STARK Danmark

STARK gør det nemt for håndværkere at klimarapportere

Del

Med rapporteringsværktøjet STARK KlimaLog kan håndværkere og entreprenører på få sekunder trække en klimarapport på deres indkøbte materialer. Det gør det nemmere for byggevirksomheder at leve op til stadig skrappere klima- og dokumentationskrav.

Som de første i branchen lancerer byggecenterkæden STARK en service, der under navnet STARK KlimaLog gør det nemmere for håndværkere, entreprenører og bygherrer at leve op til klimakrav og bygge mere bæredygtigt. STARK KlimaLog samler alle tilgængelige produktdata, så man ikke bare kan se priser og mængder på sine indkøb, men også får et overblik over CO2-aftrykket på en lang række varer og byggematerialer.

- Byggeriet står for omkring en tredjedel af al affald og CO2-udledning i Danmark. Som markedsleder har vi en forpligtigelse til at gå forrest for at reducere klimabelastningen fra byggeriet. Med KlimaLog får håndværkere og entreprenører meget lettere ved at vælge, sælge og dokumentere mere bæredygtige løsninger. Det er win-win for vores kunder og miljøet. På den måde kommer KlimaLog til at give byggeriet et kæmpe skub i den rigtige retning, siger adm. direktør i STARK Danmark Britta Korre Stenholt.

KlimaLog er et svar på de udfordringer, som især mindre håndværkere har ved at leve op til stadig flere og skrappere klima- og dokumentationskrav til byggeriet. Krav, som der kun kommer flere af fremover.

- Vores kunder oplever et kraftigt voksende behov for dokumentation og data til afrapportering på deres byggeprojekter. Med KlimaLog samler vi al vores produktdata, så håndværkeren nemt kan lave miljørapportering på byggematerialerne, inklusive CO2-aftryk, certificeringer og dokumentation. Dermed bliver det lettere for håndværkerne at bygge med fokus på miljøet, overholde grænseværdier undervejs og ikke mindst dokumentere og formidle det hele til kunderne på en letforståelig måde, siger bæredygtighedschef i STARK Kristian Fribo.

Giver håndværkerne flere ordrer 

Peter Bjerre, adm. direktør og medejer af totalentreprenørvirksomheden JDH-BYG, er blandt de håndværkere, som kan drage nytte af STARK KlimaLog – og han er begejstret for den nye service:

- Vi mærker stigende efterspørgsel på mere bæredygtigt byggeri fra vores kunder. Som totalentreprenør vil vi være på forkant med den bæredygtige agenda, også fordi det er en positiv måde at adskille sig fra konkurrenterne på. Her er det afgørende, at vores CO2-tal er troværdige. De data kan STARK levere stadig flere af, hvilket er en stor hjælp til os mindre håndværkerfirmaer, fordi vi slipper for at bruge mange ressourcer på at indsamle data og sørge for den nødvendige dokumentation.

Ifølge Peter Bjerre er fordelene ved at kunne levere en troværdig og let forståelig varedeklaration til kunderne så store, at de kan omsættes til flere ordrer.

- Når STARK hjælper os, så vi kan vise CO2-aftrykket helt ned på den enkelte byggesag, vil det få flere kunder og entreprenører til at vælge os som leverandør. Det vil også gøre det muligt at sælge det mere bæredygtige byggeri med det laveste CO2-aftryk i stedet for bare at konkurrere på prisen. Endelig kan vi bruge CO2-beregningerne fra KlimaLog i JDH-BYG’s egen ESG-rapportering, så denne service er på alle måder en stor fordel for os, forklarer Peter Bjerre.

Fordel for både klima og håndværkere 

Der ligger et omfattende arbejde bag indsamling og formidling af data i STARK KlimaLog. Det skyldes bl.a., at der hele tiden kommer nye lovkrav, og at produktdata løbende skal opdateres. Derfor forventer byggecenterkæden på sigt at tage betaling for den nye service. I første omgang vil KlimaLog være gratis for alle STARKs kunder, så de kan afprøve de nye muligheder for at trække miljørapporter.

- Med de data, vi leverer, får håndværkerne bedre muligheder for at vise deres kunder, hvilket CO2-aftryk den nye udestue eller tilbygning har. De kan også bruge data om CO2-aftryk til at leve op til emissionskrav til byggepladsen eller vinde udbud, hvor der stilles krav til klimaaftrykket. Og det er præcist meningen med vores nye service – den gavner klimaet og giver samtidig vores kunder en klar konkurrencefordel, siger STARKs bæredygtighedschef Kristian Fribo.

Se og læs mere om KlimaLog på https://www.stark.dk/klima-log

Kontakter

Billeder

Om STARK

STARK er Danmarks største forhandler og distributør af byggematerialer med flere end 80 forretninger i Danmark og Grønland. STARK tilbyder også faglig rådgivning og en lang række services til både entreprenører og professionelle håndværkere. Virksomheden beskæftiger over 2.500 medarbejdere og er en del af STARK Group, der med flere end 20.000 medarbejdere og 1.100 forretninger og distributionscentre i Norden, Storbritannien, Tyskland og Østrig er en førende leverandør af byggematerialer i Europa.

STARK har tilsluttet sig FN’s Global Compact principper for ansvarlig virksomhedsførelse og arbejder med videnskabsbaserede mål for at holde den globale opvarmning under 1,5 °C. Målet er at nå netto nul emissioner inden 2050.

Vi bygger fremtiden ved at hjælpe andre med at bygge deres.

Følg pressemeddelelser fra STARK Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra STARK Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye