Dacapo Records

Ny udgivelse: Delikat fløjtemusik med internationale forbindelser

Del

Joachim Andersen var i sin samtidig en central skikkelse i det europæiske musikliv og blev kendt som Fløjtens Chopin. Den 17. november udkommer et nyt album med værker for fløjte og klaver.

Joachim Andersens (1847-1909) karriere var exceptionelt alsidig. Han var medstifter af Berlinerfilharmonikerne, hvor han virkede som dirigent og som en fremragende solofløjtenist. Han er særlig kendt for sine mange samlinger af koncertetuder – en musikalsk skat, som i dag udgør en uomgængelig kerne i fløjterepertoiret. 

Den 17. november udkommer en ny dobbelt-CD med værker for fløjte og klaver, indspillet af Alena Walentin og Berit Johansen Tange. 

Internationale forbindelser

Hvor Joachim Andersen i dag primært er et velkendt navn blandt fløjtenister, var han i sin samtid en særdeles central figur i det midteuropæiske musikliv. Han var medstifter af Berlinerfilharmonikerne, havde tætte venskaber med toneangivende skikkelser som Tjajkovskij, Anton Rubinstein og Hans von Bülow, og i Paris blev han kendt som intet mindre end Fløjtens Chopin, hvilket vidner om hans bemærkelsesværdige status.

Det internationale miljø Andersen begik sig i, giver genklang i musikken på det nye album. Inspirationen fra toneangivende komponister fra hans samtidige, som Tjajkovskij, Brahms og Rubinstein, samt et tonesprog der befinder sig mellem fransk senromantik og impressionisme, høres i mange af de mindre karakterstykker. Men Andersens nordiske ophav er også at spore i form af en særlig nordisk tone, ikke mindst med inspiration fra Johan Svendsen og Grieg, hvis samlinger af Lyriske stykker stod fremme på alle klaverer i samtiden.

For at se dette indhold fra www.youtube.com, så skal du give din accept på toppen af denne side.
Album trailer

Delikate værker for fløjte og klaver

I de fortryllende og følelsesmæssigt resonante værker for fløjte og klaver fremstår Joachim Andersen som en komponist, der er dybt forankret i sin samtid. Musikken har en gennemgående romantisk og melodisk karakter, med en vis melankoli og tristesse i mange af stykkerne. 

I modsætning til mange andre "fløjtekomponister", er Andersens klaverstemmer fint udarbejdede og bærer præg af hans udmærkede pianistiske evner. Enkelte værker har endda så fremtrædende og velformede klaverstemmer, at det nærmest er et stykke for klaver og fløjte og ikke omvendt.

Den delikate musik for klaver og fløjte er indspillet af Alena Walentin, som hurtigt har etableret sig som en af sin generations mest alsidige og aktive fløjtenister. Hun akkompagneres af pianist Berit Johansen Tange, som både er en anerkendt akkompagnatør og kendt for sit store arbejde med Rued Langgaards musik. 

Singleudgivelser

Der udkommer to singler forud for albumudgivelsen: Fredag d. 3. november kan man høre La Resignation, Op. 22, med en smukt formet fløjtemelodi og vuggende klaverakkompagnement, og d. 10. november udkommer den charmerende fløjteetude Album-Blatt, Op. 19.

Kontakter

Billeder

Alena Walentin © Sebastian Bak
Alena Walentin © Sebastian Bak
Download
Alena Walentin © Sebastian Bak
Alena Walentin © Sebastian Bak
Download
Berit Johansen Tange © Caroline Bittencourt
Berit Johansen Tange © Caroline Bittencourt
Download

Links

Om Dacapo Records

Dacapo Records
Worsaasvej 19, 5
1972 Frederiksberg C

https://dacapo-records.dk/da

Dacapo Records er Danmarks nationale pladeselskab for klassisk og ny musik.

Siden 1989 har vi udgivet mere end 600 CD’er, DVD'er og rent digitale udgivelser, primært med musik af danske komponister. Vores katalog spænder lige fra de tidligste barokværker af komponister som Dietrich Buxtehude til den yngste nyskrevne musik i dag.

Dacapo Records går helhjertet op i at understøtte dansk musikliv. Ikke blot ved at udgive musik, der ellers ikke ville kunne vinde udbredelse på almindelige markedsvilkår. Men også ved at promovere danske komponister i udlandet.

Det kræver, at vi lever op til de højeste internationale standarder, og derfor sætter vi en ære i kvaliteten af vores udgivelser. Det er grunden til, at vi samarbejder med de bedste danske og nordiske kunstnere såvel som internationale topensembler som Wiener Filharmonikerne, New York Filharmonikerne, Lapland Kammerorkester og Kronos Kvartetten.

Følg pressemeddelelser fra Dacapo Records

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dacapo Records

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye