MENY haler ind på Rema
MENY fortsætter fremgangen og henter fortsat mere loyale kunder. Dermed spiser kæden sig også ind på Remas forspring, og vinder kategorien “Produktkvalitet” i stor undersøgelse.
Det går fortsat godt i MENY. Dagligvarekæden henter fortsat mere loyale kunder, og kunderne vurderer, at MENY har de mest professionelle medarbejdere, det mest tilfredsstillende udvalg af økologi og samtidig er bedst inden for “kød og pålæg” samt “fisk og skaldyr”. Helt overordnet vurderer danskerne, at MENY har de bedste produkter.
Det fremgår af Loyalty Groups årlige undersøgelse af dagligvarekæder - Loyalty Group Brancheindeks Dagligvarer 2023.
“Dette er endnu en undersøgelse, vi er stolte af. Det går godt i MENY. Vi vinder markedsandele, og nu får vi også bekræftet, at vores kunder er loyale. De er mere loyale end gennemsnittet og deres loyalitet er også steget mere end gennemsnittet i år. Det er et bevis på, at det vi gør, er rigtigt,” siger Richo Boss, kædedirektør i MENY.
I MENY er andelen af loyale kunder 55,9 procent. Det er en stigning på 2,4 procentpoint i forhold til året før. Branchens gennemsnit er 49,3, en stigning på 1,6 procentpoint i forhold til året før. Det er fortsat Rema 1000, der har de mest loyale kunder, men forspringet til MENY på andenpladsen bliver mindre.
Loyalty Group har i august stillet forbrugerne en lang række spørgsmål om deres holdninger til dagligvarekæderne. De spørger til kundernes loyalitet, deres opfattelse af kæden på både produkter og en lang række andre ting. Blandt 10 dagligvarekæder er MENY næsten fast inventar i top-3.
MENY vinder spørgsmålene:
“De ansatte i min primære dagligvarekæde er professionelle”
“Kød og pålæg”
“Fisk og skaldyr”
“Jeg opfatter, at min primære dagligvarekæde har økologiske varer af en tilfredsstillende kvalitet”
“Det er rigtigt glædeligt, at vi vinder de her kategorier, for det er også områder, vi satser på. Det er også et stort skulderklap, at forbrugerne generelt vurderer os bedst inden for “Produktkvalitet”. Det er vigtigt for os. Det er også vigtigt for os, at kunderne fx ved, at vi har de bedst uddannede medarbejdere. For os er det MADarbejdere, fordi de er så dygtige og godt uddannet til at rådgive kunderne om produkterne,” siger Jesper Bjerring, kommerciel direktør i MENY.
Jesper Bjerring kan også se, at der er emner, hvor MENY kan tage yderligere fat.
“Vi tager et stort ansvar for at vise kunderne nye madvarer og inspirere dem til at bruge de mest bæredygtige fødevarer i deres måltider. Vi mener selv, at vi er den mest fremsynede kæde på det område, men vi kan se, at vi åbenbart ikke er lykkedes med at fortælle kunderne det endnu. Så det kan vi gøre bedre,” siger han.
MENY har i dag 114 butikker over hele landet, og kæden vil gerne vokse yderligere.
MENY har vundet følgende områder i Loyalty Groups Brancheindex 2023:
"Produktkvalitet" samlet vinder med bedste gennemsnit.
Produktkvalitet: "Kød og pålæg", "Fisk og skaldyr"
Servicekvalitet: "De ansatte i min dagligvarekæde er professionelle"
Økologi: "Jeg opfatter, at min primære dagligvarekæde har økologiske varer af en tilfredsstillende kvalitet"
Om Loyalty Groups Brancheindex 2023
Loyalty Group hjælper virksomheder med at øge indtjeningen gennem et øget fokus på kundeloyalitet. Loyalty Group har mere end 20 års erfaring med at analysere og udvikle kundeloyalitet i stort set alle typer af brancher.
Loyalty Groups årlige brancheundersøgelse for dagligvarebutikker, BrancheIndex, afdækker danskernes loyalitet og tilfredshed over for deres dagligvarekæde. Undersøgelsens spørgsmål afsøger kundernes loyalitet, tilfredshed og holdninger til deres dagligvarer.
Undersøgelsens deltagere har i august 2023 besvaret et online spørgeskema. I alt har 3.826 danske dagligvarekunder besvaret undersøgelsen.
Kontakter
PRESSEKONTAKTDagrofa Koncernkommunikation
Tlf:72332323presse@dagrofa.dkFølg pressemeddelelser fra Dagrofa ApS
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Dagrofa ApS
MENY uddeler stipendier til tre danske madskatte22.11.2024 09:01:35 CET | Pressemeddelelse
Særlige havregryn, alkoholfri øl og nye småkager løb med en halv million kroner, da MENY onsdag uddelte stipendier til nye innovative danske producenter.
Erfaren profil med brancheindsigt tiltræder som ny økonomidirektør i Dagrofa Foodservice22.11.2024 08:30:00 CET | Pressemeddelelse
Mikkel Korsholm er navnet på den nye økonomidirektør hos Dagrofa Foodservice, der er en af landets største totalleverandører til foodservicesektoren i Danmark. Virksomheden står bl.a. stærkt i markedet som fødevaregrossist for hoteller, kantiner og lokale restauranter.
Ny SPAR åbner i Esbjerg: Fokus på nærhed20.11.2024 06:30:00 CET | Pressemeddelelse
SPAR åbner supermarked på Strandby Kirkevej i december. Købmand Michael Tangaa vil skabe områdets bedste supermarked med fokus på nærhed, lokale ønsker og gode aktiviteter.
MENY henter kommerciel direktør i Dagrofa-familien18.11.2024 13:00:10 CET | Pressemeddelelse
Kristine Pilgaard tiltræder som kommerciel direktør i MENY fra årsskiftet. Hun kommer fra en stilling som kategorigruppechef for Food i Dagrofa.
Over 7.500 frivillige indsamler 15 tons affald18.11.2024 06:30:00 CET | Pressemeddelelse
På tværs af knapt 500 ruter i hele landet har frivillige indsamlet rekordmeget affald som led i non-profit-projektet Ren Natur. Projektet er støttet af supermarkedskæden SPAR, der for sjette år i træk er hovedsponsor.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum