AE - Arbejderbevægelsens Erhvervsråd

Danmark bedst i EU til at få ledige i job – for 13. år i træk

Del

Danmark har været bedst af alle EU-lande til at få arbejdsløse i job det seneste år, viser analyse af Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE). I løbet af det seneste år var det i gennemsnit næsten halvdelen af alle arbejdsløse i et givent kvartal, der var i arbejde i det næste kvartal. Samtidig er Danmark det land, der får flest langtidsledige i arbejde i hele Europa.

ARBEJDSMARKED

I løbet af det seneste år har Danmark markeret sig som det EU-land, hvor flest arbejdsløse er kommet i beskæftigelse.

Det viser ny analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd på baggrund af data fra Eurostat.

I gennemsnit var 46 procent af de arbejdsløse ved indgangen til et givent kvartal i job ved indgangen til det efterfølgende kvartal. EU-gennemsnittet ligger på 24,1 procent.

”I Danmark er vi rigtig gode til at få ledige i arbejde. Tallene vidner om et dansk arbejdsmarked, hvor der bliver skabt gode jobmuligheder," siger Sofie Holme Andersen, cheføkonom i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

Analysen sammenligner ledighed-til-beskæftigelse-raten på tværs af EU-landene hen over de 13 år, der er data for i Eurostat. Danmark har været bedst i alle årene.

”Det kommer til at lyde som endnu en skåltale. Men tallene viser, at den danske model, der kombinerer fleksibilitet for virksomhederne med stærk social sikkerhed for lønmodtagerne og aktiv beskæftigelsesindsats, spiller en central rolle i vores vedvarende succes med at få arbejdsløse i beskæftigelse," siger Sofie Holme Andersen.

Danmark er også bedst til få langtidsledige i arbejde målt fra kvartal til kvartal.

Læs analysen her

Analysens hovedkonklusioner

  • I løbet af det seneste år er Danmark det land i EU, som har fået flest arbejdsløse i job fra kvartal til kvartal. 46 procent af de ledige i et givent kvartal var i arbejde igen i det efterfølgende kvartal.

  • Danmark er det land i Europa, som i løbet af det seneste år fik flest langtidsledige i arbejde fra kvartal til kvartal.

  • Overgangen fra ledighed til job har historisk ligget højt i Danmark. Vi er det land i EU, der har været bedst til at få ledige i job i alle år siden 2011.

  • Tallene viser, at det danske arbejdsmarked er meget fleksibelt, og at vores flexicuritymodel står stærkt.

Tabel: Danmark er bedst til at få arbejdsløse i job

Tabellen viser andelen af ledige, der kommer i job fra ét kvartal til det næste det seneste år.

Land

Andel arbejdsløse ved indgangen til ét kvartal, der var i arbejde ved indgangen til næste kvartal

Danmark

46,0 pct.

Holland

41,3 pct.

Østrig

37,2 pct.

Letland

31,9 pct.

Finland

31,8 pct.

Luxembourg

31,8 pct.

Irland

31,7 pct.

Tyskland

30,6 pct.

Estland

30,0 pct.

Slovenien

28,4 pct.

Sverige

28,1 pct.

Frankrig

27,3 pct.

Litauen

27,2 pct.

Portugal

26,5 pct.

Spanien

25,4 pct.

Tjekkiet

24,3 pct.

EU-gennemsnit

24,1 pct.

Cypern

21,9 pct.

Belgien

21,6 pct.

Ungarn

20,5 pct.

Kroatien

19,8 pct.

Italien

18,4 pct.

Polen

15,5 pct.

Grækenland

11,1 pct.

Bulgarien

9,4 pct.

Slovakiet

7,5 pct.

Rumænien

5,5 pct.

Kilde: AE på baggrund af data fra Eurostat

Anmærkning: Tallene er opgjort som årsgennemsnit for de seneste fire kvartaler (3. kvartal 2022 til 2. kvartal 2023).

Læs analysen her

Kontakter

Links

Arbejderbevægelsens Erhvervsråd er en økonomisk-politisk tænketank og et samfundsøkonomisk analyseinstitut, der arbejder for at fremme den sociale retfærdighed i Danmark. AE’s overordnede formål er at udarbejde og formidle samfunds- og erhvervsøkonomisk viden samt løsningsideer til gavn for lønmodtagerne og for at fremme den sociale retfærdighed.

Følg pressemeddelelser fra AE - Arbejderbevægelsens Erhvervsråd

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra AE - Arbejderbevægelsens Erhvervsråd

Beskæftigelsen blandt seniorer buldrer afsted – især blandt faglærte og ufaglærte15.7.2024 08:07:30 CEST | Pressemeddelelse

Gennem de senere år er beskæftigelsen blandt seniorer steget markant, men det gælder især blandt ufaglærte, faglærte og personer med korte videregående uddannelser, viser analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE). I nogle brancher er seniorerne overrepræsenterede. Det gælder for eksempel i ejendomshandel og andre serviceerhverv. I andre branche er seniorerne underrepræsenterede.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye