Dyrenes Beskyttelse

Dyrenes Beskyttelse opfordrer til lys på gåturen: Flere hunde påkøres om vinteren

Del

Når urene sættes en time tilbage, bliver det allerede mørkt ved 17-tiden – og der går ikke lang tid, så er det også mørkt om morgenen. Det betyder, at mange hundeejer må lufte deres hund i mørke. Rådet lyder derfor: Husk reflekser eller lys på din hund!

Husk reflekser og lys når ud lufter din hund i mørket.
Husk reflekser og lys når ud lufter din hund i mørket. Pixabay

Når urene stilles til vintertid, vil mange hundeejere kunne se frem til, at eftermiddagens gåtur foregår i mørke, og indenfor kort tid vil dette også gælde morgenturen. Når dagene bliver mørkere, bliver det sværere at se hinanden på gaden, og det er derfor klogt at huske lys og reflekser til både hund og ejer.

- Det er vigtigt at sørge for at have reflekser eller lys på sin hund, når man går tur med den i skumring og efter mørkets frembrud. Det kan være reflekshalsbånd, reflekssnor, eller en lygte. Hunde er fysisk meget tættere på jorden end mennesker er, og de er derfor svære at se for bilisterne, siger Jens Jokumsen, Familiedyrschef ved Dyrenes Beskyttelse. 

Dyrenes Beskyttelse opfordrer til at sørge for både at have refleks på snoren, men også på hunden selv. Derudover kan en refleksvest på ejeren selv være en god idé.  

Flere hunde påkøres om vinteren

Tallene fra Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812 viser, at der er behov for ekstra synlighed om vinteren. I 2022 fik vagtcentralen 174 opkald om påkørte hunde, hvilket er 14 procent flere påkørsler end året før. Disse påkørsler er kun dem, som Dyrenes Beskyttelse får opkald om. Tallet er formodentlig højere. 

- En god refleks kan være afgørende for vores hundes liv. Der ses en tydelig stigning i sager med påkørte hunde, når vi skifter til vintertid, og det kan skyldes, at hundene nu luftes i mørke. For hunde er det vigtigt med reflekser på halsbåndet, men selve selen er mindst lige så vigtig. Hvis hunden er meget lille eller har en meget stor pels, kan det være svært at se et halsbånd. Her kan en lygte også gøre en stor forskel, siger Jens Jokumsen.

Faktaboks: Reflekstips til hundeejere

  • Kombiner gerne reflekser og en lygte på din hund. På den måde kan hunden både ses, når det er helt mørkt, og når en billygte rammer refleksen.
  • Hav aldrig hunden løs, når det er mørkt.
  • Husk, at en reflekssnor nemmere kan ses fra bilen, og den er derfor særligt god til små hunde.

Kontakter

Medievagten i Dyrenes Beskyttelse

Dyrenes Beskyttelses medievagt er tilgængelig døgnet rundt for henvendelser pr. mail eller telefon (modtager ikke SMS)

Tlf:40841512presse@dyrenesbeskyttelse.dk

Om Dyrenes Beskyttelse

Vi hjælper dyr i nød, stopper overgreb mod dyr og kæmper for et respektfuldt og bæredygtigt forhold mellem dyr, mennesker og natur.

Følg pressemeddelelser fra Dyrenes Beskyttelse

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dyrenes Beskyttelse

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye