til at udvikle universitetet.
Sådan ultralydsscanner du dig til den perfekte flæskesteg18.12.2024 10:34:27 CET | Pressemeddelelse
Danske forskere har i et nyt videnskabeligt studie vist, at du med en håndholdt ultralydsscanner kan sikre, at du får den helt perfekte flæskesteg med hjem i indkøbskurven. Hvis du vel at mærke har råd!
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum