Arbejdstilsynet

VejgodsEr du sikker på, du er sikker nok? Arbejdstilsynet vil nedbringe antallet af alvorlige arbejdsulykker, når chauffører læsser gods af

Del

Der sker i gennemsnit mere end fire ulykker om ugen, når chauffører læsser gods af. Nogle af ulykkerne er så alvorlige, at chaufførerne får mén og lange sygemeldinger, og flere mister livet. Faktisk viser data, at der i gennemsnit sker to dødsulykker om året. Men ulykkerne kan forebygges, så chaufførerne kommer sikkert hjem - hver dag. Derfor sætter Arbejdstilsynet fokus på sikkerhed i vejgodstransport i en ny kampagne.

Der sker i gennemsnit mere end fire ulykker om ugen, når chauffører læsser gods af. Derfor sætter Arbejdstilsynet fokus på sikkerhed i vejgodstransport i en ny kampagne.
Der sker i gennemsnit mere end fire ulykker om ugen, når chauffører læsser gods af. Derfor sætter Arbejdstilsynet fokus på sikkerhed i vejgodstransport i en ny kampagne. Foto: Arbejdstilsynet Billedet må bruges i forbindelse med kampagnen

”Jeg rykker i et bræt, som desværre ikke sidder fast. Jeg falder 2,5 meter ned fra vognen. Selvom det er flere år siden ulykken skete, tænker jeg stadig på ulykken hver dag,” fortæller chauffør, Flemming, der kom alvorligt til skade og blev sygemeldt i et halvt år pga. et fald fra en lastbil, da han skulle læsse brædder af.

Flemming er langt fra den eneste chauffør, der er kommet til skade på sit arbejde. Chauffører, der kører med godstransport rundt i landet, er desværre nogle af dem, der er hårdest ramt af arbejdsulykker. Det er særligt, når chaufførerne læsser tungt gods af, at de kommer ud for ulykker.

Derfor retter Arbejdstilsynet med kampagnen opmærksomheden mod, hvordan virksomheder kan arbejde systematisk med at forebygge ulykker, så deres chauffører kommer sikkert hjem – hver dag.  

Er du sikker på, at dine chauffører er sikre nok?
En af de faktorer, der bidrager til det høje antal ulykker, er forkert eller manglende vurdering af risici, når chaufførerne læsser af. Det kan være, fordi det skal gå hurtigt, fordi forholdene ikke er som forventet på aflæsningsstedet, eller fordi de rette tekniske hjælpemidler ikke er til rådighed i bilen. Kampagnen har konkret vejledning til både arbejdsgivere, kørselsledere og chaufførerne.  

Læs mere om kampagnen
Hør chauffør, Flemming Pedersen, fortælle sin historie om dagen, hvor ulykken skete, og hvordan han efterfølgende har ændret sin måde at arbejde på. Læs mere på at.dk/sikker-aflæsning

Data om arbejdsulykker i vejgodstransport

  • Hvert år sker der i gennemsnit 2 dødsulykker, hvor chauffører bliver klemt eller mast under af- og pålæsning.
  • Ca. 83% af alle ulykker, som sker for chauffører, sker, når varer læsses af og på.
  • I ca. 28% af de ulykker, som sker under af- og pålæsning, bliver en person klemt eller mast i forbindelse med godshåndtering.
  • I lidt over 1⁄4 af disse ulykker får skadelidte et fravær fra arbejdet på mindst en måned.
  • Der sker i gennemsnit 242 ulykker om året, hvor chauffører bliver klemt eller mast under af- eller pålæsning af gods. Det er mere end fire om ugen.

Billeder

Der sker i gennemsnit mere end fire ulykker om ugen, når chauffører læsser gods af. Derfor sætter Arbejdstilsynet fokus på sikkerhed i vejgodstransport i en ny kampagne.
Der sker i gennemsnit mere end fire ulykker om ugen, når chauffører læsser gods af. Derfor sætter Arbejdstilsynet fokus på sikkerhed i vejgodstransport i en ny kampagne.
Download

Følg pressemeddelelser fra Arbejdstilsynet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Arbejdstilsynet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye