Landdistrikternes Fællesråd

Landdistrikterne roser ekstra støtte til regionale lufthavne

Del

Transportministeriet har netop offentliggjort forslaget, at lufthavnene Midtjylland, Esbjerg, Sønderborg og Bornholm tildeles en økonomisk saltvandsindsprøjtning på næsten 50 mio. kr. årligt fra 2025. Landdistrikternes Fællesråd kalder det et vigtigt initiativ for at sikre indenrigsluftfarten og binde Danmark bedre sammen.

Foto: Mads Krabbe
Foto: Mads Krabbe

Støtten til de fire regionale lufthavne Midtjylland, Esbjerg, Bornholm og Sønderborg er et nyt fast tilskud, som gør, at man kan fastholde ruteflyvning og indenrigsflyvning regionalt.

I det overordnede udspil er det desuden en målsætning, at indenrigsluftfarten skal gøres klimaneutral over de kommende år, hvorfor der er initiativer, der skal fremme denne omstilling.  

- Det er helt afgørende for erhvervslivet, turismen og befolkningen lokalt, at der er mulighed for at flyve indenrigs mellem landsdelene. Derfor glæder det os, at regeringen vil tildele de regionale lufthavne ca. 50 mio. kr. årligt fra 2025 til 2030, hvilket er 30 mio. kr. mere årligt end i dag, udtaler formand for Landdistrikternes Fællesråd Steffen Damsgaard og fortsætter:

- Vi håber, at den grønne omstilling af indenrigsluftfarten kan ske på en måde, så indenrigslufthavnene kan opretholdes. Det er vigtigt for at binde Danmark bedre sammen og skabe et grønnere Danmark i geografisk balance.

Landdistrikternes Fællesråd har tidligere fremhævet vigtigheden af at holde hånden under indenrigsluftfarten i Danmark.

- Det kan have store konsekvenser for sammenhængskraften og for erhvervsudviklingen, jobskabelsen og bosætningen, når dele af indenrigsluftfarten lider et knæk. Derfor er det positivt, at man investerer i de regionale lufthavne samtidig med, at man har fokus på den grønne omstilling, afslutter Steffen Damsgaard.

Nøgleord

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Landdistrikternes Fællesråd

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Landdistrikternes Fællesråd

Landdistrikterne: CO2-afgift vil koste arbejdspladser og skævvride Danmark21.2.2024 12:35:01 CET | Pressemeddelelse

Hvis anbefalingerne til en grøn afgift på landbruget realiseres, vil det medføre et stort tab af lokale arbejdspladser, svække udviklingen i landdistrikterne og skævvride landet. I værste fald et kæmpe fald i beskæftigelsen i landdistrikterne! Landdistrikternes Fællesråd opfordrer til at konsekvenserne for landdistrikterne skal tænkes ind i forhandlingerne om den grønne omstilling.

Landdistrikterne advarer: Ekspertgruppes anbefalinger vil koste arbejdspladser og rive livsnerver over i landdistrikterne19.2.2024 20:22:43 CET | Pressemeddelelse

Et ekspertudvalg nedsat af regeringen har givet sit bud på, hvordan erhvervsstøtteordningen kan slankes med mindst 2 mia. kr. Landdistrikternes Fællesråd forudser, at regeringens spareøvelse vil skævvride Danmark markant, koste tusindvis af jobs, medføre konkurser og betyde stor fraflytning fra landdistrikterne, såfremt det regeringsnedsatte udvalgs anbefalinger gennemføres.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye