Udenrigsministeriet

Udenrigsministeren rejser til Algeriet for at styrke samarbejdet med afrikanske lande

Del

Det danske engagement med de afrikanske lande skal op i gear. Derfor skal Lars Løkke Rasmussen til Algeriet, hvor han blandt andet deltager i nordisk-afrikansk udenrigsministermøde og mødes med den algeriske udenrigsminister.

Når udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen rejser til Algeriet den 16. til 18. oktober skal han sammen med udenrigsministrene fra de nordiske lande mødes med en lang række afrikanske kollegaer. Det sker, når de sammen deltager i nordisk-afrikansk udenrigsministermøde (NAUM).

NAUM har til formål at styrke dialogen mellem de afrikanske og nordiske lande om aktuelle udenrigspolitiske og globale spørgsmål. På dagsordenen for mødet i år er der fred og sikkerhed, multilateralt samarbejde og afrikansk-nordisk partnerskab.

Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen udtaler:

”Det er en klar ambition for regeringen at skabe stærkere partnerskaber baseret på en gensidig interesse med landene i Afrika. Vores engagement skal simpelthen op i et andet gear. Det kræver, at vi kan levere på de dagsordener, der har høj prioritet i Afrika, og det kræver, at vi lytter til de afrikanske lande. Det nordisk-afrikanske udenrigsministermøde er en gylden chance for at gøre netop det.”

Udover at deltage i NAUM skal Lars Løkke Rasmussen mødes med den algeriske udenrigsminister. Her skal de blandt andet drøfte, hvordan Danmark og Algeriet kan styrke samarbejdet inden for økonomi, migration og energi.

Algeriet er en vigtig strategisk partner for Danmark i Nordafrika. De bilaterale samarbejdsområder inkluderer blandt andet kommercielt samarbejde, energi og migration. Der er stort potentiale for danske virksomheder på det algeriske marked indenfor bl.a. lægemidler og landbrugsartikler.

I Algeriet aflægger udenrigsministeren også besøg på en af Novo Nordisks fabrikker, hvor han samtidig mødes med Algeriets sundhedsminister. Her skal de drøfte mulighederne for at styrke Danmark og Algeriets samarbejde.

Baggrund om nordisk-afrikansk udenrigsministermøde (NAUM)

Nordisk-afrikansk udenrigsministermøde (NAUM) blev afholdt første gang i Stockholm i 2001 på initiativ af den daværende svenske udenrigsminister Anna Lindh. Siden da har afrikanske og nordiske lande skiftevis været værter. Siden 2001 har udenrigsministre fra afrikanske og nordiske lande mødtes 18 gange i byer som Abuja, Oslo, Pretoria, København, Dakar, Helsinki og Cotonou.

Til årets møde vil værtskabet for NAUM blive overdraget til Danmark, og Danmark vil derfor stå for at afholde NAUM i år 2024.

For yderligere information, kontakt pressevagten@um.dk

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Gennemgangen af Palæstina-programmet er afsluttet18.6.2024 20:48:06 CEST | Pressemeddelelse

Udenrigsministeriet har lavet en grundig gennemgang af hele det danske landeprogram til Palæstina i forlængelse af sidste års gennemgang af dele af landeprogrammet. Gennemgangen har blandt andet konkluderet, at bistanden har leveret resultater, er relevant og at danske midler ikke direkte eller indirekte er tilgået personer eller organisationer, som er opført på EU’s og FN’s sanktionslister. Gennemgangen har også bekræftet, at der ikke er indikationer på, at danskstøttede civilsamfundsorganisationer har opildnet til had og vold i deres kommunikation.

Danmark vil styrke båndet til vestafrikanske kystlande12.6.2024 11:41:47 CEST | Pressemeddelelse

De to vestafrikanske kystlande Senegal og Elfenbenskysten er nøgleaktører i den bredere vestafrikanske region. Begge lande er ledet af demokratisk valgte regeringer, bidrager til regional stabilitet og udvikling og har i de seneste år oplevet stigende vækst. Samtidig udfordrer ustabilitet i Sahellandene, klimaforandringer, migration og manglende jobmuligheder for den unge generation begge lande. Lige nu besøger minister for udviklingssamarbejde og global klimapolitik, Dan Jørgensen, Senegal og Elfenbenskysten.

Danmark støtter uddannelse af ukrainske kvinder til traditionelle mandefag11.6.2024 09:43:20 CEST | Pressemeddelelse

På en konference for Ukraines genopbygning med en række af verdens statsledere i Berlin i dag annoncerer regeringen ny støtte til blandet andet efteruddannelse i Mykolaiv. Indbyggere skal efteruddannes inden for fag, efterspurgt på det lokale arbejdsmarked og drivende for den ukrainske økonomi. Pakken indeholder også støtte til at øge adgang til vand- og elforsyning. Det danske bidrag er en del af regeringens fjerde genopbygningspakke til Ukraine til en værdi af i alt 250 millioner kroner.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye