Kom til morgenmøde om Klimakompasset
Energistyrelsen inviterer i samarbejde med Erhvervsstyrelsen til morgenmøde den 16. november 2023 om Klimakompasset. Arrangementet er for virksomheder og andre interesserede, der vil blive klogere på, hvilken værdi klimaregnskaber kan have for ens virksomhed, og hvordan Klimakompasset kan hjælpe alle til at komme i gang.

Energistyrelsen og Erhvervsstyrelsen afholder 16. november 2023 kl 9:00-10:30 et morgenmøde for små og mellemstore virksomheder, der gerne vil høre om klimaregnskaber og hvad Klimakompasset kan bruges til. På mødet vil der være kort introduktion til Klimakompasset og en præsentation af nye funktioner og det nye vejledningsmateriale. Der vil også komme en virksomhed og dele erfaringer med brug af Klimakompasset.
Arrangementet foregår hos Energistyrelsen i København på Carsten Niebuhrs gade 43, 1577 København V i mødesalen. Det kan anbefales at deltage fysisk, da der er mulighed for at møde andre virksomheder, som også er gået i gang med at udregne klimaregnskaber. Det er dog også muligt at deltage online.
Tilmeld dig morgenmødet om Klimakompasset
Hvad er Klimakompasset?
Klimakompasset er et online værktøj, der kan bruges til at beregne virksomheder og organisationers drivhusgasudledning. Opgørelse af drivhusgasudledninger er et vigtigt værktøj i den grønne omstilling af samfundet, idet det danner grundlaget for prioritering af CO2e-reducerende tiltag. Klimakompasset er udviklet og vedligeholdes af Erhvervsstyrelsen og Energistyrelsen.
Interessen for Klimakompasset og de emissionsfaktorer, der ligger bag værktøjet, er stigende. Derfor har Energistyrelsen i foråret 2023 ydet en indsats for at øge niveauet af transparens omkring Klimakompassets emissionsfaktorer. I efteråret 2023 er der udkommet en dokumentation af Klimakompassets emissionsfaktorer.
Tjek værktøjet Klimakompasset ud.
Tjek dokumentationen af Klimakompassets emissionsfaktorer ud (pdf).
Nye emissionsfaktorer og ny udvidet vejledning
Klimakompasset består af over 500 emissionsfaktorer, der kan bruges til at udregne drivhusgasudledningen forbundet med forskellige aktiviteter i virksomhederne. I år har Energistyrelsen udvidet med 101 nye emissionsfaktorer for at imødekomme et stigende behov hos virksomhederne for at kunne lave mere detaljerede klimaregnskaber.
Det øgede fokus på klimaregnskaber hos virksomhederne gør, at Erhvervsstyrelsen og Energistyrelsen modtager mange spørgsmål omkring klimaregnskaber, emissionsfaktorer og meget mere. For at imødekomme det stigende antal henvendelser har Energistyrelsen i samarbejde med Erhvervsstyrelsen udarbejdet en ny udvidet vejledning til Klimakompasset. Den nye udvidet vejledning giver en grundig introduktion til metodiske grundlag for klimaregnskaber og er et godt start for de virksomheder, der gerne vil blive klogere på klimaregnskaber.
Kontakt:
Oskar Lasse Lilleøre, Energistyrelsen, tlf: +45 33 95 52 22, e-mail: oskll@ens.dk
Kontakter
Ture Falbe-HansenPressechef
Tlf:+45 25 13 78 46tfh@ens.dkPressetelefon (modtager ikke SMS'er)
Tlf:33 95 08 00Links
Energistyrelsen
I Energistyrelsen gør vi en forskel hver dag. I Danmark og i lande verden over. Vores vision om at opnå et klimaneutralt samfund i vækst og balance er den største opgave, vi skal være med til at løse. Vi ved, at vi skal tænke ambitiøst, og vi ved, at vi skal tænke nyt. Vores mål er en klog, grøn omstilling, hvor Danmark går foran, og danske erfaringer anvendes globalt. Hvor grønne løsninger, sikker og effektiv forsyning og økonomi tænkes sammen.
Følg pressemeddelelser fra Energistyrelsen
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Energistyrelsen
Energistyrelsen offentliggør ny analyse om potentialet for Danmarks havvindudbygning frem mod 205028.4.2025 11:08:25 CEST | Pressemeddelelse
Ny analyse udarbejdet af Energistyrelsen og Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet giver vurdering af, hvordan Danmarks havarealer og havvindressourcer kan nyttiggøres i fremtiden.
Erhvervsskoler løfter opgaven: Afskaffelse af VE-godkendelsesordningen11.4.2025 14:09:27 CEST | Pressemeddelelse
Den grønne omstilling er nået langt, og varmepumper, biomassekedler og solcelleanlæg er efterhånden blevet hvermandseje. Erhvervsuddannelserne er fulgt med og giver de nødvendige kompetencer til montører og installatører. Det foreslås derfor at nedlægge VE-godkendelsesordningen, da der ikke længere vurderes at være behov for ordningen.
Selskab får tilladelse til at undersøge muligheden for CO2-lagring ved Thorning11.4.2025 10:40:10 CEST | Pressemeddelelse
Selskabet Norne Thorning Storage ApS har fået tilladelse til at efterforske, om undergrunden i et område omkring Thorning i Midtjylland kan bruges til at lagre CO2. Hvis området er egnet, kan selskabet senere søge om tilladelse til at påbegynde lagringen.
Stor interesse for milliardpulje til CO₂-fangst og -lagring: 16 selskaber ønsker at søge26.3.2025 10:30:00 CET | Pressemeddelelse
Der er 28,7 milliarder kroner til fangst og lagring af CO₂ i den nye CCS-pulje. For at kunne søge støtte skal ansøgerne først prækvalificeres. 16 selskaber har søgt, og Energistyrelsen går nu i gang med at vurdere ansøgningerne med henblik på at udvælge de 10, som får mulighed for at deltage i udbuddet.
Energistyrelsen offentliggør rapport om kommercielle nøglefaktorer i relation til udbud af havvind17.3.2025 12:14:26 CET | Nyhed
Energistyrelsen offentliggør en rapport og tilhørende resumé udarbejdet af Boston Consulting Group om kommercielle nøglefaktorer i relation til udbud af havvind.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum