DI Digital

DI: Vigtigt med AI-summit men brug for højere ambitioner

Del

Dansk Industri hilser drøftelserne om kunstig intelligens på AI Summit i London med topledere fra hele verden i de her dage velkommen, men mener, at der brug for politiske visioner og højere ambitioner om at høste gevinsterne af AI.

Branchedirektør Camilla Ley Valentin, DI Digital. Foto: Kasper Hjorth/Büreojantzen
Branchedirektør Camilla Ley Valentin, DI Digital. Foto: Kasper Hjorth/Büreojantzen

- Det er positivt at verdens statsledere og førende aktører indenfor kunstig intelligens mødes i disse dage i Storbritannien for at diskutere kunstig intelligens, siger branchedirektør Camilla Ley Valentin, DI Digital.

- Dette er helt bestemt en stor uge for kunstig intelligens. I tirsdags underskrev Præsident Biden et dekret om kunstig intelligens og G7-landende 11 principper for ansvarlig udvikling og anvendelse af AI.

Godt med fælles retningslinjer

- Der har i lang tid været efterspørgsel på retningslinjer og politisk handling. Det er positivt fordi en fælles international retning for udvikling og anvendelse af kunstig intelligens skaber mere sikkerhed og tillid for både leverandører, forbrugere og virksomheder, siger Camilla Ley Valentin

Fastholde internationalt momentum

- Lige nu har vi et internationalt AI-momentum som vi skal fastholde. Globalt er lande ved at udarbejde lovgivning inden for AI og flere og flere får øjnene op for de mange muligheder og udfordringer.

Positive visioner – flere ambitioner

- Det er afgørende at vi både nationalt og på globalt plan har øjne for de udfordringer og potentielle negative konsekvenser som AI kan medføre.

- Men netop fordi kunstig intelligens vil være et af brændstofferne for fremtiden er det også afgørende at vi ruster Danmark til at udnytte de mange muligheder som AI giver for både konkurrenceevne, innovation og fx velfærdssektoren.

- Det her internationale momentum er ikke AI’s ”15 minute of fame”, men en debat, der hurtigt kan afspores og efterlade de mange muligheder tabt.  Derfor er det vigtigt at debatten om AI også handler om at omfavne den nye teknologi.

- Vi skal være ambitiøse på vegne af både borgere og virksomheder så de får de bedste vilkår og rammer i den her tidsalder, hvor kunstig intelligens alt andet lige er spillepladen, siger Camilla Ley Valentin.

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos presserådgiver Bo Hjuler, tlf. 2328 4912, e-mail boh@di.dk

Følg pressemeddelelser fra DI Digital

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Digital

DI Digital: Hvordan skaber vi teknologi der inkluderer?23.2.2024 08:00:50 CET | Pressemeddelelse

Næsten al kontakt med offentlige myndigheder sker digitalt, og for de fleste borgere betyder det fleksible løsninger, hvor man let kan betjene sig selv. Desværre er der også borgere der har svært ved at bruge de digitale løsninger og derfor oplever de at blive ekskluderet fra samfundet netop på grund af digitalisering. Nu indbyder KL, Dansk IT og DI til drøftelse og præsentation af teknologi, der inkluderer.

European Testing and Experimentation Facilities, xTEF, are open for Business.12.2.2024 12:09:10 CET | Pressemeddelelse

The four European Testing and Experimentation Facilities (TEFs) announce their readiness for business on March 4 in Berlin! Please join the “All TEFs Open for Business” Event in Berlin, Germany with welcome messages from Franziska Giffey, Senator for Economy, Berlin, Germany, and Lucilla Sioli, Director “Artificial Intelligence and Digital Industry”, Directorate-General for Communication Networks, Content & Technology, EC. „This is your chance to connect with like-minded individuals, learn from industry experts, and take your business to the next level. Get ready for a day filled with inspiring talks, interactive panels, and valuable networking opportunities“ says Petra Ritter, Professor at the Charité Unviersitätsmedizin Berlin and Berlin Institute of Health – the Hosting institution for the event. She is Coordinator of one of the four TEFs. TEFs Testing and Experimentation Facilities are specialised large-scale reference sites which help innovative technology providers bring their pr

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye