De kan blive Årets Leder 2023
Landets fornemste lederpris uddeles 14. november og de fire nominerede er netop blevet offentliggjort i dag.

Det bliver enten Marie Storkholm, Jakob Riis, Jens Bjørn Andersen eller Katrine Winding der 14. november kåres til Årets Leder 2023.
Det har Lederne i dag løftet sløret for, da de fire nominerede til prisen, der uddeles for 22. gang, blev offentliggjort.
De fire nominerede er udvalgt af en jury, bestående af markante ledere og ledelseseksperter, efter en proces, hvor medarbejdere og ledere fra hele landet har haft mulighed for at indstille de topchefer, de ser allermest op til.
”Fælles for de fire nominerede ledere er, at de har udvist ekstraordinære evner til at gøre en forskel med sin ledelse – både når det gælder udvikling af virksomheden, og når det handler om at bidrage til løsninger på nogle af alle de kriser, vi som samfund står midt i”, siger Bodil Nordestgaard Ismiris, adm. direktør i Lederne, som står bag prisen.
Hun understreger, at god ledelse er ekstra vigtigt netop nu.
”Det vi gør lige nu og frem mod 2030, vil få afgørende betydning for, hvilket liv vi, vores børn og børnebørn kommer til at leve. Ledere kan gøre en enorm forskel gennem de mange prioriteter og valg, de foretager, både på det strategiske plan og i det daglige. Der er brug for ledere, som kan og tør tænke nyt. Det er de fire nominerede ledere også eksempler på”, siger Bodil Nordestgaard Ismiris.
”Vi står over for store udfordringer med globale klimaforandringer, mangel på arbejdskraft og hastig udbredelse af kunstig intelligens. Der findes ingen nemme svar og ingen enkle løsninger på udfordringerne. Det kræver derfor ledere, som har mod til også at træffe de svære beslutninger”, understreger Bodil Nordestgaard Ismiris.
Vinderen af prisen som Årets Leder afsløres ved konferencen Ledelsens Dag den 14. november.
Juryen består af:
Bjarne Corydon, CEO og chefredaktør, Dagbladet Børsen
Eva Zeuthen, partner og bestyrelsesmedlem, Zeuthen Storm
Christian Jensby, CEO Deloitte
Bodil Nordestgaard Ismiris, adm. direktør i Lederne
Pia Søltoft, forfatter, præst, ph.d. og ledelsescoach.
Marianne Kirkegaard, executive chairman, Baker & Baker
André Rogaczewski, CEO og Co-founder, Netcompany
De fire nominerede er:
Marie Storkholm, Cheflæge på afdelingen for Kvindesygdomme, Fertilitet og Fødsler på Horsens Regionshospital.
Juryens motivation:
Marie Storkholm skal være Årets Leder, fordi hun har skabt bemærkelsesværdig arbejdsglæde, faglig stolthed og trivsel i en branche, der er under hårdt pres med mangel på arbejdskraft og økonomiske sparerunder.
Marie Storkholm har en uovertruffen evne til at få forskellige fagligheder til at arbejde sammen og til at få skabt en faglig stærk arbejdsplads.
Jens Bjørn Andersen, Adm. Direktør, DSV
Juryens motivation:
Jens Bjørn Andersen skal være Årets Leder, fordi han med enorm økonomisk succes har været med til at skabe en af verdens største transportkoncerner og samtidig går forrest for at dreje en ellers klimatung branche i en mere bæredygtig retning.
Han skaber følgeskab med en stærk personlig stemme på de sociale medier, og han viste resolut handlekraft, da DSV hurtigt valgte at droppe sine aktiviteter i Rusland og Belarus efter invasionen af Ukraine.
Katrine Winding, direktør i Erhvervsstyrelsen
Juryens motivation:
Katrine Winding skal være Årets Leder, fordi hun har formået at sætte AI og kunstig intelligens i spil på en måde, så det både letter og udvider mulighederne for kontrol af svindel i virksomheder. Samtidig bliver de virksomheder, der ’har orden i penalhuset’ ikke forstyrret uden grund.
Dermed viser hun både medarbejdere og ledere, hvordan kunstig intelligens kan bruges til fordel for både organisationen og samfundet.
Jakob Riis, CEO i Falck
Juryens motivation:
Jakob Riis skal være Årets Leder, fordi han har vendt en underskudsgivende forretning til en stærk og overskudsgivende virksomhed.
Han har ikke alene genopbygget Falcks omdømme og succes. Han har også indført ambitiøse bæredygtige mål, som vil gøre en reel forskel. Han investerer i bæredygtig omstilling, herunder introduktionen af ny teknologi til at reducere Falcks Co2-udledning.
Fakta om prisen Årets Leder:
Årets Leder er Danmarks fornemmeste hæderspris til ledere uddelt af Lederne siden 2002. Prisen hylder ledere, som tager teten, tager os i hånden og tager de svære beslutninger - både i dagligdagen og i de afgørende øjeblikke. Ledere, der skaber ekstraordinære resultater, hvad end det har skabt diversiteten på arbejdspladsen, styrket bæredygtigheden, løftet økonomien til nye højder, motiveret medarbejderne til toppræstationer eller skabt helt nye markeder.
Tidligere vindere af prisen som Årets Leder
2022: CEO Sheela Søgaard, BIG
2021: Træner for fodboldlandsholdet, Kasper Hjulmand
2020: CEO Lars Fruergaard Jørgensen, Novo Nordisk
2019: CEO Mads Nipper, Grundfos
Kontakter
Dorthe KandiLederne, konst. pressechef
Tlf:23994962dka@lho.dkFølg pressemeddelelser fra Lederne
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Lederne
Lederne bakker op om ny ordning for international rekruttering30.6.2025 11:33:21 CEST | Pressemeddelelse
Det vil være en tiltrængt støtte til et presset arbejdsmarked, hvis regeringen får gjort det nemmere at rekruttere medarbejdere fra lande udenfor EU. Det mener Lederne, efter regeringen i dag offentliggjorde sit udspil til en ny erhvervsordning for rekruttering af international arbejdskraft.
Effektiviseringer i staten er nødvendige – men kræver mod og teknologi18.6.2025 13:11:06 CEST | Pressemeddelelse
Regeringens planer om at afbureaukratisere, effektivisere og reducere antallet af statslige stillinger møder forståelse hos Lederne. ”Antallet af statslige ansatte er steget betydeligt de senere år. Det er fornuftigt, at regeringen nu stopper op og ser på, om ressourcerne kan anvendes bedre, siger Bodil Nordestgaard Ismiris,” adm. direktør i Lederne. Hun understreger, at presset på arbejdsmarkedet gør det nødvendigt, at både offentlige og private aktører gentænker, hvordan opgaver løses – og hvilke værktøjer, der tages i brug. ”I en tid med mangel på arbejdskraft er det afgørende, at alle sektorer ser på, hvor der kan arbejdes smartere og mere effektivt, herunder gennem kunstig intelligens. Digitalisering og kunstig intelligens er vigtige redskaber til at frigøre ressourcer fra medarbejdere, som så kan løse opgaver andre steder, og til at bidrage til at forebygge stress og begrænse nedslidning hos medarbejdere. Det gælder også i staten,” siger hun. Bodil Nordestgaard Ismiris hilser det
Danske virksomheder tager ESG i egen hånd – trods bøvl med data og uklare krav3.6.2025 13:27:53 CEST | Pressemeddelelse
Den hidtil største danske undersøgelse af ESG-indsatsen blandt danske ledere og virksomheder peger på, at virksomhederne, trods planlagte EU-lempelser, allerede har sat fart på ESG-arbejdet. Men samtidig viser undersøgelsen, at der fortsat er en række store udfordringer, når det gælder om at få sat arbejdet med bæredygtighed i system.
Seniorer får nyt job som aldrig før30.5.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
I en tid, hvor færre får nyt job, skiller seniorerne sig ud, når de stadigt oftere får ny arbejdsplads.
Styrket partnerskab vil løfte danske virksomheders bæredygtighed7.5.2025 08:04:41 CEST | Pressemeddelelse
EY træder ind i partnerskabet bag det digitale værktøj ESG Profilen sammen med Lederne og Danske Bank. I en tid med en konstant strøm af nye kriser og forandringer er det afgørende, at danske virksomheder får de nødvendige redskaber, så indsatsen for ESG og bæredygtighed ikke drukner i administration og bureaukrati.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum