Derfor er ”Lecia fra Laban” så meget mere end halvdelen af den populære 80’er-duo
Hun har været på den amerikanske Billboard liste og solgt halvanden million plader. Hun har udgivet musik i 48 lande og bevæget sig i et utal af musikalske genre. Lecia Jønsson blev for alvor kendt med duoen Laban, men hun er som musiker så meget større end det. Hør om både Laban-tiden og alt det andet, når Lecia er hovedperson i Rockgiganter og Mikrobryg på Danmarks rockmuseum RAGNAROCK den 7. november.
Hvor skal vi sove i nat? Dét havde Lecia Jønsson og Ivan Pedersen svaret på i 1982, da Laban skabte en af de største landeplager i dansk musikhistorie!
Men netop som successen buldrede derudad, stoppede Laban. Hvad skete der egentlig, og hvad har Lecia lavet siden? I den kommende udgave af Rockgiganter og Mikrobryg tirsdag den 7. november får du nogle af svarene.
Dyk ned i Lecias ørehængende musikalske karriere, som både inkluderer duo-samarbejdet med lillesøsteren Lucienne, Melodi Grand Prix-megahittet ’Rør ved Mig’ og ikke mindst tiden i Laban.
”Lecias karriere har på alle måder været bemærkelsesværdig - det hele startede til en sangkonkurrence på Damhuskroen, og siden har hun solgt over 1,5 million fysiske plader. Hun har udgivet musik i udgivet i 48 lande, været på den amerikanske Billboard liste og vundet ’Song of the year contest’ i USA. Til Rockgiganter og Mikrobryg udfolder vi historien om, hvordan en ung kvinde fra Avedøre ender med at tage verden med storm,” fortæller museumsinspektør Anders Haahr.
At vokse og vriste sig fri
Tiden i Laban var på mange måder definerende for hendes karriere, men Lecia er så meget andet, forklarer han:
”Lecias fortælling er også fortællingen om, hvordan pop-industrien kan være ubarmhjertig, hvordan man vokser som artist, og om hvad det kræver at vriste sig fri af det stempel, som en enkelt sang kan sætte på en artist. Jeg tænker selvfølgelig på ”Hvor skal vi sove i nat?”, fortæller museumsinspektør Anders Haahr.
Ud over popkarrieren har Lecia været aktiv inden for pigtrådsmusikken, dansktop af bedste kvalitet og country – og senest har hun udgivet to jazzplader.
Hun har derudover udfoldet sine kreative talenter som tegner hos Egmont og som kreativ forfatter på Walt Disney’s Jumbobøger.
Til Rockgiganter og Mikrobryg fortæller landets skarpeste musikformidlere om rockens allerstørste navne, mens det ultralokale Musicon Mikrobryg serverer et godt glas øl.
Tid, pris og sted
7. november kl. 18:30-20.30
130 kr. (+billetgebyr)
Som en del af arrangementet kan du nyde en gratis øl fra det ultralokale Musicon Mikrobryggeri.
Billetter købes via billetto.dk eller i RAGNAROCKs butik
RAGNAROCK, Rabalderstræde 16, Roskilde
Dørene til arrangementet åbner kl. 18.00
Kontakter
Anders HaahrMuseumsinspektørRAGNAROCK
Tlf:23602788andershaahr@romu.dkStine BlegvadRedaktørROMU
Kommunikation, presse, sociale medier
Billeder
Links
Om RAGNAROCK
Danmarks rockmuseum RAGNAROCK åbnede i 2016 og har fra første akkord lagt hus til udstillinger og arrangementer, hvor man kan se, lytte og danse sig igennem fortællinger fra syv årtiers pop- og rockhistorie.
De hollandske stjernearkitekter MVRDV og danske COBE står bag RAGNAROCKS ikoniske bygning, som er placeret i Roskildes kreative bydel Musicon, hvor også Roskilde Festival, Roskilde Festival Højskole og andre stærke kulturinstitutioner har til huse.
Museet er en del af den statsanerkendte museumsorganisation ROMU, der favner i alt 10 besøgssteder i Roskilde, Lejre og Frederikssund.
Følg pressemeddelelser fra ROMU
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra ROMU
Danmark får et nyt verdensarvscenter for Roskilde Domkirke2.12.2024 10:08:00 CET | Pressemeddelelse
Med donationer på over 125 millioner i ryggen er der nu grønt lys til et besøgscenter lige ved den ikoniske Roskilde Domkirke, der er på UNESCO’s Verdensarvsliste.
Sjældent bronzealderfund fra Værebro Ådal dukker op som detektorfund26.11.2024 08:50:49 CET | Pressemeddelelse
Kostbare offerfund fra slutningen af bronzealderen dukkede i foråret op ved en mose omkring Veksø. Blandt andet blev der fundet en halsring og et særligt formgivet sværd. Bronzealderen er en periode, der ellers sjældent giver lyd fra sig, så fundet er med til at kaste lys over overgangen til jernalderen, der bragte nye traditioner og tider med sig.
Kom i julestemning på hele Danmarks rockmuseum8.11.2024 09:10:55 CET | Pressemeddelelse
Igen i år bliver der skruet kraftigt op for julen på Danmarks rockmuseum, RAGNAROCK. Hele november og december kan man gå på opdagelse i alle tiders julemusik – både de store klassikere og de mere obskure numre. Kom og få kickstartet julestemningen med fællessang, fodpedal og kæmpe, kendte kravlenisser.
Lysfesten 2025 sætter mørket på pause og lyser på kulturens forbindelser4.11.2024 10:00:00 CET | Pressemeddelelse
Den sidste fredag i januar iklæder Roskilde sig Lysfesten og fejrer, at lyset snart vender tilbage. Aftenen byder på smukke lysværker, det ikoniske optog med live musik og masser af muligheder for selv at lege med lyset.
Oplev Poul Krebs helt tæt på28.10.2024 08:30:00 CET | Pressemeddelelse
Poul Krebs gæster Danmarks rockmuseum, RAGNAROCK i novembermørket til en særlig artist talk, hvor den erfarne sanger og sangskriver vil se tilbage og i den grad også frem på et nyt års komme.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum