Elis Danmark A/S

Milepæl: Mekanisk genanvendt tøj i Elis’ industrivaskerier og Jespers Torvekøkken

Del

Hviid hviid by JBS er nu lykkedes med at skabe mekanisk genanvendte tekstiler, der holder til industriel vask – og landets førende tekstilservicepartner Elis (tidl. Berendsen) har indkøbt tusindvis tekstiler og lejer de første ud til Jespers Torvekøkken.

Jespers Torvekøkken - Mekanisk genanvendte forklæder fra Elis
Jespers Torvekøkken - Mekanisk genanvendte forklæder fra Elis

Det har længe været et mål at finde miljøvenlige, kemifri teknologier, som kan sikre, at kasserede tekstiler i blandede bomulds- og polyesterfibre kan bruges til at skabe nye tekstiler med god holdbarhed og i et prisniveau, det danske marked er med på. Men efter et succesfuldt udviklingsprojekt har Elis købt tusindvis mekanisk genanvendte t-shirts og forklæder fra hviid hviid by JBS.

Elis’ CSR-chef Christina Saxkjær siger: ”Vi er superstolte over, at vi nu har nået denne milepæl i udviklingen af fiber-til-fiber-løsninger på industrielle tekstiler. Hermed kan vi sikre, at vi sætter produkter på markedet med et lavere klimaaftryk og påvirkning på miljøet. Det er ikke enkelt, da produkterne skal kunne holde til mange gange vask og tørring. Og det bedste, vi kan gøre for at mindske tekstilernes klimaaftryk, er at sikre, at de har en lang levetid, så vi reducerer forbruget af nye tekstiler. Det er stærkt, at udviklingen nu er så langt, at vi kan tilbyde vores kunder mekanisk genanvendte tekstiler, der er egnet til industrielle vaskeprocesser”.

Hviid hviid by JBS bekæmper tekstilspild ved at omdanne kasserede industritekstiler til nye industritekstiler. CEO Ann-Sofie Hviid siger: ”Vi fokuserer på industritekstiler, som fra starten har høj fiberkvalitet, og vi tilsætter restafklip fra nye kvalitetstekstiler for at opnå optimal holdbarhed i det færdige produkt. I vores mekaniske proces kradses kasserede tekstiler op, til de er nedbrudt til fibre, og i en specialmaskine skilles tynde polyesterfibre fra tykke bomuldsfibre, så de kan spindes sammen igen til nye tekstiler. Det er omstændigt, og projekter som disse kan kun føres ud i livet, når frontløbervirksomheder investerer i dem”.

 

2.000 genanvendte forklæder til Jespers Torvekøkken

Jespers Torvekøkken har indgået en lejeløsning hos Elis på 2.000 sorte, mekanisk genanvendte forklæder fra hviid hviid by JBS, som løbende vaskes sammen med Jespers Torvekøkkens uniformer og køkkentekstiler i Elis’ svanemærkede vaskerier.

Ronny Saul, adm. direktør i Jespers Torvekøkken siger: ”Vi har forpligtet os til at være med til at skabe en mere bæredygtig fremtid, og derfor samarbejder vi med Elis, som er på en lignende, ambitiøs bæredygtighedsrejse. Vi har bl.a. fokus på at reducere vores påvirkning på miljøet på tværs af værdikæden – så det er naturligt for os at investere i langtidsholdbare forklæder, der er lavet af mekanisk genanvendte tekstiler”.

Nøgleord

Kontakter

Om Elis Danmark

Elis Danmark (tidligere Berendsen Textile Service) tilbyder bæredygtige tekstil- og hygiejneløsninger og svanemærket vaskeriservice, hvor forbruget af vand, energi og vaskemidler ligger under Svanemærkets krav. Elis var én af de 10 første virksomheder i Danmark, der blev CSR-certificeret, og i 2019 blev Elis verdensmålcertificeret af Bureau Veritas som den første virksomhed i verden.
Elis koncernen er en international multiservice-leverandør, der tilbyder løsninger indenfor tekstil-, hygiejne- og facility services. Elis er til stede i Europa og Latinamerika og er førende i de fleste af de 29 lande, hvor virksomheden har aktiviteter, og arbejder for den offentlige sektor og private virksomheder i alle størrelser og på tværs af alle brancher. Koncernen tilbyder skræddersyede løsninger indenfor fladt linned, arbejdstøj, toiletmiljøer, måtter, drikkevarer, renrum, skadedyrsbekæmpelse og medicinsk affaldshåndtering. Læs mere på www.elis.com

Følg pressemeddelelser fra Elis Danmark A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Elis Danmark A/S

Elis lancerer nu deres mest miljøvenlige måtte til dato – og når den ikke længere kan repareres, sender de den til genanvendelse21.11.2023 11:25:15 CET | Pressemeddelelse

For Elis (tidl. Berendsen) har det længe været et mål at finde en mere bæredygtig måtte der er mindst lige så effektiv som deres mest effektive måtter, uden at gå på kompromis med holdbarheden. Nu er virksomheden endelig lykkedes i et produktudviklingsprojekt som har varet i flere år. Den nye måtte hedder re:Tech. Navnet kommer af genanvendte materialer som med avanceret teknologi gør, at de nu kan lancere deres mest bæredygtige og effektive måtte til dato. Salli Lea König, Produktchef for måtter i Elis Danmark, fortæller: ”Sammen med vores måtteleverandør, har vi længe arbejdet på at finde frem til en måtte der har en tekstiltop som består primært af genbrugspolyester, men også genbrugsbomuld. Det er blandt andet den store mængde genbrugspolyester der gør måtten slidstærk, og så kræver den mindre vand og energi at vaske på vores svanemærkede vaskerier, da polyesteren kræver mindre vaskevand at vaske bakteriologisk ren end f.eks. bomuld da det er en glat fiber. Bomuld i måtten giver de

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye