ErhvervsstyrelsenErhvervsstyrelsen

Grøn plast afhjælper klimaforandringerne

Del

Midtjylland skal være foregangsregion for verdensførende, innovative, bæredygtige og effektive vandteknologiske løsninger.

Hans Axel Kristensen, administrerende direktør i Plastix
Hans Axel Kristensen, administrerende direktør i Plastix

Plastix er en af de virksomheder, som har fået hjælp fra Erhvervsfyrtårnet for vandteknologi, der er støttet af EU. Plastix er en clean-tech virksomhed, som genanvender affaldsplastfiber og processerer det til nye grønne plastprodukter.

”Ved at anvende vores grønne genbrugsplastikprodukt i stedet for traditionelt producerede plastikprodukter er det muligt at sænke co2-aftrykket med op til 94%. Det betyder, at det grønne produkt vil være op til 18 gange bedre i forhold til udledningen af CO2”, fortæller Hans Axel Kristensen, som er direktør i Plastix. 

Maritimt fokus
Det er en dårligt skjult hemmelighed, at verdenshavene har en kæmpe udfordring med mængden af plastaffald. Mellem 4,8 og 12,7 millioner tons plast bliver smidt i havene hvert år, svarende til gennemsnitligt 16 tons hvert eneste minut. Maritimt udstyr som fiskenet og reb udgør en stor del af dette plastaffald, og oftest driver udstyret i land og bliver (måske) bortskaffet efterfølgende.

Plastix genanvender fibrene i dette udstyr til at skabe nyt grønt plast og forhindrer dermed en værdifuld ressource i at gå til spilde. Det er imidlertid en anden retning, som Plastix har taget i samarbejdet med det midtjyske erhvervsfyrtårn.   

”Vi har indgået et samarbejde med erhvervsfyrtårnet, hvor vi er lykkedes med at udvikle en grøn plastcompound målrettet vand- og spildevandssektoren. De grønne plastrør opfylder gældende internationale klimamål, og det betyder, at alle EU-lande nu kan lægge grønne fjernvarme-, spildevands- og vandrør i jorden og afhjælpe klimaforandringerne. Baseret på grønt plast fra Plastix”, udtaler Hans Axel Kristensen.   

Alle inden for vandteknologi er velkomne
Erhvervsfyrtårnet for vandteknologi har base i Midtjylland, men virksomheder fra hele landet, der arbejder med vandteknologiske løsninger, kan deltage og søge midler. Målet med erhvervsfyrtårnet er at udbygge Danmarks position som verdensførende inden for innovative, bæredygtige og effektive vandteknologiske løsninger og samtidig tiltrække internationalt talent, forskning, virksomheder og investeringer.

”Vi er klar til at levere vores grønne plast ”Oceanix” til producenterne og håber, at de er klar til at gå i gang. Det brede partnerskab på tværs af erhvervsfyrtårnet er med til både at danne grobund for vores udvikling og accelerere den, for vi får mulighed for at fokusere på det, som vi er gode til – og få sparring og rådgivning fra partnerskabet, når vi har brug for det. Det fungerer forbilledligt”, konkluderer Hans Axel Kristensen.

Har vi vækket din interesse?
Måske kan du også få sat spot på netop din ide, prototype eller løsning. Bag Erhvervsfyrtårnet for vandteknologi står offentlige aktører og private virksomheder, der er klar til at invitere dig ind i det faglige partnerskab.

Besøg os på udviklingidanmark.dk

FAKTA Om Plastix
Plastix er en dansk plastgenanvendelsesvirksomhed, der blev grundlagt i 2012. Virksomheden har har specialiseret sig i at genanvende fiskenet, trawl, plastreb, net fra gartnerier m.m. til nye råvarer. Plastix´s teknologi og processer løser et væsentligt affaldsproblem og bidrager hermed til en mere blå og grøn cirkulær økonomi.

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsstyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsstyrelsen

”I en periode pakkede hele familien slik i døgndrift”1.5.2024 14:43:00 CEST | Pressemeddelelse

Corona har retfærdigvis fået skyld for meget dårligt og har på mange områder ændret vores adfærd. Krisen har imidlertid også fået rusket godt op i nogle indgroede traditioner, og vi er blevet tvunget til at gøre nogle ting på andre måder. Vi har for eksempel fået åbnet for større brug af onlinemøder. Og for at købe bland-selv-slik på internettet. Det er et forretningsområde, som en søskendeflok fra Herning har forstået at skabe en succes på.

”Målet er at være nummer et i verden på bæredygtighed i vores branche”19.4.2024 07:48:00 CEST | Pressemeddelelse

Indtil for nylig havde virksomheden Real Safety i Esbjerg ikke haft en struktureret tilgang til den grønne omstilling, da det ikke for alvor havde været et tema for kunderne. Forventningen er dog, at stigende fokus på bæredygtighed vil give virksomheder med en tydelig grøn profil konkurrencefordele, og det har gjort det interessant for Real Safety at sætte konkrete bæredygtighedsinitiativer i gang.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye