Organisationer vil hylde ansvarlig brug af data med ny pris

Del

DI Digital og Finansforbundet står bag den første pris for dataetik i Danmark, som uddeles af digitaliseringsminister Marie Bjerre den 3. november i Kolding. De to organisationer vil med prisen hylde de gode eksempler på dataetik i praksis i dansk erhvervsliv og på danske arbejdspladser.

DI Digital og Finansforbundet uddeler for første gang Dataetikprisen
DI Digital og Finansforbundet uddeler for første gang Dataetikprisen

Tre virksomheder er nomineret til prisen:

  • LB Forsikring
  • Emento, som har udviklet en patientplatform
  • SupWiz, der laver AI-styret kundeservice.

Læs mere om de tre nominerede nederst.

Pressen inviteres til

Digital Future Innovation Challenge – The Final & Danmarks første Dataetikpris

Fredag den 3. november kl. 13:00-15:00.

Designskolen Kolding,

Dyrehavevej 116, 6000 Kolding

Hvorfor dataetik?

Formålet med den nye pris er at sætte fokus på og hylde de gode eksempler på, hvordan virksomheder arbejder med dataetik og ansvarlig teknologiudvikling.

Prisen uddeles derfor til en virksomhed, der gør en ekstra indsats på det dataetiske område. Den hastige digitale udvikling kalder på, at vi bruger teknologi og data ansvarligt. Særligt udviklingen i brugen af kunstig intelligens har skabt grobund for øget opmærksomhed på de etiske aspekter af den digitale udvikling, og hvordan man arbejder ansvarligt med data.

Dataetik er ikke blot afgørende for tilliden mellem virksomheder, kunder og medarbejdere, men også et kvalitetsstempel, der kan give danske virksomheder internationale konkurrencefordele.

- Det er helt afgørende, at borgere, kunder og myndigheder kan have tillid til, at deres data bliver behandlet ansvarligt og etisk. Det har vi heldigvis mange virksomheder, der er gode til i Danmark, og dem skal vi fejre og få frem i lyset - som inspiration til andre virksomheder, siger digitaliseringspolitisk chef i DI Digital, Andreas Holbak Espersen.

- Der er i en intensiv teknologisk og digital udvikling brug for fokus på, hvordan man arbejder med dataetik i praksis.  Det kræver strategisk stillingtagen og forankring, klare processer og seriøs tilgang til gennemsigtighed i brugen af data. Jeg håber, at vi med den her pris kan være med til at vise gode eksempler frem og hylde dem, der gør en ekstra indsats på et område, der bliver helt centralt i de kommende år’, siger Steen Lund Olsen, næstformand for Finansforbundet

Mere om de tre nominerede:

SupWiz leverer AI-løsninger til at effektivisere kundeservice på tværs af kommunikationskanaler. For virksomheden er dataetik en forretningsstrategisk prioritet. SupWiz har indført initiativer, der skal styrke kundens forståelse af deres chatbot-løsning, alt imens den giver en step-by-step forklaring på, hvordan chatbotten er kommet frem til et givent svar. SupWiz udmærker sig som et godt eksempel på ”forklarbar AI” og bruger-involvering – og på, at tilbyde en sproguafhængig chatbot, som er baseret på en sprogagnostisk teknologi, der sikrer, at spørgsmål forstås uanset brugeres sprog

Emento er en alt-i-én platform til at guide patienter. Platformen motiverer og gør det muligt for sundhedspersonale at designe patientrejsen og vejlede patienterne gennem deres patientforløb med en forløbsguide. Emento har en databeskyttelsespolitik, der bygger på fem dataetiske principper, med mennesket i centrum, individuel datakontrol, gennemsigtighed, ansvarlighed og ligeværdighed. Emento udmærker sig på ledelsesmæssig og organisatorisk forankring i arbejdet med dataetik brugt som et redskab til at træffe valg, der ikke er omfattet af compliance.

LB Forsikring er et medlemsejet forsikringsaktieselskab, der består af forsikringsgrupperne Lærerstandens Brandforsikring, Runa Forsikring, Bauta Forsikring, LB Forsikring til PFA og LB Erhverv. Persondata er afgørende for LB Forsikrings strategi om at forhindre og forebygge skader. Med den øgede datamængde og brug af teknologi som kunstig intelligens og apps, der bl.a. følger adfærd hos medlemmerne, har LB Forsikring udviklet både dataetiske retningslinjer og en procedure for løbende diskussion af de dataetiske dilemmaer og sikret forankring af dataetik hos direktionen.

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos presserådgiver Bo Hjuler, tlf. 2328 4912, e-mail boh@di.dk

Billeder

Finansforbundet og DI Digital uddeler den nyindstiftet pris Dataetikprisen 2023
Finansforbundet og DI Digital uddeler den nyindstiftet pris Dataetikprisen 2023
Download
Virksomheden SupWiz er nomineret til Dataetikprisen 2023. Her er det CEO og medstifter Stephen Alstrup.
Virksomheden SupWiz er nomineret til Dataetikprisen 2023. Her er det CEO og medstifter Stephen Alstrup.
Download
Virksomheden Emento er indstillet til den nyindstiftet Dataetikprisen 2023. Her er det data protection officer Lyng Salling.
Virksomheden Emento er indstillet til den nyindstiftet Dataetikprisen 2023. Her er det data protection officer Lyng Salling.
Download
LB Forsikring er nomineret til den nyindstiftet Dataetikprisen. Her er det Mikkel Frost Kopenhagen, direktør for Forretningsudvikling og Innovation i LB Forsikring.
LB Forsikring er nomineret til den nyindstiftet Dataetikprisen. Her er det Mikkel Frost Kopenhagen, direktør for Forretningsudvikling og Innovation i LB Forsikring.
Download

Links

Følg pressemeddelelser fra DI Digital

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Digital

DI Digital: Hvordan skaber vi teknologi der inkluderer?23.2.2024 08:00:50 CET | Pressemeddelelse

Næsten al kontakt med offentlige myndigheder sker digitalt, og for de fleste borgere betyder det fleksible løsninger, hvor man let kan betjene sig selv. Desværre er der også borgere der har svært ved at bruge de digitale løsninger og derfor oplever de at blive ekskluderet fra samfundet netop på grund af digitalisering. Nu indbyder KL, Dansk IT og DI til drøftelse og præsentation af teknologi, der inkluderer.

European Testing and Experimentation Facilities, xTEF, are open for Business.12.2.2024 12:09:10 CET | Pressemeddelelse

The four European Testing and Experimentation Facilities (TEFs) announce their readiness for business on March 4 in Berlin! Please join the “All TEFs Open for Business” Event in Berlin, Germany with welcome messages from Franziska Giffey, Senator for Economy, Berlin, Germany, and Lucilla Sioli, Director “Artificial Intelligence and Digital Industry”, Directorate-General for Communication Networks, Content & Technology, EC. „This is your chance to connect with like-minded individuals, learn from industry experts, and take your business to the next level. Get ready for a day filled with inspiring talks, interactive panels, and valuable networking opportunities“ says Petra Ritter, Professor at the Charité Unviersitätsmedizin Berlin and Berlin Institute of Health – the Hosting institution for the event. She is Coordinator of one of the four TEFs. TEFs Testing and Experimentation Facilities are specialised large-scale reference sites which help innovative technology providers bring their pr

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye