Elis Danmark A/S

Med ny CO2-beregner kan Elis’ kunder se CO2-tal for deres vasketøj og måtter

Del

Hvor meget CO2-udledning er der forbundet med at få vasket virksomhedens tekstiler på et professionelt, miljøoptimeret vaskeri? Dét kan Elis’ (tidl. Berendsen) kunder nu få et kvalificeret estimat af med en nyudviklet CO2-beregner.

Elis har udviklet en CO2-beregner, der kan give deres kunder et estimat af hvor meget CO2-udledning, der er forbundet med deres vask og distribution
Elis har udviklet en CO2-beregner, der kan give deres kunder et estimat af hvor meget CO2-udledning, der er forbundet med deres vask og distribution

Hver dansker udleder ifølge en ny Concito-rapport i gennemsnit 13 ton CO2 om året  – det er langt fra gennemsnittet for verdensborgeren, der ligger på 6 ton. Og hvis Danmarks CO2-udledninger skal nedbringes væsentligt, må både borgere og erhvervslivet gøre en indsats og løfte opgaven sammen. Landets førende tekstilservicevirksomhed Elis arbejder systematisk for at nedbringe CO2-udledningen fra bl.a. virksomhedens svanemærkede vaskerier og distribution – og nu har Elis udviklet en CO2-beregner, der kan give deres kunder et estimat af hvor meget CO2-udledning*, der er forbundet med vask og distribution af de tekstiler, som de lejer, får vasket og leveret af Elis.

Elis’ IT Business Partner Magnus Nørlem siger: ”CO2-beregneren viser hvor mange kg tekstiler, det enkelte vaskeri leverer til kunden, og det kg CO2, der gennemsnitligt er forbundet med løbende at vaske, levere og afhente den mængde tekstiler. Den kan også vise hvor mange liter vand og kg vaskemidler, afdelingen gennemsnitligt bruger til at vaske tekstilerne til kunden. Udregningen er altså baseret på den enkelte afdelings gennemsnitlige forbrugstal per leverede kg tekstiler, men det betyder meget for både os og vores kunder, at vi nu kan give det estimat”.


CO2-tal til kunders klimaregnskab

For Elis er CO2-beregneren endnu et skridt på virksomhedens rejse mod at arbejde databaseret med CO2 og understøtte deres kunder med mere fyldestgørende CO2-tal. Elis’ CSR-specialist Mille Kyvsgaard siger: 

”Vi ser CO2-beregneren som et brugbart værktøj, som vores kunder kan bruge bl.a. til deres klimaregnskaber. Og vi vil naturligvis bygge videre på CO2-beregneren fremadrettet, så beregneren forhåbentlig en dag vil kunne medregne den CO2-udledning, der er forbundet med selve produktionen af tekstilerne – dvs. fra dyrkning af råmaterialer til fremstilling af tekstilerne og distributionen af tekstilerne fra producenterne til vores vaskerier”.

Elis’ CO2-udledningsmål er nu godkendt af Science Based Targets initiative – læs mere her 

* Der anvendes emissionsfaktorer fra ADEME samt Energinet.
    

Nøgleord

Kontakter

Om Elis Danmark

Elis Danmark (tidligere Berendsen Textile Service) tilbyder bæredygtige tekstil- og hygiejneløsninger og svanemærket vaskeriservice, hvor forbruget af vand, energi og vaskemidler ligger under Svanemærkets krav. Elis var én af de 10 første virksomheder i Danmark, der blev CSR-certificeret, og i 2019 blev Elis verdensmålcertificeret af Bureau Veritas som den første virksomhed i verden.
Elis koncernen er en international multiservice-leverandør, der tilbyder løsninger indenfor tekstil-, hygiejne- og facility services. Elis er til stede i Europa og Latinamerika og er førende i de fleste af de 29 lande, hvor virksomheden har aktiviteter, og arbejder for den offentlige sektor og private virksomheder i alle størrelser og på tværs af alle brancher. Koncernen tilbyder skræddersyede løsninger indenfor fladt linned, arbejdstøj, toiletmiljøer, måtter, drikkevarer, renrum, skadedyrsbekæmpelse og medicinsk affaldshåndtering. Læs mere på www.elis.com

Følg pressemeddelelser fra Elis Danmark A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Elis Danmark A/S

Elis lancerer nu deres mest miljøvenlige måtte til dato – og når den ikke længere kan repareres, sender de den til genanvendelse21.11.2023 11:25:15 CET | Pressemeddelelse

For Elis (tidl. Berendsen) har det længe været et mål at finde en mere bæredygtig måtte der er mindst lige så effektiv som deres mest effektive måtter, uden at gå på kompromis med holdbarheden. Nu er virksomheden endelig lykkedes i et produktudviklingsprojekt som har varet i flere år. Den nye måtte hedder re:Tech. Navnet kommer af genanvendte materialer som med avanceret teknologi gør, at de nu kan lancere deres mest bæredygtige og effektive måtte til dato. Salli Lea König, Produktchef for måtter i Elis Danmark, fortæller: ”Sammen med vores måtteleverandør, har vi længe arbejdet på at finde frem til en måtte der har en tekstiltop som består primært af genbrugspolyester, men også genbrugsbomuld. Det er blandt andet den store mængde genbrugspolyester der gør måtten slidstærk, og så kræver den mindre vand og energi at vaske på vores svanemærkede vaskerier, da polyesteren kræver mindre vaskevand at vaske bakteriologisk ren end f.eks. bomuld da det er en glat fiber. Bomuld i måtten giver de

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye