Bog & idé

Benjamin Koppel vinder MARTHA-prisen 2023

Del

Danskerne kårer forfatter, saxofonist og komponist Benjamin Koppel som vinder af MARTHA-prisen 2023 for debutromanen Annas sang.

Danskerne har stemt og kåret Benjamin Koppel som vinder af MARTHA-prisen 2023
Danskerne har stemt og kåret Benjamin Koppel som vinder af MARTHA-prisen 2023 Foto: Sara Galbiati

Siden 1989 har danskerne hvert år stemt på deres favoritforfatter, som er blevet hyldet med MARTHA-prisen, der er Bog & idé helt egen forfatterpris. Prisen udmærker sig ved at være den eneste danske litteraturpris, hvor det alene er læserne, der bestemmer, hvem der skal vinde.

”Benjamin Koppel fortjener den flotte hæder, som danskerne nu giver ham. Hans velkomponerede debutroman har virkelig taget danskerne med storm,” fortæller adm. direktør hos Bog & idé, Marianne Lyngby Pedersen. ”Annas sang har siden udgivelsen i foråret 2022 været den mest sælgende roman i vores butikker, og læsernes begejstring for den rørende livshistorie om Hannah bliver nu blåstemplet med MARTHA-prisen”.

Benjamin Koppel var nomineret til prisen sammen med et stærkt felt af dygtige forfattere, som også talte Kim Leine, Maren Uthaug, Thomas Rydahl, Sissel-Jo Gazan, Hanne-Vibeke Holst, Kim Blæsbjerg samt forfatterparret Lise Ringhof og Erik Valeur.

Annas sang er inspireret af Benjamin Koppels egen grandtantes livshistorie med alt hvad den indebærer af ensomhed, passion, sorg, et ukueligt livsmod og evig kærlighed. Bogen foregår i perioden fra 1930’ernes København til Frankrigs 2019, med temaer som krig, køn og klasse, der er mere aktuelle end nogensinde. Det gør Annas sang til en bog, der både er aktuel nu og i fremtiden. Den giver læserne et indblik i en ellers ukendt verden, nemlig den troende jødes hverdag igennem et århundrede.

Der er tradition for, at den vindende forfatter, ikke bliver varskoet forud for prisoverrækkelsen. Benjamin Koppel er derfor blevet overrasket med prisen under et foredrag arrangeret af Kunst & Kultur Højskolen Vejle på Domus i Vejle i dag kl. 14:30 af adm. direktør for Bog & idé Marianne Lyngby Pedersen.

Med æren som årets modtager af MARTHA-prisen følger en statuette udført af billedkunstner Kaj Rugholm samt et håndtegnet forfatterportræt af tegner Morten Ingemann, som især er kendt for striben ’Og det var Danmark’ i Ekstra Bladet.

Vedhæftede forfatterportræt samt billede af statuetten må anvendes i forbindelse med denne pressemeddelelse.

Nøgleord

Kontakter

Marianne Lyngby PedersenAdm. direktørIndeks Retail A/S

Står til rådighed for udtalelser til indslag, interviews, artikler o.l., som har relevans for branchen, vores butikker og vores brand.

Tlf:20235936

Billeder

Download
MARTHA-statuette
MARTHA-statuette
Download

Links

Information om Bog & idé

Bog & idé
Mossvej 2
8700 Horsens

76752000
https://www.bog-ide.dk/

Bog & idé er Danmarks størstehttps://www.bog-ide.dk/ boghandlerkæde med 116 butikker på landsplan samt webshoppen bog-ide.dk.

Kæden havde i 2022 en omsætning på 1,3 milliarder.

Bøger udgør knap halvdelen af forretningen, mens kontor- og trendvarer, brætspil, puslespil og lignende udgør resten.

Bog & idé er en frivillig kæde. Grundstenen blev lagt i 1969, men både navn og struktur har ændret sig meget siden.

Bog & idé er tilknyttet kædekontoret, Indeks Retail A/S, som også er kædekontor for hhv. BOGhandleren og Legekæden.

Følg pressemeddelelser fra Bog & idé

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Bog & idé

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye