Skou Gruppen

327 almene boliger i Gladsaxe moderniseres

Del

Arbejdernes Boligselskab i Gladsaxe og Skou Gruppen har netop indgået aftale om en gennemgribende modernisering og energirenovering af Stationsparken 1. Afdelingen har 327 boliger, som er nogle af de mange almene boliger, der blev bygget i Gladsaxe i løbet af 50’erne.

Renoveringen omfatter blandt andet udskiftning af tag, vinduer og altandøre samt en omfattende efterisolering, etablering af ventilation og udskiftning af radiatorer.

Fra venstre: Driftsafdelingschef Henning Juul Hovmand, organisationsbestyrelsesformand Ryno Scheil og Jesper Loose Smith fra Arbejdernes Boligselskab i Gladsaxe, adm. dir. Martin Skou Heidemann fra Skou Gruppen  og projektleder Taif Alazzawi fra DOMINIA A/S.
Fra venstre: Driftsafdelingschef Henning Juul Hovmand, organisationsbestyrelsesformand Ryno Scheil og Jesper Loose Smith fra Arbejdernes Boligselskab i Gladsaxe, adm. dir. Martin Skou Heidemann fra Skou Gruppen og projektleder Taif Alazzawi fra DOMINIA A/S. Foto må frit bruges ved omtale af Skou Gruppen og Stationsparken1.

Torsdag den 26. oktober mødtes direktør Jesper Loose Smith, driftsafdelingschef Henning Juul Hovmand og organisationsbestyrelsesformand Ryno Scheil fra Arbejdernes Boligselskab i Gladsaxe, adm. direktør Martin Skou Heidemann fra Skou Gruppen og projektleder Taif Alazzawi fra DOMINIA A/S for at underskrive aftalen om hovedentreprisen i Stationsparken 1. Der er tale om en omfattende renovering, som DOMINIA A/S har projekteret.

Nogle af Gladsaxes ældste almene boliger

Stationsparken 1 omfatter 327 af de næsten 5.000 almene boliger, som Arbejdernes Boligselskab i Gladsaxe administrerer. Desuden er Stationsparkens otte blokke nogle af de meget robuste almene boliger, der blev opført i Gladsaxe i 1950’erne.

Boligerne fordeler sig på henholdsvis to og tre etager, hvor man finder lejligheder i varierende størrelser. Alle lejligheder har altaner og pulterrum i kældrene. 

Da Stationsparken i sin tid blev etableret, var der for sin samtid tale om moderne boligbyggeri, som blev etableret med gode, holdbare materialer. Boligerne havde fra begyndelsen centralvarme, fælles vaskeri, affaldsskakte og adgang til grønne områder mellem husene.

Modernisering og energirenovering

Skou Gruppen skal nu forestå en større modernisering og energirenovering.

Udvendigt skal det gamle asbesttag med et yngre pladetag ovenpå udskiftes, og der skal etableres ventilation fra de uudnyttede loftsrum til samtlige boliger. Desuden skal der isoleres på loftsrummet, mellem stueetager og i kældre samt på gavl, mellembygning og brystninger.

Inde i lejlighederne bliver betonfacader isoleret, ældre radiatorer og emhætter skiftes, der etableres nye skjulte kanaler for ventilation, nye nedhængte lofter og ny belysning i entre.

Den gennemgribende renovering begynder i januar 2024 og forventes afsluttet i august 2026.

Ja tak til lavere varmeforbrug og bedre indeklima

Hos Arbejdernes Boligselskab i Gladsaxe er direktør Jesper Loose Smith glad for, at beboerne i Stationsparken 1 har tilsluttet sig den omfattende renovering, selvom det indebærer en markant huslejestigning:

”Boligafdelingen består af et gedigent byggeri fra efterkrigsårene, som har været meget eftertragtet, og hvor huslejen har været i den lave ende i rigtig mange år. Derfor er jeg glad for, at beboerne udviser ansvarlighed for fremtiden og siger ja til en pæn huslejestigning, så vi kan gennemføre moderniseringen. Til gengæld får de fremover en meget bedre komfort med et meget bedre indeklima i lejlighederne og en større besparelse på varmeforbruget,” siger han.

Et projekt som ligger godt til Skou Gruppen

”Vi er glade for, at Arbejdernes Boligselskab i Gladsaxe har valgt Skou Gruppen til denne omfattende renovering,” siger Martin Skou Heidemann og tilføjer:

”Vi kommer til at gennemføre arbejdet etapevis, mens lejlighederne er beboede, og det stiller store krav til vores planlægning, den måde vi arbejder på, og hvordan vi informerer beboerne løbende i processen. Det er et af den slags projekter, som vi har rigtig gode erfaringer med at gennemføre.”

Rådgiver på renoveringen af Stationsparken 1 er DOMINIA, som Skou Gruppen allerede har andre eksisterende og gode samarbejder med.

Nøgleord

Kontakter

Adm. direktør og partner Martin Skou Heidemann, 2835 8015 eller ms@skougruppen.dk

Billeder

Fra venstre: Driftsafdelingschef Henning Juul Hovmand, organisationsbestyrelsesformand Ryno Scheil og Jesper Loose Smith fra Arbejdernes Boligselskab i Gladsaxe, adm. dir. Martin Skou Heidemann fra Skou Gruppen  og projektleder Taif Alazzawi fra DOMINIA A/S.
Fra venstre: Driftsafdelingschef Henning Juul Hovmand, organisationsbestyrelsesformand Ryno Scheil og Jesper Loose Smith fra Arbejdernes Boligselskab i Gladsaxe, adm. dir. Martin Skou Heidemann fra Skou Gruppen og projektleder Taif Alazzawi fra DOMINIA A/S.
Download
Jesper Loose Smith, direktør i Arbejdernes Boligselskab i Gladsaxe, og Martin Skou Heidemann, adm. direktør i Skou Gruppen, underskriver aftalen om renovering af 327 almene boliger i Gladsaxe.
Jesper Loose Smith, direktør i Arbejdernes Boligselskab i Gladsaxe, og Martin Skou Heidemann, adm. direktør i Skou Gruppen, underskriver aftalen om renovering af 327 almene boliger i Gladsaxe.
Download
Stationsparken 1 i Gladsaxe moderniseres nu over de kommende to og et halvt år af Skou Gruppen.
Stationsparken 1 i Gladsaxe moderniseres nu over de kommende to og et halvt år af Skou Gruppen.
Download
Stationsparken 1 er med sine 327 almene boliger et af de første og største almennyttige boligbyggerier, som blev opført i Gladsaxe i 50'erne.
Stationsparken 1 er med sine 327 almene boliger et af de første og største almennyttige boligbyggerier, som blev opført i Gladsaxe i 50'erne.
Download

Om Skou Gruppen

Skou Gruppen A/S udfører hoved- og totalentrepriser samt store tømrer- og mureropgaver for professionelle kunder. Skou Gruppen har speciale i vedligeholdelse af ejendomme på servicekontrakter og i komplicerede renoveringer.

Skou Gruppen beskæftiger ca. 150 medarbejdere, arbejder i hele Storkøbenhavn og har hovedkontor i Hørsholm.

Virksomheden vedligeholder ejendomme på flerårige serviceaftaler for mange kommuner i hovedstadsområdet samt for Region Hovedstaden, Forsvaret og EU's Miljøkommission.

Desuden vedligeholder Skou Gruppen ca. 20 kirker over hele Sjælland og arbejder for mange andre offentlige bygherrer. Skou Gruppen har desuden datterselskaberne SG Totalentreprise og SG Beton.

Følg pressemeddelelser fra Skou Gruppen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Skou Gruppen

Ligestillingsministeren besøger kvinder i byggeriet21.6.2023 12:59:13 CEST | Pressemeddelelse

Den 21. juni var Marie Bjerre på besøg på Skou Gruppens byggeplads i Drogdensgade på Amager. Her var en gruppe kvindelige håndværkere klar til at tage en snak om, hvordan byggevirksomheder kan blive mere rummelige arbejdspladser og tiltrække flere kvinder. Også sekretariatschef Christina Schultz fra Byggeriets Samfundsansvar og fra Skou Gruppen Martin Skou Heidemann og salgschef Jesper Nicolaisen deltog i mødet på byggepladsen.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye