VS Automatic

Guide: Sådan løser du elopgaver i hjemmet

Del

VS Automatic har netop udgivet to videoer, der hjælper dig med de elopgaver, du må løse uden at være autoriseret elektriker. Firmaet har nemlig et mål om at gøre danskerne klogere på el, både praktisk og teoretisk.

Hvordan er det lige, reglerne er – du må godt, sætte en lampe op, ikke? Jo, den skulle være god nok. Men må du også installere en emhætte eller flytte en stikkontakt? 

I to nye videoer giver den østjyske elinstallatør VS Automatic komplette instruktioner i, hvordan du sætter en lampe eller skifter en stikkontakt.

Hvilke opgaver må du løse
Når det kommer til elopgaver løst af personer uden autorisation, er reglerne simple. Man må nemlig arbejde med det, der er synligt og tilgængeligt.

Lidt mere detaljeret kan reglerne opsummeres således:

  • Du må tilslutte alle elektriske apparater, der tilsluttes med en stikprop i en stikkontakt.
  • Hvis du vil installere en opvaskemaskine eller en vaskemaskine, skal der også være en stopventil, så du kan lukke for vandet, mens du arbejder.
  • Det eneste, du må tilslutte i en fast installation, er belysningsarmaturer.
  • Du må ikke flytte installationer eller lave nye installationer.


Sådan gør du
En af de opgaver, du gerne må kaste dig over uden at have en elektrikeruddannelse, er altså at sætte en lampe op.

Her kan du se, hvordan Henrik installerer en lampe og gøre ham kunsten efter: Montering af lampe - trin for trin.

En anden ting, du selv kan tage fat på, er at skifte en stikkontakt. Det er tilladt, hvis den nye kontakt passer i den dåse, der er i væggen. Du må ikke flytte en stikkontakt eller lave en ny, og du må også kun skifte indendørs stikkontakter – ikke dem udendørs.

Få hjælp til at skifte en stikkontakt af Henrik lige her: Sådan skifter du en stikkontakt - trin-for-trin-guide.

Det skal du vide, inden du går i gang 
Inden du går i gang med elarbejdet derhjemme, er der et par ting, du skal være opmærksom på:

  • Husk at slukke for strømmen, inden du begynder! Det gør du ved at trykke på testknappen på dit HPFI-relæ. På den måde sikrer du, at du ikke får stød, mens du arbejder.
  • Brug kun dele og komponenter, der er godkendte til elektriske installationer. Ellers kan der være fare for utætheder, hvilket går ud over sikkerheden for både dig og dine installationer.
  • Få professionel hjælp, hvis du er i tvivl om noget. Også hvis det er din egen evne til at udføre opgaven. 


Læs mere her: Dette elarbejde må du lave uden at være autoriseret.

Links

Om VS Automatic

Hos VS Automatic går vi langt for vores kunder og holder hvad vi lover. Vi vægter de tætte og langvarige relationer til både privat- og erhvervskunder højt.

Vi spænder meget bredt og er stærke på alt fra klassiske el installationer til store komplekse installationer som f.eks. industriautomatik.

Følg pressemeddelelser fra VS Automatic

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra VS Automatic

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye