DEAS

DEAS Asset Management vinder stort udviklingsprojekt på ikonisk ejendom i Helsinki

Del

Fødselshospitalet ’Kätilöopisto’, hvor tusindvis af finnere er blevet født gennem årenes løb får nu nyt liv som moderne boligområde. Det står klart efter DEAS Asset Management har vundet en konkurrence organiseret af Helsinki by om at udvikle den historiske ejendom med store ambitioner.

Det er ikke uden grund, at projektet og ejendommen i konkurrencen har fået navnet ”Storkereden”. Det er nemlig svært at finde borgere i Helsinki som ikke på den ene eller den anden måde har et nært forhold til ejendommen på adressen Sofianlehdonkatu 1 i Kumpulan uden for Helsinki. Hvis ikke de selv er født på adressen, er nære venner eller familiemedlemmer formentlig født der.

Indtil 2018, var ejendommen et af Finlands største fødselshospitaler og flere end 300.000 finnere er født i bygningerne.

DEAS Asset Management har nu i samarbejde med Anttinen Oiva Architects, MASU Planning, A-Insinöörit og Sweco vundet en konkurrence organiseret af Helsinki by om at udvikle det historiske område til et nyt formål som moderne boligområde.

"Det vindende forslag har fremragende opfyldt de kvalitative mål, der blev fastlagt i konkurrencen. Kumpulan Haikaranpesä lykkes med at håndtere helheden og forene nybyggeri med regional identitet og værdier," fremgår det i evalueringen af konkurrencen. Projektet præsterede også bedre end andre med hensyn til klimahensyn og sammenligning af mål om CO2 neutralitet.

Hos DEAS Asset Management er der lige dele stolthed og glæde ved udsigten til at skulle udvikle området og dets ejendomme.

"Dette er et af de mest interessante projekter, vi i DEAS Asset Management har været en del af, og vi er utroligt stolte af at have vundet æren af at udvikle et så historisk område. Vi kommer til at gå til opgaven med stor respekt for historien, men samtidig med store ambitioner om at skabe et boligområde, der er lige dele moderne og ansvarligt," siger Sanna Puhakainen, Managing Director, DEAS Asset Management Finland.

Pulsen vender tilbage

Med stor respekt for området og bygningernes historie er visionen at udvikle et fællesskab i området, som er både levende og inkluderende. Området kommer til at favne alle aldre og baggrunde med boligmuligheder lige fra studieboliger til familieboliger og ældreboliger.

Når projektet står færdigt, vil det rumme knap 30.000 tusinde kvadratmeter boliger, detailhandel og servicefaciliteter.

Rundt om bygningerne kommer store grønne områder til at fungere som en forlængelse af hjemmet for beboerne. Målet er at skabe fællesområder, der fremmer sociale aktiviteter og interaktion. Bygningerne kommer blandt andet til at indeholde saunaer, arbejdspladser, caféer og fitnessrum.

"Vi sigter mod at skabe et boligområde, der appellerer til en bred vifte af beboere. I vores design af boligerne fokuserer vi på løsninger, der er velegnede for studerende, familier i forskellige størrelser samt ældre med skiftende omstændigheder. Området vil være af høj kvalitet og ansvarligt samtidig med, at det bevarer områdets historiske karakter." Siger Johanna Saarivuo, Head of Asset Management, DEAS Asset Management Finland.

Et ansvarligt projekt

"I planlægningen af Kätilöopisto-komplekset starter vi med de muligheder, der findes på stedet allerede. Herunder perspektiverne for arkitektur, energi, levetid, klimaaftryk og biodiversitet. Den eksisterende bygningsmasse bevares desuden så meget som muligt. Samtidig sigter omdannelsen mod en lang og styrket levetidscyklus. Det er vidunderligt at være en del af et projekt, der rummer så mange eksisterende og nye betydninger," siger Selina Anttinen, Anttinen Oiva Architects.

Udviklingen af området vil have et stort fokus på ESG og især på at minimere CO2-aftrykket gennem hele projektets levetid.

Specifikt vil genbrug blive prioriteret over nybyggeri. Næsten alle gamle bygninger vil blive bevaret. Ikke blot for at bevare historien, men også for at minimere brugen af nye råmaterialer og reducere emissioner fra nedrivning og nybyggeri. Derudover lægges der vægt på energioptimering via de nyeste ansvarlige teknologier og løsninger. Områdets parkeringsløsninger giver mulighed for en rummelig gårdhave på jordniveau. Derudover er boligløsningerne både varierede og tilpasningsdygtige til fremtidige ændringer.

Når området er færdigt, kommer store, inkluderende fællesområder til at præge området. Her er ambitionen at facilitere sociale aktiviteter blandt områdets beboere.

Fakta om projektet:

  • Område i dag: 28.600 brutto byggede m².
  • Planlagt område: 37.000 brutto byggede m².
  • Beliggende 4 km fra Helsinkis centrum (CBD).
  • Bygningens historie:
    • Blev færdiggjort i 1960 af arkitekten Martti Välikangas.
    • Sundhedsaktiviteter i bygningen ophørte i 2018.
    • Mere end 300.000 finske borgere er født i bygningen.

Kontakter

Billeder

Om DEAS Group og DEAS Asset Management

DEAS Group er en førende ejendomsforvalter i Norden, der forvalter aktiver på vegne af nationale, nordiske og udenlandske investorer. DEAS Group har mere end 1.000 ejendomsspecialister og opererer fra 8 kontorer i hele Norden. Virksomheden har hovedkontor i København.

DEAS Asset Management er en del af DEAS Group. Med mere end 100 ejendomsspecialister er DEAS Asset Management et førende investerings- og kapitalforvaltningsselskab i Norden med mere end 7,8 mia. euro i aktiver under forvaltning (AuM) og 400 ejendomme i fire lande.

Andre sprog

Følg pressemeddelelser fra DEAS

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DEAS

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye