N1

2.300 husstande og virksomheder i Vildbjerg bliver elnetkunder i N1

Del

Netselskabet N1 køber elnettet i Vildbjerg fra Vildbjerg Elnet A/S. Fra 1. januar 2024 sørger N1 derfor for at transportere strømmen til de ca. 2.300 netkunder i og omkring Vildbjerg.

Netselskabet N1, der hver dag driver elnettet og sikrer forsyning til cirka 800.000 jyske husstande og virksomheder, udvider fra 1. januar 2024 forsyningsområdet til også at omfatte elnettet i og omkring Vildbjerg, som forsyner cirka 2.300 husstande og virksomheder med strøm. Det sker efter, at generalforsamlingen i Vildbjerg Tekniske Værker a.m.b.a. netop har stemt ja til at sælge deres elnet til N1.

- Der er kommet en række nye krav til drift af elnet, og vi kan ikke drive vores elnet for den indtægtsramme, vi har. Vi er simpelthen blevet for små. Derfor var opgaven for bestyrelsen at finde den bedste partner til vores forbrugere i fremtiden. Det har vi fundet i N1, som i øvrigt allerede forsyner vores lokale industri. Vi er overbeviste om, at N1 kan sikre en stabil drift af elnettet i Vildbjerg i fremtiden, siger Morten Brandt, der er bestyrelsesformand i Vildbjerg Tekniske Værker a.m.b.a. 


Synergier der gavner den grønne omstilling
 

Elnettet i Vildbjerg er placeret centralt i N1s’ forsyningsområde, og opkøbet kommer derfor både kunderne og den grønne omstilling til gavn.

- Elektrificeringen og den grønne omstilling kræver store investeringer i det danske elnet de kommende år, så det kan understøtte for eksempel det stærkt stigende antal elbiler og varmepumper. Derfor er skala en stor fordel, og for os er købet en naturlig del af den konsolidering, som også fremover skal sikre et effektivt og robust elnet i Jylland, siger Carsten Bryder, der er administrerende direktør i Netselskabet N1. 

 

2.300 nye andelshavere i Norlys 

Udover lave nettariffer og høj leveringssikkerhed i elnettet bliver de cirka 2.300 nye netkunder samtidig andelshavere i Norlys. Netselskabet N1 er nemlig ejet af energi- og telekoncernen. Det betyder blandt andet, at de kan stille op som kandidater til repræsentantskabet i Norlys ved næste repræsentantskabsvalg.

- Repræsentantskabet vælger vores bestyrelse og godkender de store strategiske beslutninger i Norlys. Jeg kan kun opfordre borgerne i Vildbjerg til at benytte sig af chancen for at få indflydelse som andelshaver i Norlys, siger Jesper Barslund, der er bestyrelsesformand i N1 og direktør for Infrastruktur i Norlys.

Kontakter

Om Vildbjerg Tekniske Værker a.m.b.a.
Vildbjerg Tekniske Værker driver el, vand og varmeforsyningen i Vildbjerg. Elnettet i og omkring Vildbjerg forsyner cirka. 2.300 kunder med et samlet strømforbrug på omkring 44,5 mio. kWh om året.  

Om N1

Netselskabet N1 forsyner hver dag mere end 800.000 hjem og virksomheder i Jylland med strøm. Vi sørger for at vedligeholde, udbygge og fremtidssikre elnettet - således arbejder vi hver dag med den grønne omstilling. 

Vi investerer løbende i elnettet, så det kan løfte fremtidens behov. På den måde kan vi effektivt sikre høj leveringssikkerhed på strøm – både nu og for de næste generationer. En samfundsopgave, vi er stolte af at løse.

Følg pressemeddelelser fra N1

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra N1

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye