Topdanmark A/S

Topdanmark får godkendt køb af Dansk Sundhedssikring

Del

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har uden betingelser godkendt Topdanmarks køb af Oona Health A/S med datterselskaber, inklusive Dansk Sundhedssikring der er det største og mest kendte selskab.

Dermed er den sidste af tre myndighedsgodkendelser på plads, og Topdanmark forventer, at handlen bliver endeligt gennemført den 1. december 2023.

”Vi er nu klar til at gennemføre købet og indfri ambitionen om at skabe en markedsledende position inden for sundhedsløsninger til danskere og danske virksomheder. Det er en position, der flugter med Topdanmarks strategi om at være et fokuseret skadesforsikringsselskab, der skaber lønsom vækst i kerneforretningen,” siger Peter Hermann, adm. direktør i Topdanmark.

Som en naturlig konsekvens af ejerskabet vil Topdanmarks regnskaber fremover omfatte selskabernes samlede finansielle resultater. Forventningerne til præmievæksten i Topdanmark-koncernen for 2023 opjusteres derfor til over 2,5 procent i forlængelse af købet af Oona Health A/S, og Topdanmarks resultatprognose bliver ligeledes påvirket af de ekstraordinære transaktionsomkostninger.

”Topdanmark og Dansk Sundhedssikring er et helt oplagt strategisk match. Dansk Sundhedssikring har siden 2012 opbygget en resultatskabende, solid forretningsmodel, som kun er lykkedes på grund af innovationskraft og entreprenante medarbejdere. Den styrke og energi vil vi fastholde, og derfor fortsætter Dansk Sundhedssikring og de andre selskaber som selvstændige brands selskaber med Topdanmark som en aktiv ejer og samarbejdspartner,” siger Peter Hermann.

”Købet vil uden tvivl gavne kunder i begge selskaber, og der er alle muligheder for at skabe synergier til gavn for kunder, medarbejdere og aktionærer. Vi kan og skal sammen udbygge en stærk, fælles position på det voksende marked for forsikringsrelaterede sundhedsydelser som supplement til de offentlige tilbud,” siger han.

Fakta om købet og Dansk Sundhedssikring:

  • Dansk Sundhedssikring er Danmarks største udbyder af sundhedsforsikringer. Selskabet har siden 2012 opbygget en ledende markedsandel på 22 procent på området for sundhedsforsikringer og har i dag 15.000 virksomhedskunder, hvor i der er 570.000 forsikrede personer.
  • Topdanmark køber  Oona Health A/S, som består af selskaberne Forsikringsselskabet Dansk Sundhedssikring, PrimaCare og DSS Hälsa, af kapitalfonden AnaCap. Oona Health A/S vil efter købet fortsætte som en selvstændig virksomhed virksomhed med Topdanmark som en aktiv ejer og samarbejdspartner.

  • Købet er blevet godkendt af tre danske myndigheder: Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Finanstilsynet samt Erhvervsstyrelsen.

  • Topdanmark betaler 2,25 mia. kroner for hele Oona Health A/S-koncernen og forventer i alt at skulle anvende yderligere op til 100 mio. kroner til at dække integrations- og transaktionsomkostninger.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Topdanmark er et af landets største forsikringsselskaber.

Vi er 2.100 medarbejdere, der hjælper flere end 110.000  erhvervs- og landbrugskunder og 600.000 privatkunder i hele landet. Det har vi gjort siden 1898, hvor grundstenen til Topdanmark blev lagt.

Følg pressemeddelelser fra Topdanmark A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Topdanmark A/S

Topdanmark skal bidrage til danske AI-sprogmodeller: Skal styrke dansk erhvervsliv7.5.2024 06:43:42 CEST | Pressemeddelelse

Topdanmark tilslutter sig det nyoprettede Dansk Sprogmodel Konsortiet, som skal dele danske data til brug for træning af nye danske sprogmodeller. Dansk Sprogmodel Konsortiet er etableret af Alexandra Instituttet, IBM Danmark og Dansk Erhverv, og udviklingen af modellerne sker i regi af Danish Foundation Models, der er et samarbejde mellem Alexandra Instituttet og universiteter. Formålet med at udvikle danske sprogmodeller er at sikre fælles, gratis og transparente AI-baserede sprogmodeller, som både den offentlige og private sektor i Danmark kan gøre brug af. De skal til enhver tid overholde dansk og europæisk lovgivning på området, og de kan for eksempel anvendes til at løfte serviceniveauet hos danske virksomheder. ”I Topdanmark har vi en ambitiøs tilgang til kunstig intelligens, og vi ser et stort potentiale i danske sprogmodeller. Vi tror, at de kan hjælpe Topdanmark med at levere en endnu bedre kundeservice, selvom vi allerede er langt fremme, når det kommer til brugen af kunstig

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye