Danske Spil A/S

7 millioner gange god samaritaner: Østjyde vinder i Lotto og vil give alle pengene til trængende

Del

Ældre mand fra Østjylland rammer den helt store gevinst i Lotto. Planlægger at bruge pengene – helt anonymt - på gode gerninger blandt de mest trængende.

Syv rigtige i Lotto sendte for nyligt hele 7.000.000 kroner ind på kontoen hos en ældre, østjysk mand – men manden vil ikke bruge pengene på sig selv. For det der med materielle goder er ikke lige ham…

”Hvad? Tænker du stor bil og speedbåd? Nej, jeg lever et stille og roligt liv og går ikke op i alt det med materielle goder,” siger han og afslører, at han i stedet pønser på at bruge pengene der, hvor de for alvor kan gøre godt: Blandt dem, der har allermest brug for dem.

”Jeg fylder 80 næste gang, så mit timeglas er jo ved at rinde ud. Men jeg kan stadig nå at gøre noget godt for andre. Måske nogen i den tredje verden. Jeg har altid haft ondt af de mennesker, der har det hårdt og som trænger til en håndsrækning. Min søn og jeg har tidligere hjulpet meget på den måde, og det er tanken, at vi vil gøre det igen,” siger han.

I første omgang er der ingen konkrete planer, men den ældre herre har dog nogle ideer til, hvor pengene kan gøre mest muligt nytte.

”Måske kan jeg give lidt til en skole eller et hospital eller måske bare til en vandbrønd et sted i den tredje verden. Et sted, hvor de virkelig har brug for det,” siger han og understreger så i samme nu, at han på ingen måde er interesseret i at blive kendt som en stor velgører, så der kommer hverken til at være et bronzeskilt på en brønd eller et navn over indgangen til en skole.

”Der er ingen, der behøver at komme og sige, at det er flot af mig, og jeg vil endelig ikke reklamere for det, jeg gør,” siger han og kommer så til at grine. Han mindes pludselig en historie fra sin egen barndom:

Den lokale kirke havde fået doneret et flot og nyt modelskib af en lokal proprietær med mange penge – som var anonym.

”Og så fortæller præsten ved gudstjenesten, at pengene til skibet er doneret af en person, som dog ikke ønskede at give sig til kende. Og lige i det samme rejser bondemanden sig op midt i kirken og siger: ’Ja, a tøws, det var bedst å den måde’,” fortæller den ældre nordjyde med et grin. Sådan har han IKKE selv tænkt sig at gøre.

”Jeg gør det kun fra det gode hjertes side. Det er jo det, der er meningen med det. For mig bærer det glæden i sig selv, og det giver en personlig tilfredsstillelse at hjælpe andre,” siger han.

Om Lotto

Lotto tallene trækkes hver lørdag aften, og det er de blevet uden afbrydelse siden 7. oktober 1989. Førstepræmiepuljen er altid på mindst 8.000.000 kroner.
Den højeste Lotto gevinst nogensinde blev vundet i 2008, hvor en heldig spiller fra København vandt 38.564.007 kroner.
Siden 2015 har Lotto haft en Millionærgaranti – i september 2023 omdøbt til Millionærchancen - som betyder, at der fast hver lørdag bliver trukket lod om to gange 1.000.000 kroner blandt alle ugens spillede rækker.

Følg pressemeddelelser fra Danske Spil A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danske Spil A/S

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye