Forenet Kredit

Forenet Kredit henter ny direktør fra ATP

Del

Marie Bender Foltmann bliver ny direktør i Forenet Kredit. Hun kommer fra en stilling som direktør i ATP. Foltmann tiltræder d. 1/2 2024.

Det bliver Marie Bender Foltmann, der tager over efter Louise Mogensen som ny direktør for Forenet Kredit. Marie Bender Foltmann tiltræder sit nye job d. 1/2 2024.

Marie Bender Foltmann er i dag direktør for corporate affairs, strategi og bæredygtighed i ATP. Hun har tidligere været HR- og kommunikationsdirektør i Pensam og har desuden tidligere været særlig rådgiver for Nicolai Wammen (S).

Formand i Forenet Kredit Michael Demsitz udtaler:

”Vi er meget begejstrede for at byde Marie velkommen som ny direktør. Hun kommer ikke alene med erfaring fra øverste hylde i den finansielle sektor, men har også en stærk profil, når det gælder kommunikation og interessevaretagelse. Det er netop den kombination, bestyrelsen har ønsket som profil for en ny direktør, og derfor har vi trods et stærkt felt af kandidater ikke været i tvivl om, at Marie er den helt rette til at stå i spidsen for Forenet Kredit.”

Forenet Kredit er en forening for kunder i Nykredit og Totalkredit. Foreningen er hovedaktionær i Nykredit-koncernen og repræsenterer dermed mere end 1 mio. boligejere. Netop ansvaret for at varetage medlemmernes interesser, være en drivkraft i at sikre lige lånevilkår over hele landet og medvirke til stabilitet på det danske boligmarked vil også fremover være afgørende for Forenet Kredit med Marie Bender Foltmann som direktør:

”Jeg ser meget frem til at tiltræde stillingen som direktør for Forenet Kredit. Jeg har et stort kendskab til foreningen fra min tid som repræsentantskabs- og bestyrelsesmedlem. For mig er det helt afgørende, at Forenet Kredit med sit kundeejerskab af en stor finansiel koncern bidrager til at skabe balance og sammenhængskraft i hele Danmark og sikre tryghed og stabilitet for boligejere med vores unikke danske realkreditsystem. Samtidig ser jeg frem til at fortsætte det gode samspil med Nykredit-koncernen om den grønne transformation,” siger Marie Bender Foltmann.

Marie Bender Foltmann har siden 2021 været en del af ledelsen i ATP og har før det bestredet en række forskellige stillinger i Pensam, ligesom hun har været ansat i Finansministeriet. Hun har været repræsentantskabsmedlem i Forenet Kredit siden 2018, har siddet i Forenet Kredits bestyrelse siden 2020, og siden 2021 har hun været bestyrelsesmedlem i Danmarks Grønne Investeringsfond. Hun er uddannet cand.scient.pol. fra Københavns Universitet og har desuden læst på hhv. Harvard Kennedy School og London School of Economics.

Marie Bender Foltmanns CV

  • 2021-nu: ATP, direktør for corporate affairs, strategi og bæredygtighed
  • 2015-2021: Pensam, HR- og kommunikationsdirektør (VP)
  • 2015-2018: Pensam, Afdelingschef og underdirektør
  • 2012-2015: Udenrigs- og Forsvarsministeriet, særlig rådgiver for Nicolai Wammen
  • 2011-2012: Finansministeriet, fuldmægtig

Uddannet cand.scient.pol. fra Københavns Universitet. Har desuden studeret på Harvard Kennedy School og London School of Economics.

Tillidshverv

  • 2018-nu: Forenet Kredit, repræsentantskabsmedlem
  • 2020-nu: Forenet Kredit, bestyrelsesmedlem
  • 2021-2023: Danmarks Grønne Investeringsfond, bestyrelsesmedlem

40 år, gift og har tre børn i alderen 4-10 år.

Kontakter

Michael Demsitz

Formand i Forenet Kredit

Tlf:40418459

Billeder

Om Forenet Kredit

Forenet Kredit er en forening for kunder i Nykredit og Totalkredit. Foreningen er hovedaktionær i Nykredit og Totalkredit, og det ejerskab bruger vi til at sikre en både økonomisk og socialt bæredygtig realkredit i hele Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Forenet Kredit

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Forenet Kredit

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye