Claus Holm fortsætter som leder af DPU, Aarhus Universitet
Efter en ansættelsesproces med dekan Maja Horst på Faculty of Arts i spidsen er det besluttet at ansætte Claus Holm som leder af DPU ved Aarhus Universitet.

Claus Holm har siden 2015 været leder af DPU (Danmarks institut for Pædagogik og Uddannelse) ved Faculty of Arts på Aarhus Universitet, og et enigt ansættelsesudvalg har nu besluttet at ansætte Claus Holm som institutleder for yderligere fem år.
Dekan Maja Horst glæder sig over, at Claus Holm har takket ja til at fortsætte på posten:
”Claus har gennem sin tid som institutleder allerede gjort en fantastisk indsats, og hans klare visioner for, hvordan han gerne vil arbejde videre med medarbejdere og interessenter for at udvikle instituttet i fremtiden, er meget overbevisende. Claus har et meget stort overblik over det pædagogiske felt i Danmark og et stort netværk, som kan understøtte en succesfuld implementering af hans visioner,” siger hun og tilføjer:
”Hans imponerende evne til nytænkning og udøvelsen af strategisk ledelse bliver helt afgørende i den situation, som DPU sammen med resten af universitetssektoren står i lige nu. Derfor er jeg sammen med ansættelsesudvalget meget glad for, at Claus har indvilliget i at forblive ved roret i de næste fem år. Jeg ser meget frem til at samarbejde med Claus om at skabe et endnu stærkere DPU som det førende sted for pædagogisk forskning og uddannelse i Danmark.”
Invitation til samarbejde
Claus Holm glæder sig til at fortsætte arbejdet som leder af DPU – en stilling som han betegner som et drømmejob:
”Jeg har været leder for DPU i to perioder, og det har været og er fortsat mit drømmejob. DPU er sat i verden for at hæve kvaliteten af dansk pædagogisk forskning og praksis. Det gør vi ikke alene. Det kræver samarbejde med professionshøjskolerne, samarbejde med praksis og samarbejde med stærke universitets- og vidensmiljøer. DPU skal derfor fortsætte med at iværksætte fremsynede initiativer og invitationer til dette samarbejde på alle felter, hvor der er berettigede nationale forventninger om, at DPU er til stede. Vores nye nationale center for PPR-forskning er det seneste eksempel på dette,” siger Claus Holm.
Han understreger, at efterspørgslen efter pædagogisk forskning og uddannelse næppe nogensinde har været større end nu, hvor bl.a. Reformkommissionen peger på behovet for løsninger i forhold til bl.a. mistrivsel blandt børn og unge, et forbedret PPR og livslang læring, der alle udgør kernefelter for DPU.
”DPU spiller en afgørende rolle i forhold til at uddanne dygtige og ambitiøse kandidater, der løfter kvaliteten af danske daginstitutioner, skoler og professionshøjskoler, og i forhold til forskningsunderstøttelse af disse og mange andre områder inden for det pædagogiske felt og uddannelsessektoren,” siger han og slutter:
”DPU er kort sagt omgivet af høje forventninger – både vores egne og omverdenens. Det gør det til et stort ansvar og privilegie at lede DPU sammen med ledelsen på Faculty of Arts og på DPU. Jeg glæder mig til udfordringerne og til at fortsætte indsatsen for pædagogik af højeste kvalitet, som er så vigtig for vores samfund.”
Kontakter
Maja Horst, dekan på Faculty of Arts, Aarhus Universitet
T: 20 28 68 66
E: dean.arts@au.dk
Claus Holm, institutleder på DPU, Aarhus Universitet
T: 26 88 56 00
E: clho@edu.au.dk
OM DPU, Aarhus Universitet
DPU (Danmarks institut for Pædagogik og Uddannelse) er et af de tre institutter ved Faculty of Arts, Aarhus Universitet.
DPU udgør Danmarks største universitetsmiljø for grundforskning og anvendt forskning inden for pædagogik og uddannelse.
Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Arts
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Arts
Historiker om kommende EU-formandskab: USA vender blikket mod Europa – igen19.6.2025 07:42:00 CEST | Pressemeddelelse
Danmark overtager EU-formandskabet 1. juli 2025 i en tid med øget geopolitisk spænding. USA har igen fokus på Europa og efterlyser større ansvar fra sine allierede – et mønster, der ifølge professor i historie på Aarhus Universitet, Thorsten Borring Olesen, har rødder tilbage til 1973.
Ny forskning kortlægger buddhismens tilstedeværelse i Norden17.6.2025 10:27:10 CEST | Pressemeddelelse
I et nyt fællesnordisk forskningssamarbejde kortlægger religionsforsker Jørn Borup fra Aarhus Universitet sammen med kollegaer fra hele Norden buddhismens udvikling og mangfoldige udtryk. Resultaterne præsenteres i Buddhism in the Nordic Countries – den første samlede og sammenlignende analyse af religionens rolle i Danmark, Norge, Sverige, Finland og Island.
Mellemformer kan være svaret på udfordringer med inklusion27.5.2025 10:56:35 CEST | Pressemeddelelse
Skal skolebørn med særlige behov have specialundervisning? Eller skal de deltage i den almene undervisning på lige fod med andre børn? Svaret behøver ikke være enten-eller. Ny forskningsoversigt fra DPU, Aarhus Universitet om de såkaldte 'mellemformer' giver et første, samlet bud på, hvad specialpædagogik er, når den indgår som en del af almenpædagogikken. Og den peger på forudsætninger for, at denne særlige form for inklusion kan lykkes.
Rav, kunst og glemte fortællinger – arkæologer undersøger ravværksted fra istidens slutning19.5.2025 08:27:58 CEST | Pressemeddelelse
Et af Europas ældste værksteder for ravkunst er i disse dage genstand for nye udgravninger af et dansk- tysk forskerteam. Fundstedet ved Grabow i Nordtyskland har tidligere givet opsigtsvækkende fund – blandt andet Nordtysklands ældste skulptur. Nu håber forskerne at afdække, hvordan rav blev bearbejdet og brugt for omkring 14.000 år siden – i en tid med store klima og kulturskift.
Aarhus Universitet åbner digitalt bibliotek for antikke græske tekster16.5.2025 09:20:39 CEST | Pressemeddelelse
Hvordan kan computere og algoritmer bruges til at analysere antikke græske tekster som de bibelske tekster og andre tekster af fx Platon, Sofokles og Plutark? Det spørgsmål står centralt i forskningsprojektet, Computing Antiquity, som nu lancerer en digital database, hvor forskere og andre interesserede frit kan hente antikke græske tekster i formater, som computere og algoritmer kan arbejde med. I spidsen for projektet står Jacob P.B. Mortensen, lektor i Ny Testamente på Afdeling for Teologi på Aarhus Universitet.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum