Folkehøjskolernes Forening i Danmark

Højskolernes program på Folkemødet er klar!

Del

Igen i år sender Højskolerne omkring 750 højskoleelever af sted til Folkemødet på Bornholm. Programmet for Højskolernes telt er klar og byder blandt andet på kulturdebatter, frække fællessange og episke DJ-battles.

Arkivfoto
Arkivfoto

Inden længe forvandles Allinge på Bornholm atter til én stor demokratifestival, hvor borgere, beslutningstagere og mange hundrede organisationer mødes og deltager i diskussioner om aktuelle emner.

Og blandt de mange deltagere på Folkemødet finder man endnu engang Højskolerne og de omkring 750 nuværende og tidligere højskoleelever, som foreningen hjælper af sted på Folkemødet.

På Folkemødet kan eleverne - og alle andre deltagere - blandt andet komme forbi Højskolernes telt, hvor der vil være god mad lavet af højskoleelever, sang og debatter om alt fra humor til mangfoldighed og det gode liv samt koncerter og DJ-battles.

Find hele Højskolernes program her

Du kan nu gå på opdagelse i Højskolernes folkemøde-program eller bliver klogere på menuen i Højskolernes Folkekøkken her.

Folkemøde på de unges præmisser

En vigtig del af Højskolernes motivation for at være på Folkemødet er, at unge føler sig hørt i demokratiet. Det er vigtigt, at beslutningstagere og organisationer på Folkemødet husker at diskutere de emner, unge gerne vil have på dagsordenen – med dem som vigtige stemmer i debatterne.

Hos Højskolerne lader vi de unge være med til at sætte dagsordenen. Vi giver højskoleelever indflydelse på, hvad der er på programmet i vores telt, på hvad der sættes på menuen i Højskolernes Folkekøkken, og hvad Højskolernes skal sætte fokus på i deres deltagelse på andre scener.

Kærlighed, frække sange og politisk DJ-battle mellem far og datter

For de mange højskoleelever, der deltager på Folkemødet, starter festivalen allerede onsdag med en netværksaften, hvor de kan høre om Højskolernes program, synge sammen og blive klogere på, hvordan de aktivt kan deltage i de mange debatter, de skal overvære på Folkemødet. 

Torsdag åbner Folkemødet, og her vil man i Højskolernes telt blandt andet kunne høre end debat om dating anno 2023, som Egmont Højskolen står for, samt en interaktiv panelsamtale fra Krogerup Højskole om det at være ung i et digitaliseret velfærdssamfund.

Sidst på eftermiddagen afholder Højskolernes debat om, hvordan verden ville se ud, hvis både beslutningstagere og unge turde drømme, og så er der debat om køn, seksualitet og samtykke krydret med frække fællessange fra Højskolesangbogen.

Det sidstnævnte event finder sted i forbindelse med lanceringen af bogen Seksuel Dannelse, som højskolelærer Mette Øyås Madsen har skrevet. Med sig på scenen har hun Annika Aakjær, Klaus Bondam, Lene Stavngaard og Mizz Privileze.

Herefter afholdes Højskolernes første generations-DJ-battle i år, hvor folketingsmedlem Rasmus Prehn dyster mod sin datter, ungdomspolitiker Nikoline Prehn.

Humor, Højskolebladet Live, Kalaset og Elbæk-battle

Fredag står Silkeborg Højskole for en debat om humor med blandt andet Knud Romer og Masoud Vahedi, Roskilde Festival Højskole diskuterer kulturens bæredygtige potentiale, og Rødding Højskole får blandt andet besøg af Svend Brinkmann, Anne Sophia Hermansen og Bjarne Corydon til en debat om det gode liv.

Om aftenen blænder Danmarks ældste kulturmagasin, Højskolebladet, op for et journalistisk sceneshow med gæster fra nær og fjern. 

Efter en omgang fællessang i teltet, indtager bandet Kalaset scenen, og så slutter aftenen med den store årlige begivenhed - DJ-battle med 3 x Elbæk og special guests.

Folkemødet 2023

Folkemødet finder sted d. 15.-17. juni i Allinge på Bornholm. 

Læs mere på Folkemødets hjemmeside.

Mangfoldighed, Generation X, Clement og dansefest

Om lørdagen står Bornholms Højskole for en debat om mangfoldighed på højskolerne. Herefter modererer Politikens redaktør Lotte Folke Kaarshol en debat om generation X, hvor blandt andet Clement Kjersgaard og Lasse Rimmer er at finde i panelet.

Senere stiller Clement Kjersgaard også op til folkemøde-formatet "Spørg Clement", hvor deltagerne kan spørge ham om alt. 

JJ Paulo holder dansefest, og så slutter Folkemødet i Højskolernes telt af med den helt store dansefest for mangfoldigheden. Her deltager Bornholms Folkedansere, Bhangra by Christine og DJ 24 Carat.

Leg, brætspil og god mad

I løbet af dagene vil der også være tidspunkter i Højskolernes telt, hvor man kan komme ind og lege med tidligere elever fra Gerlev Idrætshøjskole eller spille spil med spildesigner Thomas Vigild og SNAK-iværksætteren Frederik Svinth. 

Og så kan man - ikke mindst - nyde god mad fra Højskolernes Folkekøkken. Maden er lavet af elever fra fire forskellige højskoler: Odder, Ubberup, Bornholms og Suhrs Højskole.

Der er fokus på lokale råvarer, bæredygtighed, og når man modtager maden, kan man få en snak med eleverne bag.

Højskolerne på andre scener 

Højskolerne er ikke kun repræsenteret i deres eget telt, men også på andre scener. 

Viceforstander på Roskilde Festival Højskole Kirsten Ida Enemark styrer for eksempel en debat om unges alkoholkultur, som blandes med en beerpong-battle, hvor Bryggeriforeningens direktør, Nick Hækkerup, og Enhedslistens sundhedsordfører, Peder Hvelplund, møder forkvinde for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning, Madeleine Williams, og Rúni Heralvsson fra Grundtvigs Højskoles Elevforening.

På Ungdomshøjen sætter Suhrs Højskole den grønne omstilling til debat med smagsprøver på fremtidens mad. Ræson samler nogle af landets skarpeste unge debattører på samme scene, og Ungdommens Røde Kors lader unge fra asylcentrene få ordet og sætte deres virkelighed på vers.

Højskolernes pianist Thomas Vigild spiller for, når Martin Keller fra Dansk Vegetarisk Forening lægger musik til biodiversitetskrisen, og så er Højskolerne med til at arrangere to debatter i Grundtvigsk Forums telt om, hvorvidt Grundtvig var woke, og hvad bydelen Gellerup skal med en højskole.

I Professionshøjskolernes Sangbar byder tidligere højskoleelever på moderne fællessang under titlen "Fællessang fra floor", og på Hovedscenen læser Katinka Bjerregaard en tale højt, som består af citater fra Folkemødets deltagere. Citaterne samles af elever fra Silkeborg Højskole på initiativ af talerskolen Røst. 

Find hele programmet og menuen her.

Nøgleord

Kontakter

Om foreningen

Folkehøjskolernes Forening i Danmark – også kaldet Højskolerne – har til formål at arbejde for folkehøjskolens idé og skabe gode og frie vilkår for skoleformens udvikling.

Foreningen er en medlems- og interesseorganisation for Danmarks omkring 75 folkehøjskoler.

Følg pressemeddelelser fra Folkehøjskolernes Forening i Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Folkehøjskolernes Forening i Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye