Trelleborg

Vikinger når de er værst – en grim historie!

Del

Efteråret nærmer sig, og Vikingeborgen Trelleborg inviterer alle eventyrlystne og nysgerrige sjæle på en (u)hyggelig og uforglemmelig efterårsferie i historiske rammer. Temaet under efterårsferien på Trelleborg er Vikinger, når de er værst – en grim historie.

Krigertræning for børn
Krigertræning for børn

Fra den 14. til den 21. oktober 2023 kan du opleve nye fortællinger om den grumme side af vikingetiden. Smag på afskyelig vikingemad i landsbyen, lav din egen ravneuro, rist runer, som forebygger forbandelse eller prøv kræfter med det udendørs legeunivers, Udgaard.

Våbendemonstration og krigertræning
Læg hovedet på blokken, når vi afprøver vikingetidens våben. Vores dygtige museumsformidlere vil demonstrere og forklare om vikingernes våben, og du kan kaste dig ud i den vilde krigertræning, når Ragnarok går løs. Hør ravnene Hugin og Munin fortællinge om Thors drabelige fiskefærd efter midgårdsormen .

Familierundvisning, fortællinger og vikingeaktiviteter
For familier og nysgerrige sjæle er der både oplevelser og meget at lære i efterårsferie. Tag med på en spændende familierundvisning, hvor du vil opdage hemmelighederne og historierne bag Vikingeborgen Trelleborg. Lyt til fascinerende fortællinger om vikingetiden eller prøv sjove vikingeaktiviteter, hvor du kan udforske vikingernes håndværk. Det er en sjov og spændende oplevelse for hele familien, hvor I kan fordybe jer i fortiden og blive inspireret af vikingernes verden

Nat på Borgen
Den 21. oktober fra klokken 19.00 – 22.00 bliver der afholdt Nat på Borgen på Trelleborg. Vær med til at lyse Trelleborg op med fakler, og kom helt tæt på de døde på Trelleborg.

Gæt et vikingevåben og tag med på en (u)hyggelig rundvisning på gravpladsen. Aftenen afsluttes med en vikingekoncert og hygge i langhuset. Der kræves tilmelding til Nat på Borgen via trelleborg-booking@natmus.dk. Gratis for børn u. 18 år, og det koster 100 kr. pr. voksen. Tilmelding nødvendig på trelleborg-booking@natmus.dk

Program:
11.00 – 15.00: Aktiviteter i Vikingelandsbyen ”Slagløse”. Lav en Ravneuro. Slyng et bånd. Bag fæle fladbrød med trevlet kød og blodsovs. Rist ravnespor og vikinge runer. Mal Ravne og Vikingesagndyr med vikingernes farver. Køb og mal Drageskjold og Monstersværd.

Bemærk: de ovenstående vikingeaktiviteter kræver aktivitetsmønter, som kan købes i butikken.

11.30 – 12.00: Våbendemonstration og Hoved på Blokken. 12.00 – 12.30: Hugin og Munin fortæller ved fortællerhuset.

13.00 – 14.00: Familierundvisning. Pak til en tur mod Vest.

14.00 – 15.00: Bueskydning – skyd sagndyr (kræver aktivitetsmønt)

15.00 – 15.30: Krigertræning – ragnerok!

Praktiske oplysninger:
Entré for børn u. 18 år er gratis, og koster 100 kr. pr. voksen. Vikingeaktiviteterne koster 1 mønt pr. aktivitet, og 1 mønt koster 25 kroner. Mønter til vikingeaktiviteterne kan købes i museumsbutikken.

Café Trelleborg er åben under efterårsferien, hvor Ristet Rug vil servere lækre smørrebrødsburgere, varme og kolde drikke, kaffe med lækker kage m.m.. Læs mere om efterårsferien på vikingeborgen-trelleborg.dk Facebook: Vikingeborgen Trelleborg Instagram @trelleborgvikingeborg

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Om Trelleborg

Vikingeborgen Trelleborg er bygget af Harald Blåtand i år 980. Ringborgen ligger vest for Slagelse og er i dag et levende museum med undervisning, aktiviteter og events, som f.eks. sommerens vikingefestival.

Følg pressemeddelelser fra Trelleborg

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Trelleborg

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye