Analyse: Mere nej end ja til nye kræftbehandlinger i Danmark

Del

Der bliver sagt mere nej tak end ja tak til ny kræftmedicin. Kun 37 procent af nye kræftlægemidler anbefales af medicinrådet.

Siden 2021 har Medicinrådet sagt nej til mere end halvdelen af alle nye kræftlægemidler. Det viser en analyse fra Lif på baggrund af alle vurderinger af kræftlægemidler med den nye metode. 

Ud af 35 lægemidler til kræftsygdomme, der er blevet vurderet af Medicinrådet siden 2021 med den nye metode, er kun 13 af dem blevet tilbudt til danske patienter som standardbehandling. Derudover er fire delvist anbefalet. 

"Der sker en masse på kræftområdet, hvor der udvikles en række nye lægemidler, herunder også til mindre kræftsygdomme. Udviklingen betyder, at vi heldigvis kan hjælpe flere med kræft, men forudsætningen er, at patienterne får adgang til behandling med de effektive lægemidler," siger Louise Broe, chefkonsulent hos Lif

Kontakter

Vedhæftede filer

Links

Om Lægemiddelindustriforeningen

Lif er brancheorganisation for de forskende danske og udenlandske lægemiddelvirksomheder i Danmark. Fællesnævneren er, at Lifs medlemmer alle udvikler nye innovative lægemidler til forebyggelse og behandling.

Når forskning, udvikling og innovation omsættes i sundhed, vækst, arbejdspladser og velstand er det til gavn for hele det danske samfund.

Lif arbejder derfor for, at foreningens medlemmer kan forske, udvikle, producere, markedsføre, distribuere og informere om nye og bedre lægemidler.

Følg pressemeddelelser fra Lif Lægemiddelindustriforeningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lif Lægemiddelindustriforeningen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye