Økologisk Landsforening

HuskMitNavn laver værk til støtte for økologien

Del

Kunstneren HuskMitNavn har i samarbejde med Økologisk Landsforening lavet en plakat, som skal huske danskerne på ikke at tage økologien for givet, og på at vi står midt i nogle altoverskyggende kriser, som økologien har nogle af svarene på: Klima, biodiversitet og forurening af fødevarer og drikkevand.

Kunstneren HuskMitNavn har skabt et værk for økologien. Hans karakteristiske udtryk samler i plakatformat økologiens vigtige løsninger til nutidens store bæredygtigheds udfordringer.
Kunstneren HuskMitNavn har skabt et værk for økologien. Hans karakteristiske udtryk samler i plakatformat økologiens vigtige løsninger til nutidens store bæredygtigheds udfordringer.

Fra i dag og to uger frem pryder en ny plakat fra kunstneren HuskMitNavn landets største byer. Plakaten forestiller en levende jordklode med dyr, grøntsager, frugt, mennesker og insekter i for kunstneren vanlig naivistisk stil. Budskabet er klart: ”Vælg økologi - vi har kun én planet ”.

Plakaten er en del af en kampagne, hvor Økologisk Landsforening vil vise, hvordan økologiske fødevarer leverer løsninger på at skabe et mere bæredygtigt fødevaresystem. HuskMitNavn udtaler om samarbejdet:

”Jeg er glad for at kunne bidrage til at oplyse folk om at holde fast i at købe økologisk. Naturen venter ikke, den har brug for hjælp nu.”

Udgivelsen af plakaten sker i en tid, hvor stigende inflation har betydet, at salget af økologisk mad for første gang nogensinde ikke følger sit normale vækstspor. De seneste salgstal fra detailhandlen tegner nemlig et billede af, at danskerne køber flere billige fødevarer, mindre økologi og dermed glemmer den større betydning af deres beslutninger ved køledisken.

”Danmark har siden økologiens indtog i 1980’erne været verdensmestre i økologi, altså det land, hvor der sælges flest økologiske fødevarer pr. indbygger. Den position er udfordret, og det truer økologiens udvikling. Alternativet er skræmmende,” siger Louise Køster, forperson for Økologisk Landsforening, og fortsætter:

”Økologien er en måde at producere mad på, som tager hensyn til natur, drikkevand, klima og som sikrer dyrene gode liv. Men økologien er kun nået langt, fordi forbrugerne efterspørger den økologiske mad. Hvis vi vil sikre, at et en større og større del af vores fødevareproduktion foregår efter de økologiske principper, har vi brug for forbrugernes opbakning og klare stillingtagen, når de står ved køledisken. Det minder HuskMitNavn os om med et glimt i øjet og uden løftede pegefingre.”

Plakaten kan printes gratis fra iloveøko.dk, og det er Økologisk Landsforenings håb, at mange vil printe den og hænge den op på opslagstavler i butikker, børnehaver og på arbejdspladser.

HuskMitNavn er pseudonym for en dansk kunstner, der er kendt for sin animerede, naivistiske streg – og sin aktivistiske stil og holdninger. Han er født i 1975, opvokset i Taastrup, uddannet billedkunstlærer og startede med at male graffiti i 1990'erne. Han blev først kendt i 2001 under navnet HuskMitNavn og har siden lavet støtteplakater for blandt andre Dansk Flygtningehjælp, Mødrehjælpen og Klimabevægelsen i Danmark.

Økologisk Landsforening er en grøn interesseorganisation, der sammen med sine medlemmer kæmper for mere og bedre økologi. HuskMitNavn-plakaten er blevet til i projektet ”Økologi – en vej til mere bæredygtighed”, som Økologisk Landsforening er afsender af, og som er støttet af Fonden for økologisk landbrug.

Kontakter

Links

Om Økologisk Landsforening

I Økologisk Landsforening arbejder vi for en verden, der tænker og handler økologisk – til glæde for mennesker, dyr og vores jord.

Følg pressemeddelelser fra Økologisk Landsforening

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Økologisk Landsforening

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye