Muskelsvindfonden

Når vi gamer, er vi alle lige - Astralis er medarrangør af e-sport-event for mennesker med og uden handicap

Del

Der bliver gamet på tværs af fysiske handicap, når Muskelsvindfonden, Astralis og Handicapformidlingen slår dørene op for Danmarks mest tilgængelige e-sport-event den 24. oktober 2023 i Astralis Nexus. E-sport er nemlig et af de områder, hvor mennesker med og uden handicap kan mødes og dyste på lige fod med mennesker uden handicap.

E-sport for ALLE er et event, som åbner dørene for, at gamere med fysiske handicap kan dyste på lige fod med gamere uden handicap. Mads Thomsen fra Lemvig var med til E-sport for ALLE i 2020 og 2022 og tager turen tværs over landet for at være en del af det fysiske gamer-fællesskab: 

”Jeg har muskelsvind, og det gør det ofte svært at være med på lige fod med andre, især når det gælder sport. Men sådan er det ikke med e-sport. Når vi gamer, er vi alle lige, og jeg glemmer alt om, at nogle mennesker kommer i kategorien ”normalt fungerende”, mens andre ikke gør,” siger Mads Thomsen på 22 år.

”Vi vil gerne vise, at e-sport er fællesskab, strategi og konkurrence på højt plan og venskaber på tværs af alder, baggrund, bopæl og handicap. ALLE kan være med, uanset hvor indgribende ens handicap er. Ved sidste event kom der en del, som egentligt havde dømt e-sport ude pga. deres handicap, men med de rette hjælpemidler var det alligevel muligt for dem at spille med,” siger Thomas Blond Nissen, Marketingansvarlig hos Handicapformidlingen.

Fokus på inklusion
E-sport for ALLE afholdes igen med et dedikeret fokus på inklusion, og hvad der kan lade sig gøre, hvis det rette udstyr er til rådighed. Der vil igen i år være en samarbejdspartner repræsenteret med alverdens specialudstyr, som kan benyttes og testes i løbet af dagen.

”Lige netop e-sport er et af de områder, vi som forening kigger meget ind i. Her er en arena, hvor fysiske udfordringer ikke nødvendigvis er en hindring for deltagelse, og hvor mennesker med og uden handicap kan dyste på lige fod. Jeg er derfor virkelig begejstret for vores samarbejder med Handicapformidlingen og Astralis om at skabe en dag, hvor vi kan mødes og bidrage til at formidle både glæden og mulighederne ved e-sport,” siger Simon Toftgaard Jespersen, formand for Muskelsvindfonden.

”Når vi sammen spiller online, er der en masse stigmatiseringer og begrænsninger, som forsvinder. Mange, som ikke nødvendigvis kan indgå i fysiske fællesskaber på lige vilkår, har pludselig et sted, hvor de kan deltage på lige fod med alle andre. Vi synes derfor, at det er helt fantastisk at opleve, hvordan gaming kan samle unge på tværs af handicap og forudsætninger. For e-sport ER for alle!”
siger Sofus Bynge, Specialkonsulent hos Astralis.


Fakta om eventet:
Der forventes mellem 100 og 150 deltagere.
Der vil hovedsageligt blive spillet Counter Strike og FIFA, men alle spil er til rådighed.
Det er Muskelsvindfonden, Astralis og Handicapformidlingen, der er arrangører.

Medier er meget velkomme på dagen. Ønsker I at komme forbi, så opfordres I til at melde tilbage. 

Kontakter

Thomas Blond Nissen, Marketingansvarlig Handicapformidlingen
tbn@handicapformidlingen.dk tlf. 71 99 73 99

Links

Om Muskelsvindfonden

Muskelsvindfonden er en forening, et fællesskab og en bevægelse. Vi blev skabt af og for mennesker med muskelsvind, men er også en samling fantastiske pårørende, engagerede samarbejdspartnere, gode medarbejdere, og mere end 1000 frivillige.

Siden 1983 har Muskelsvindfonden sammen med Tuborg arrangeret Grøn Koncert - for vi samler danskerne, mens vi samler ind. Overskuddet går til vores arbejde for et bedre liv med muskelsvind og til forskning i muskelsvind.

Følg pressemeddelelser fra Muskelsvindfonden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Muskelsvindfonden

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye